РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.227 EUR: 42.442
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.227
EUR 40.000 41.000 42.442
USD 39.180 39.515 39.227
EUR 42.320 42.839 42.442
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Гра світла у саду – ідеї світлових ефектів для саду

Красиво оформлений сад, з великою кількістю кущів і рослин, милує око протягом дня. Однак він може бути так само чарівним і вночі, якщо ви вкладете трохи коштів у практичне та ефективне освітлення саду. Як підібрати лампи, світильники і ліхтарі, щоб сад став ідеальним місцем для вечірнього відпочинку? Дізнайтеся!
2455 13.10.2021 в 08:30



Як підібрати освітлення для саду?

Першим кроком до ідеального освітлення для саду є вибір місць, де найкраще встановити джерела світла. До них належать:

  • огорожа, зокрема в’їзні ворота і хвіртка,
  • вхід до будинку,
  • стежки і доріжки,
  • фасад будинку,
  • тераса,
  • клумби,
  • водойми,
  • вибрані дерева та інші елементи, що мають декоративне значення.

Форми, типи та кількість вибраних ламп залежать від індивідуальних потреб. Однак під час проектування освітлення саду слід пам’ятати про ще два аспекти.

Перший – це придбання LED-освітлення для саду: світлодіоди економні та мають тривалий строк служби, саме тому ідеально підходять для освітлення зовнішнього простору навіть кожного вечора. По-друге, освітлення саду повинне бути пристосоване до умов експлуатації, які переважають просто неба. Варто переконатися, що вподобані вами лампи стійкі до дощу і морозу.


Важливо!

Садові світильники повинні мати високий клас герметичності, завдяки чому будуть захищені від заливання та пилу. Найвищий ступінь – IP68, але для саду також підійдуть світильники трохи нижчого класу, наприклад IP44 (у випадку критих терас) або IP65, IP66 та IP67.


Садові світильники на сонячних батареях – чи варто їх вибирати?

Створення садового освітлення найчастіше пов'язане з необхідністю виконання електричних підключень просто неба. Однак, якщо у вас немає такої можливості або ви з різних причин не хочете прокладати кабелі в землі, можна також вибрати інше рішення.

Замість традиційного користування електроенергією обирайте сонячну енергію. На ринку представлена велика кількість садових світильників на сонячних батареях, які мають естетичний вигляд та ще й використовують для освітлення акумульовану протягом дня сонячну енергію. Звісно, в цьому разі не можна розраховувати на надійність такого освітлення для саду, але це, безумовно, дешевший та екологічний спосіб підсвітити сад.


Освітлення саду на дерев’яних конструкціях

Верхнє освітлення є найбільш практичним, але щоб воно було водночас декоративним, варто розчепити вгорі цілі гірлянди лампочок. Таке LED-освітлення саду створить казкову атмосферу, в яку можна буде занурюватися щовечора.

Проте для досягнення такого ефекту лампочки необхідно закріпити. Це не становитиме проблеми, якщо у вашому саду є високі, густо посаджені дерева або ви хочете влаштувати таке освітлення на терасі. Якщо натомість ви мрієте про таке освітлення саду над доріжками, найкращим рішенням буде зробити перголу, по якій ще й пустити виткі рослини – «вау-ефект» гарантований! Щоб пергола зберегла свій гарний зовнішній вигляд і була довговічною, варто правильно її захистити. Просочіть її , а потім пофарбуйте Захисно-декоративним імпрегнатом VIDARON у вибраному кольорі.

Використання для опорядження перголи Імпрегнат-ґрунту для деревини VIDARON є важливим з огляду на те, що через своє органічне походження деревина є вразливою до біологічних факторів навколишнього середовища, які можуть спричинити її гниття, деформування, а відтак зменшення міцності і згодом руйнування та втрату привабливого вигляду перголи. Проте Імпрегнат-ґрунт для деревини VIDARON запобігає цьому, адже він глибоко проникає у деревину та забезпечує її повний біологічний захист від синяви, грибків, що викликають розкладання деревини, та комах-технічних шкідників деревини.

Для чудового результату знадобиться нанести всього один шар Імпрегнат-ґрунту для деревини VIDARON. Розхід засобу становитиме до 4-6 м2/л при одношаровому нанесенні залежно від породи, твердості та ступеня вологості деревини. І ще одна вагома перевага Імпрегнат-ґрунту для деревини VIDARON – він безбарвний, тому не змінює кольору деревини, і чудово підходить як під безбарвний, так і під кольоровий фінішний засіб залежно від дизайнерського задуму вигляду перголи.


Освітлення для саду – кольори, які роблять відпочинок приємнішим

Кольори садового освітлення можна вільно підбирати за власним смаком, хоча в більшості випадків найкраще працюватиме тепле біле світло. Воно є природним, сприяє розслабленню і не напружує очі, тому обов’язково має використовуватись на терасі та в інших зонах відпочинку.

Якщо натомість ви шукаєте кольори садового освітлення для декорування клумб або дерев, то для вас відкрита вся палітра барв. Можна використати різнокольорові світлодіодні ліхтарики та гірлянди або ж зупинитися лише на одному кольорі – скажімо, оформити магічний блакитний сад.

Атмосферне підсвічування змінить ваш сад і викличе у вас бажання залишатися там і після настання темряви – насолоджуйтесь кожним моментом осені серед красивої природи!

 

Джерело: ТзОВ «Снєжка-Україна»
Інформацію опубліковано на правах реклами

Похожие статьи:
20.09.2021
2226
Облаштування вхідної зони є візитною карткою всього дому. Красиво оформлений дерев’яний ґанок ...
28.12.2023
2203
Узнайте, как изготовить лавку своими руками, а также какие материалы и инструменты для этого понадоб...
08.09.2023
1646
Сьогоднішній будівельний ринок гідроізоляції пропонує широкий асортимент рулонних бітумно-полімерних...
0001