РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.227 EUR: 42.442
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.227
EUR 40.000 41.000 42.442
USD 39.180 39.515 39.227
EUR 42.320 42.839 42.442
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Чи справді майбутнє за модульним будівництвом?

Переваги модульно-панельних систем на прикладі PLITAL
2827 21.07.2022 в 00:00


Де і коли зародилася ідея мобільного будівництва, достеменно невідомо. Дехто вважає, що першими переносними оселями були ще юрти кочових народів Азії. А ось країною, з якої пішли сучасні модульні споруди, цілком заслужено називають Америку. В першій половині минулого століття таке будівництво отримало неабияке поширення. Тоді швидкомонтовані бюджетні будинки стали справжнім порятунком для сотень тисяч сімей США. Досвід американців перейняли європейці, зокрема скандинави. Сьогодні модульні системи розвиваються небувалими темпами в усьому світі. Експерти переконані: за ними будівництво 21 століття. У чому їхні переваги?

 

Оперативність

Звести будинок за 30 днів – це не просто красивий вислів, це реальність. Майбутнє житло складається з готових, швидкомонтованих панельних модулів, виготовлених на власному виробництві, для монтажу яких необхідно мінімум часу. Саме таку запатентовану модульно-панельну будівельну систему європейської якості розробила компанія PLITAL. Тепер її застосовують в Україні для зведення будинків, котеджів, дач та інших видів будівель. Термін виготовлення комплекту становить 1-1,5 місяці, на монтаж відводиться не більше трьох днів. Увесь процес виготовлення свого будинку клієнт може відстежувати онлайн (за допомогою вебкамер).

Будівництво із застосуванням технології PLITAL

 

Економічна доцільність

Побудувати модульний будинок – не лише швидше, але й значно дешевше, ніж цегляний. Окрім того, модульна система не вимагає масивних фундаментів. Варто зазначити, що панельні модулі виготовляються для кожного окремого проєкту індивідуально. У майбутньому система PLITAL дозволить господарям знизити витрати на опалення будівлі в 3-4 рази, адже особливість конструкції панелі забезпечує мінімальні втрати енергії. В умовах сьогодення така перевага є більш ніж суттєвою.

 

Надійність і міцність

Виникає логічне питання: якщо будинок зводиться так швидко і відносно недорого, чи дійсно він надійний? Відповідь: так, якщо компанія використовує у виробництві сертифіковані матеріали авторитетних світових брендів. Саме таким вимогам відповідає будівельна система PLITAL. У результаті кожен елемент споруди має високу міцність та надійність за відносно малої ваги. Це і дозволяє відчутно знизити вартість конструкцій основ і фундаментів.

 

Безпека та комфорт

Модульно-панельні будинки PLITAL належать до класу енергетичної ефективності А+. Вони мають вищий ступінь енергозаощадження в порівнянні з цегляними, бетонними та дерев’яними спорудами. Екологічно чисті, з чудовим мікрокліматом, модульні будівлі розраховані як на холодний, так і на спекотний клімат. Вони є вітро- та сейсмостійкими. Завдяки відсутності містків холоду вирізняються високим рівнем звуко- та шумоізоляції. За умови правильної експлуатації така споруда слугуватиме понад 80 років.

 

Поширені запитання щодо модульних панелей. Відповіді експертів PLITAL.

Чи ефективний та безпечний утеплювач, який входить до складу панелей?

Утеплювач задувають на спеціальному обладнанні під великим тиском, щільністю 50 кг/м3 для стінових панелей і 35 кг/м3 для панелей підлоги, перекриттів і покрівлі. Завдяки такому методу матеріал заповнює абсолютно всі порожнечі всередині панелей. Його біостійкість забезпечує захист від гниття, грибка, запобігає появі комах тощо. Утеплювач виконує функцію ізоляційного матеріалу, унеможливлює утворення конденсату, не підтримує горіння. Матеріал не містить речовин, шкідливих для людини, та є екологічно безпечним.

 

Як відбувається розведення комунікацій у модульно-панельних будинках?

Ще на етапі виробництва, перед задуванням утеплювача, фахівці здійснюють розведення комунікацій (електропроводка, водопостачання, вентиляція) усередині панелей згідно з проєктом. Їх обладнують спеціальними сполучними люками, які допомагають швидко з'єднати проводку в процесі монтажу панелей на місці. Наші конструкції мають таку комплектацію: тепло- і звукоізоляцію, електричне оснащення, внутрішню і зовнішню обробку (майже завжди), вікна, двері тощо. Словом, все для зведення будинку готується ще на заводі.

 


Автор: Олена Бойко
Джерело: PLITAL
Інформація опублікована на правах реклами

Похожие статьи:
17.10.2018
2519
Озеленение крыш год от года набирает популярность, и дом семьи в пригороде Кракова может претендоват...
16.01.2024
1782
Інноваційна технологія безкаркасних холодильних та морозильних складів з сендвіч-панелей дозволяє на...
23.11.2023
2325
Створити комфортний будинок, в якому споживання енергії навіть в найхолоднішу пору року буде зведено...
0001