РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.574 EUR: 42.122
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.574
EUR 40.000 41.000 42.122
USD 39.370 39.830 39.574
EUR 41.840 42.459 42.122
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Який стиль вибрати для дизайну вітальні

Різноманіття оформлення стилів вітальні та їх особливості
1364 07.08.2020 в 08:34

Вітальню часто називають візиткою і серцем помешкання, адже саме тут і гості, і домочадці проводять найбільше часу. Це кімната, яка збирає в тісному колі сім’ю та друзів, а тому, можливо, найпершою спадає на думку під час згадки про власну домівку чи оселі своїх рідних і знайомих.

З цієї причини вибір дизайну вітальні є надзвичайно важливий, тож рішення про те, який стиль інтер’єру обрати для її облаштування, слід приймати все ретельно обдумавши.

Фактори, які потрібно враховувати під час вибору дизайну вітальні:

  • власні смакові вподобання;
  • світогляд, спосіб життя та хобі мешканців;
  • розміри та розташування кімнати;
  • функціональність вітальні в домівці;
  • модні тенденції в інтер’єрах помешкань.

Під час оновлення інтер’єру у вітальні рекомендуємо використовувати якісну фарбу, яка не лише забезпечить рівне покриття, а й гарантує його стійкість на роки. Особливою зносостійкістю володіє латексна фарба Śnieżka Design Lux 3, яка має 1-й клас стійкості до мокрого стирання. Крім того, завдяки вмісту інноваційного компонента Teflon™ surface protector, фарба узагалі запобігає виникненню забруднень. Водночас якщо на стінах є незначні нерівності та дефекти, фарба допоможе приховати їх, створивши глибокоматове покриття.

Виріб є екологічним, має відмінний розхід (до 10 м²/кг за одношарового нанесення) і тонується за системою Śnieżka Color System у будь-який колір з 518 зразків або фарбу можна закольорувати вручну, використовуючи універсальний пігментний концентрат Colorex.

Найпопулярнішими інтер’єрними стилями 2020 року є лофт, гай-тек, мінімалізм, максималізм, екостиль і скандинавський. Кожен із них має своє неповторне обличчя і зазвичай зводиться до кількох характерних рис. Нижче наводимо їхні особливості.

Стиль лофт підходить для сучасного покоління – як для молодих людей, які живуть самі, зокрема творчих особистостей, так і для подружжя. Його нью-йоркський урбаністичний шарм легко відтворюється у квартирах-студіях, а також у помешканнях із високими стелями та великою площею. Головною особливістю стилю є чорнова обробка як елемент декору, який створює богемну атмосферу кімнати під самим дахом, на горищі:

  • акцентна цегляна стіна, яка може бути як «рідною» (будівельною), так і декоративною (імітованою під цегляну кладку);
  • навмисно не сховані труби та дроти;
  • відкритий простір, високі стелі та широкі вікна;
  • поєднання старомодних меблів із сучасними;
  • диван із великою кількістю подушок і пледів;
  • лампи на дротах і софіти замість звичайних люстр;
  • із текстилю вітаються шкіра, замша і фетр.



Технологічний стиль гай-тек покине нас точно ще нескоро, швидше навпаки – буде вдосконалюватися, видозмінюватися і залишатиметься одним із найпоширеніших серед молоді та тих, хто прагне до практичності. Основні його риси – це:

  • гладкі металеві і скляні та будь-які інші дзеркальні й глянцеві поверхні;
  • прямі лінії та монохромна стилістика: стримані класичні чорний, білий і сірий кольори;
  • велика технологічність – велика кількість техніки й автоматизованих систем.



Мінімалізм однозначно підходить антиконсюмеристам, чи, інакше кажучи, «антиплюшкіним», які проти речовизму та культу споживацтва. Певно, саме так облаштував би свою вітальню персонаж Роберта де Ніро у фільмі «Heat», чиїм основним правилом було ніколи не мати в житті нічого, чого б не можна було залишити протягом 30 секунд, якщо запахне смаленим. У дечому мінімалізм перегукується з гай-теком:

  • лаконічність в оздобленні – мінімум меблів і декору та вільний простір;
  • чітке зонування, максимальна функціональність і пропорційність;
  • небагата палітра – усього 2-3 відтінки, переважно однієї гами;
  • простота ліній і відсутність візерунків та орнаментів, зокрема однотонні шпалери, штори тощо.

Максималізм. Як таке можливо, що у трендах можуть перебувати одразу два протилежні стилі? Приблизно так само, як в одному суспільстві можуть співіснувати абсолютно протилежні за характером люди. З іншого боку, він з’явився на противагу мінімалізму з його деякою занудністю.

Основні його риси – це все те, що відторгає його «супротивник»: велика кількість декору, строкаті забарвлення, різноманітність фактур і т.д. Водночас максималізм – це не необдумане нагромадження, а мистецтво поєднувати непоєднуване.



Екостиль з’явився порівняно недавно та не поспішає здавати позицій через актуальність екологічних проблем у світі. Його суть зводиться до використання натуральних і перероблених матеріалів, а з огляду на ідею антиконсюмеризму він має схожі риси з мінімалізмом:

  • світлий відкритий простір, який досягається завдяки великим вікнам, світлій палітрі та відсутності зайвих предметів;
  • натуральні матеріали в обробці та живі декоративні рослини;
  • природна палітра: зелені, сині, бежеві, пісочні відтінки.

Скандинавський стиль немовби відібрав усе найкраще від мінімалізму та екостилю. Це лаконічний дизайн, який вирізняється цікавими контрастними акцентами й етнічними елементами північних народів. Він універсальний і мобільний, адже «обличчя» вітальні можна міняти за допомогою текстилю й декору. Завдяки атмосфері домашнього затишку, яку він створює, ідеальний для дизайну вітальні.

Який би стиль ви не обрали, пам’ятайте, що інтер’єр вашої вітальні не повинен обов’язково сходити зі сторінок глянцевих журналів. Головне, щоб домочадці почувалися затишно у ньому чи щоб він відповідав способу життя власників помешкання, що зрештою рівносильне першому.

 

Джерело: www.sniezka.ua
Інформацію опубліковано на правах реклами                  

Похожие статьи:
29.07.2020
2030
Как выбрать подходящий декор: секреты удачных сочетаний...
06.04.2021
3211
Специалисты изучили основные цвета, которые выбирали для дома жители разных регионов Украины в -2020...
11.03.2021
2147
Весняна мить – пора, коли кожна людина прагне оновити й освіжити своє помешкання, щоб наповнит...
0001