РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.604 EUR: 42.279
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.604
EUR 40.000 41.000 42.279
USD 39.490 39.990 39.604
EUR 41.940 42.541 42.279
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Як оформити дерев'яний ґанок – 5 ідей для стильного входу до оселі

Облаштування вхідної зони є візитною карткою всього дому. Красиво оформлений дерев’яний ґанок не лише збільшує корисний простір будинку, але й прикрашає його фасад. Вам цікаво, як облаштувати ґанок, щоб він був одночасно стильним і функціональним? Познайомтеся з нашими ідеями!
2256 20.09.2021 в 11:27


Традиційний дерев’яний ґанок біля будинку

Деревина, лоза, натуральний камінь або червона цегла – ці матеріали виберуть прихильники традиційного стилю. Потрібно зовсім не багато, щоб облаштувати дерев’яний ґанок в дусі давнини. Завдяки цьому будинок видаватиметься затишним ще до того, як ви ступите на його поріг.

Як оформити ґанок у такому стилі? Почніть з фарбування дерев’яних елементів лакобейцом, який не тільки підкреслить природну красу дощок, але й на довгі роки захистить їх від впливу погодних умов.

створить міцне та еластичне глянцеве покриття деревини, стійке до подряпин, водночас зберігаючи натуральний малюнок шарів деревини.

Окрім декоративної функції Захисно-декоративний лакобейц Vidaron виконує й іншу важливу роль: він здатен забезпечити максимальний і довготривалий захист деревини від руйнівного впливу води, УФ-випромінювання, снігу та морозу. Завдяки технології Teflon® surface proteсtor засіб запобігає проникненню вологи всередину деревини і сприяє швидкому стіканню води із обробленої поверхні. Лакобейц покриває деревину щільною тонкою плівкою, яка не дає ультрафіолетовим променям зруйнувати структуру деревини. Засіб також стійкий до будь-яких погодних змін. Окрім того, його легко наносити, а спектр використання – надзвичайно широкий, адже Захисно-декоративний лакобейц Vidaron можна використовувати для опорядження деревини як зовні, так і в середині приміщень.

Завдяки своїм властивостям та складу Захисно-декоративний лакобейц Vidaron захистить деревину, забезпечить тривалий декоративний ефект і збереже первинний вигляд ґанку на довгі роки.



Ідеї для дерев'яного ґанку – скандинавський стиль

Який вигляд повинен мати дерев’яний ґанок у сучасному будинку? У цьому разі варто зупинитися на натуральних матеріалах спокійних кольорів. Дотримуючись цих правил, ви створите сучасний ганок, який буде водночас затишним і функціональним.

Оформляючи ґанок біля будинку у скандинавському стилі, пам’ятайте про:

  • світлі кольори – дерев’яні елементи можна пофарбувати Захисно-декоративним лакобейцом
  • місце для зберігання – містка дерев’яна скриня слугуватиме і зручним сидінням, і місцем для зберігання дрібних речей,
  • гармонію і простоту – не перестарайтеся з декором, а вибираючи меблі, віддавайте перевагу функціональним предметам з натуральних матеріалів.


Закритий дерев’яний ґанок – як облаштувати простір?

Іноді вхідна зона представлена закритим дерев'яним ґанком. Тоді двері захищені від дощу і вітру, а відвідувачі можуть чекати на господарів дому у більш комфортних умовах. Завдяки натуральній обробці деревини всередині ґанку будинок матиме затишний вигляд ще на вході.

Якщо у вашому домі саме такий закритий ганок, пильнуйте, щоб приміщення не перетворилося на комірчину – зрештою, саме тут створюється перше враження про ведення дому. Облаштування ґанку багато в чому залежить від його розмірів. Якщо місця достатньо, біля входу доцільно розмістити поличку для взуття та підставку для парасольок. У пригоді стане також вішалка, де можна залишати мокрі куртки, які ви не хочете заносити до помешкання.



Засклений вхід до будинку – як оформити скляну веранду?

Іншим цікавим рішенням є так звана оранжерея – засклена дерев'яна веранда, яка може цілорічно служити місцем для відпочинку на сонечку, серед рослин.

З одного боку, засклена веранда, що оточує вхід в будинок, дуже практична – дозволяє зменшити протяги та захищає гостей від вітру і дощу. З іншого боку, скляна конструкція додає фасаду шарму, особливо коли її прикрашають рослини. Не забувайте захищати дерев’яні частини фасаду, балки та стовпчики від синяви, грибка та комах-шкідників.


Освітлення дерев’яного ґанку – про що варто пам'ятати?

Дерев’яний ґанок чудово урізноманітнює зовнішній вигляд фасаду – також і в нічний час. Достатньо лише подбати про ефектне освітлення. Добре, якщо ви підсвітите сходи, що ведуть до будинку, світлодіодними лампами з датчиком руху – завдяки цьому вхідна зона після настання темряви стане безпечнішою. Для декорування ґанку варто використати новорічні гірлянди для зовнішнього застосування – вони можуть прикрашати стовпчики та балюстради не тільки сезон під час різдвяних свят.

 

Джерело: www.sniezka.ua
Інформацію опубліковано на правах реклами

Похожие статьи:
21.05.2021
1919
Садові меблі – незамінний атрибут саду чи подвір’я, адже чим тепліше стає на вулиці, тим...
28.12.2023
2227
Узнайте, как изготовить лавку своими руками, а также какие материалы и инструменты для этого понадоб...
08.09.2023
1668
Сьогоднішній будівельний ринок гідроізоляції пропонує широкий асортимент рулонних бітумно-полімерних...
0001