РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.227 EUR: 42.442
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.227
EUR 40.000 41.000 42.442
USD 39.180 39.515 39.227
EUR 42.320 42.839 42.442
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Екс-мер Києва Іван Салій презентував свою книгу "Від утопії до утопії. 100 років експериментів. Досить ілюзій"

У Національній спілці письменників України відбулась презентація двотомника Івана Салія «Від утопії до утопії: 100 років експериментів. Досить ілюзій»
3600 23.11.2018 в 07:50



ІВАН САЛІЙ: ЩО З НАМИ НЕ ТАК? ЧИ СКОРИСТАЄМОСЯ ДОСВІДОМ?

5 жовтня в Національній спілці письменників України відбулася презентація книги Івана Салія «Від утопії до утопії. 100 років експериментів. Досить ілюзій». Презентація нової праці Івана Миколайовича зібрала неочікувано велику кількість небайдужих людей, колег та друзів.


Іван Миколайович – відома людина. У його трудовій біографії було чимало відповідальних посад, але, мабуть, знакові – це керівник Київської міськдержадміністрації, заступник міністра транспорту України. Це про нього і досі можна почути, що він – норовистий і бунтівливий за характером, якщо брався за якусь ділянку роботи, то тягнув як віл, міг бути різким у висловлюваннях, якщо це стосувалося принципових речей.


Іван Салій не був би собою, якби не загострював свій виступ тезами не тільки про те, що ж вийшло з-під його пера і як це «накладається» на наше бурхливо-кризове сьогодення. Він штрихами пояснював своє, здебільшого критичне, ставлення до ситуації у різних сферах.
Яким же постав Салій у книзі? Які події охоплює? Як оцінює діяльність українських керманичів? Що його хвилює сьогодні? Ось про це, певно, й хотіли почути із вуст автора люди, які завітали на презентацію двотомника. Творчий вечір вів голова Спілки письменників Києва Володимир Даниленко.

У залі – чимало відомих співвітчизників, серед яких народний артист України Анатолій Паламаренко, уславлений співак, поет Віктор Женченко, директор Інституту літератури НАН, академік Микола Жулинський, екс-прем’єр-міністр України Юрій Єхануров, колишній головний редактор газети «Вечірній Київ» Віталій Карпенко, знаний фахівець будівельної галузі Анатоль Кармінський, академік Дмитро Мельничук, бізнесмен, екс-народний депутат Володимир Макеєнко, а також представники будівельної галузі: Володимир Суруп, віце-президент ПБГ

Іван Салій зустрічає шановних гостей: Ігора Далічука, президента компанії «Слобожанська будівельна кераміка», якому присвячений цілий розділ в книзі


На презентацію книги завітав відомий український політик і бізнесмен Володимир Макеєнко

Ми знаємо, що Салій заявив про себе, як бунтівник, ще в компартійні часи, коли він, тодішній перший секретар Подільського райкому Компартії кинув виклик самому Володимиру Щербицькому – запропонував йому публічні дебати.





Дізнайтесь більше, про що книга Івана Салія:

Катерина Нікітіна, засновник Build Portal, президент Best Media Group, та Іван Салій, президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів, автор книги «Від утопії до утопії: 100 років експериментів. Досить ілюзій»
Іван Салій видав двотомник діалогів з видатними будівельниками


Іван Салій видав книгу-двотомник «Від утопії до утопії: 100 років експериментів. Досить ілюзій»






«Щербицький одного не зробив, – згадує Іван Салій, – не пішов шляхом литовського керманича Бразаускаса». Нагадаємо, що керівник литовських комуністів Альгірдас Бразаускас підтримав рух країни до незалежності.

Утім, Салій ділиться і таким спостереженням:

«Після Щербицького у нас не було і немає керівника такого масштабу… Чим слабкішою ставала Україна, тим слабкішими були її керівники».

Іван Салій в компанії перших, хто побачив вихід нової книги. На презентацію завітала засновниця Build Portal Катерина Нікітіна




Український майстер художнього слова, народний артист України Анатолій Паламаренко активно ділився своїми думками щодо проблем, які піднімає книга Івана Салія

А як оцінює книжку Івана Салія літературна критика? На думку академіка Миколи Жулинського, цей двотомник можна розглядати «більше як намагання автора пізнати самого себе, чи правильно я робив… Не випадковим є і глибокий екскурс в історію: що не так…

Це спроба проаналізувати, як ми йшли цим шляхом і чому ми не на коні, чому немає такого розквіту, як у сусідніх країнах, що також були в соціалістичному таборі. І як над політичною елітою тяжів комплекс меншовартості».

«Іван Салій показав, що українцям треба бути самим собою, незалежними, твердими… Треба мати національну аристократію, яка мислить вільно і шукає шляхи добробуту для свого народу». Так підсумував враження від прочитаного Микола Жулинський.

Перші прихильники книги вже стояли в черзі за автографом



Віримо, що книга Івана Салія «Від утопії до утопії. 100 років експериментів. Досить ілюзій» займе гідне місце на полицях українських читачів, які хочуть дізнатись правдиву історію та знайти відповіді на одвічні неоднозначні питання нашої політики. 


Джерело: Головний будівельний портал України Build Portal, за матеріалами "Український репортер"
Фото: Прес-служба Головного будівельного порталу України Build Portal

 
 
Интересные новости:
22.11.2018
3790
2-5 октября в Киеве прошла крупнейшая архитектурная конференция Восточной Европы “Архитектура ...
26.10.2018
9068
Як забезпечити європейську якість будівельних матеріалів та захистити споживачів від небезпечної про...
27.09.2018
4459
Выставка открылась 26 сентября и готовит много интересного на ближайшие дни...
28.03.2024
2256
25 березня 2024 року відбулося засідання Комітету КБУ з питань будівельної продукції під головування...
27.03.2024
3370
Серед учасників представники будівельних компаній, науково-дослідних  і проєктних установ, викл...
25.03.2024
2698
20 березня 2024 року відбулась зустріч у форматі Business Club КБУ, під час якої були обговорен...