РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.227 EUR: 42.442
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.227
EUR 40.000 41.000 42.442
USD 39.180 39.515 39.227
EUR 42.320 42.839 42.442
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Чому зростає популярність секційних воріт та як їх правильно вибирати?

Переваги та критерії вибору якісних секційних воріт
2214 08.12.2021 в 08:41


При будівництві чи капітальному ремонті приватного будинку нерідко вибору гаражних воріт приділяється мало уваги. По-перше, житлові приміщення важливіші за гараж. По-друге, багато хто переконаний, що головна вимога — це механічна міцність, а інші моменти не такі важливі. Але ворота ще повинні бути довговічними, зручними, мати хорошу теплоізоляцію, яка дозволить уникнути проблем із підвищеною вологістю та корозією кузова автомобіля. Саме тому їхньому вибору варто приділяти підвищену увагу.


Нова мода: секційні замість розпашних

Виробники сьогодні пропонують в Україні великий асортимент воріт. Це рішення на будь-який смак та бюджет:

  • розпашні;
  • секційні;
  • відкатні;
  • ролетні;
  • підйомно-поворотні та ін.

Нещодавно подібної різноманітності не було. Лідерами продажів стабільно були розпашні конструкції. Щоправда, і тоді й зараз їх нерідко виготовляли кустарним способом, і якихось технічних вимог та сертифікації подібної продукції не доводилося говорити. Традиційним «вузьким місцем» розпашних моделей є схильність до корозії через неідеальну герметичність. У гараж через це можуть потрапляти опади, знижуватись температура (особливо взимку). В результаті страждає і сам автомобіль (його кузов).

Цілком позбавлені подібних недоліків секційні ворота. Вони складаються з окремих секцій (як правило, це щільні сендвіч-панелі) та забезпечують якісне прилягання та відмінну загальну герметичність гаража. Навіть узимку тут буде тепліше і не так волого, як на вулиці. Ще одна причина, яка переконує купити секційні ворота – це спосіб відкриття. Полотно рухається вгору і секція за секцією «відходить» під стелю. В результаті досягається економія простору, немає ризиків подряпати стулками машину в гаражі (або друге авто, розташоване на вулиці). А для відкриття секційних полотен взимку не обов'язково очищати від снігу великий майданчик перед гаражем.


Як купити секційні ворота відмінної якості та не переплатити?

Більшість покупців хочуть з одного боку отримати якісну продукцію, а з іншого – заощадити гроші. Коли секційні ворота тільки з'явилися, вони були тільки іноземними і коштували відчутно дорожче за аналоги. На даний момент вибір ширший, але вистачає і низькоякісних рішень.

Але можна знайти й баланс. Відмінний приклад – гаражні ворота від заводу Гант. Це українська продукція, яка вигідно відрізняється за ціною імпортних аналогів. Водночас гаражні ворота від заводу Гант – це вироби, виконані на базі європейських комплектуючих (чеських сендвіч-панелей, кронштейнів тощо). Їхня якість та безпека підтверджують міжнародні сертифікати відповідності.

Подивитися та замовити секційні ворота Гант можна тут https://gant.ua/garazhnie-vor/.


Основні критерії вибору секційних гаражних воріт

На термін служби таких конструкцій впливають різні аспекти. Окремо слід враховувати людський фактор, включаючи акуратність та обережність поводження. Багато в чому його можна нівелювати, якщо купити секційні ворота з автоматикою. Відкривати та закривати полотно вручну не доведеться: основну роботу на себе візьме автоматичний привід.

Крім цього до найважливіших критеріїв якості та довговічності належить:

  • використовувані сендвіч-панелі. Найчастіше вони є сталеві листи з наповнювачем у вигляді пінополіуретану. Метал забезпечує міцність і легкість, а прошарок - додаткові тепло-і звукоізоляційні властивості. Відповідно, чим надійніше та якісні сендвіч-панелі, тим довше прослужать секційні ворота;
  • матеріал виготовлення направляючих, якими переміщуються секції під час відкривання/закривання. Оптимальний вибір – це міцний метал із захистом від корозії. Припустимо, якщо йдеться про гаражні ворота від заводу Гант, то тут застосовується оцинкована сталь завтовшки 1.5 мм.
  • покриття металевих елементів. Залишати метал без додаткового захисту не можна, адже інакше на нього впливатимуть опади, ультрафіолет, вітер тощо. Традиційний захист - це ґрунтове покриття, але більш переважне - багатошарове, наприклад, цинкове: воно відчутно підвищує термін експлуатації;
  • конкретні показники довговічності. В ідеалі виробник повинен заявляти про кількість циклів відкривання/закривання. У воріт Гант це значення дорівнює 25 000. Навіть при частій експлуатації цього має вистачити мінімум на 7-10 років.

Для консультацій щодо секційних воріт, захисних ролет, ролетних воріт та автоматики для воріт Гант, зв'яжіться з нами за вказаними на сайті телефонами.


Джерело: Гант
Інформацію опубліковано на правах реклами
Похожие статьи:
01.12.2021
2028
Преимущества и особенности сварочных аппаратов серии ECO...
27.02.2024
1497
Узнайте больше о разновидностях и главных характеристиках строительного песка...
26.12.2023
2391
PENETRON представив інноваційні матеріали, що проникають глибоко в бетон, увʼязуючи елементарні...
0001