РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.545 EUR: 42.056
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.545
EUR 40.000 41.000 42.056
USD 39.400 39.830 39.545
EUR 42.050 42.720 42.056
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Чим і як загладити гіпсову штукатурку – детальний порадник

Ідеально гладка поверхня стін – це стандарт обробки, якого вимагає більшість забудовників. Найпростіший спосіб досягти цього – використовувати гіпсову штукатурку. Однак цього рішення не завжди буде достатньо. Як загладити гіпсову штукатурку і чим її обробити, щоб отримати ідеально рівні стіни? Роз’яснюємо!
2642 08.09.2021 в 08:59



Загладжування гіпсової штукатурки – коли потрібна гладь?

Зручність, короткий час виконання та легке отримання гладкості – ось найбільш часто згадувані переваги гіпсових штукатурок. Вони наносяться за один робочий цикл, при цьому достатньо одного шару. Якщо штукатурку наносить досвідчений фахівець, стіну відразу після висихання та ґрунтування можна фарбувати.

Чи означає це, що можна зовсім відмовитися від загладжування гіпсової штукатурки? Не зовсім. Хоча, порівняно з цементно-вапняною штукатуркою, гіпс фактично забезпечує дуже гладеньку поверхню, навіть досвідчений штукатур не досягне такого результату, як із застосуванням гладі.

Стіна, покрита акуратно нанесеною штукатуркою, рівна, але якщо провести по ній долонею, ви відчуєте дещо шорстку текстуру. Це природна зернистість гіпсової штукатурки, яку можна перекрити лише гладдю. Вона стане помітною тільки після нанесення і висихання фарби.

Обробка гіпсової штукатурки під фарбування – крок за кроком

Якщо ви хочете досягти ефекту рівної поверхні, готової до фарбування, подбайте про ретельне загладження шару гіпсової штукатурки на стіні:

  1. Накидайте на стіну гіпсову штукатурку і попередньо розрівняйте її у місцях, де виникли заглиблення.
  2. Після нанесення та розрівнювання штукатурки почекайте, поки маса трохи застигне. Залежно від стіни та типу виробу це займе від 20 до 40 хвилин.
  3. Потім розгладьте найбільші нерівності, застосовуючи правило-трапецію. Видалені залишки штукатурки використайте для заповнення заглиблень.
  4. Наступний крок – це «розтушування» штукатурки. Розгладьте поверхню за допомогою шпателя, щоб усунути дрібні нерівності.
  5. Під кінець тужавіння штукатурки виконайте затирання. Обприскайте стіну водою і протріть вологою губкою, щоб зняти з її поверхні так зване гіпсове молочко.
  6. Насамкінець загладьте гіпсову штукатурку металевим шпателем. Для обробки кутів використовуйте кутовий шпатель. Завдяки цьому отримаєте ідеально рівні кути.
  7. За необхідності повторіть вищевказану операцію кілька разів, поки на поверхні не буде жодних потовщень і ліній.

 

Гладь на гіпсову штукатурку – що потрібно знати?

Насправді загладжувати стіни перед фарбуванням не обов’язково, але якщо для вас важлива бездоганна гладкість поверхонь, то на поштукатурену основу все ж варто нанести гладь. Не забудьте наші поради:

  • Перед нанесенням гладі заґрунтуйте поштукатурену стіну грунтівкою ACRYL-PUTZ® GR43 Grunt Pro , щоб забезпечити максимальну адгезію.
  • Вибирайте гладь, яка відповідає потребам конкретної стіни. Для обробки поверхонь, покритих гіпсовою штукатуркою, підійде готова до використання фінішна гладь . Під час застосування шпаклювальна гладь зберігає постійну консистенцію протягом тривалого часу, що дає можливість довше працювати з виробом. Окрім того, щільно закрита гладь зберігає свої властивості й придатність для подальшого використання.

Шпаклівку ACRYL-PUTZ® FS20 FINISZ виготовлено за спеціальною формулою, яка містить у своєму складі полімерну смолу, що впливає на стійкість та міцність матеріалу й забезпечує зчеплення шпаклювальної гладі з основою, та наповнювачі з плитковою структурою, завдяки чому шпаклівку легко наносити й шліфувати. 

  

Джерело: www.sniezka.ua

Інформацію опубліковано на правах реклами

Похожие статьи:
17.06.2021
1639
Шпалери нині без перебільшення є одним із найпоширеніших настінних оздоблюваних матеріалів, які можн...
20.06.2022
2460
Екотренди сьогодні всюди і в інтер’єрі зокрема: якщо меблі – то з натурального дерева, я...
20.04.2022
1695
Фотообои — уникальный отделочный материал, который поможет стильно преобразить даже скучный ин...
0001