РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.399 EUR: 41.968
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.399
EUR 40.000 41.000 41.968
USD 39.360 39.673 39.399
EUR 41.780 42.450 41.968
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Будівельники відзначають своє професійне свято

Напередодні Дня будівельника відбулося розширене засідання Ради Будівельної палати України, на якому були підбиті попередні підсумки роботи галузі та визначені завдання на найближчу перспективу
2284 12.08.2020 в 12:36

Напередодні свята – Дня будівельника відбулося розширене засідання Ради Будівельної  палати України, на якому були підбиті попередні підсумки роботи галузі у період епідеміологічних обмежень, розглянуто інші важливі питання діяльності найбільшого професійного об’єднання будівельників країни, визначені завдання на найближчу перспективу.

Серед почесних гостей зібрання  були:  голова профільного Комітету Верховної Ради України А.А.Клочко, перший заступник міністра розвитку громад та територій В.М.Лозинський,  перший заступник міністра освіти і науки М.О.Кизим, заступники голови Київської міськдержадміністрації О.О. Густєлєв та П.О.Пантелеєв, заступник Харківського міського голови М.І.Фатєєв. керівники організацій-партнерів Будівельної палати  – президент УСПП А.К.Кінах, президент Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України Ю.І.Єхануров,  президент Національної спілки архітекторів В.М.Гусаков,  президент Академії будівництва України І.І.Назаренко, керівник КБУ О.С. Ротов, голова фонду Держмолодьжитло С.О.Комнатний, керівники інших громадських організацій.

У своїй доповіді на засіданні Ради президент Будівельної палати, Герой України П.С.Шилюк докладно проаналізував показники виконання будівельних робіт у І півріччі, участь будівельних організацій в реалізації програми «Велике будівництво».

Він, зокрема, зазначив,   що незважаючи на нинішнє зниження темпів виробництва, галузь зберігає значний потенціал для виходу з кризи.

За словами П.С.Шилюка, певний грунт для оптимізму щодо розвитку будівництва можна знайти у Програмі діяльності Кабінету Міністрів, яку передано на затвердження Верховної Ради. Поки що Програма не затверджена, але наміри чітко зафіксовані і Уряд працює в її рамках.

На відміну від програм попередніх Урядів, підкреслив П.С.Шилюк, цього разу будівництву приділено значну увагу, причому в урядових планах знайшли відображення багато пропозицій Будівельної палати України, які свого часу розроблялися експертним середовищем та надсилалися для врахування у роботі органам державної влади.

Зокрема, йдеться про:

  • Створення нової законодавчої бази щодо засад та механізмів державної житлової політики, у тому числі вдосконалення механізмів кредитно-фінансової допомоги на будівництво (придбання) житла, створення дієвого ринку орендного житла.
  • Розроблення практичного механізму здійснення комплексної реконструкції застарілого житлового фонду.
  • Захист інвесторів будівництва від недоброчесних забудовників та запобігання появі нових проблемних об’єктів будівництва, сприяння постраждалим кредиторам у добудові об’єктів проблемного багатоквартирного житлового будівництва.
  • Удосконалення програм державної підтримки щодо забезпечення громадян житлом, у тому числі шляхом іпотечного кредитування.

Керівник Будівельної палати зазначив,  що будівельники чекають від влади підтримки їхніх ініціатив, особливо щодо будівництва доступного житла, квартир для пільгових категорій громадян, створення ринку орендного житла.

За словами П.С.Шилюка виконавча влада має передавати більше повноважень з центру на місця, де органи територіальних громад спільно з будівельними організаціями самі можуть вирішувати нагальні питання будівництва, у тому числі житлового.

На засіданні Ради Будівельної палати виступив голова Комітету Верховної Ради України  А.А.Клочко, який, передовсім, наголосив на  важливості в житті країни поступального розвитку будівництва.

 

Він окреслив деякі шляхи подолання кризових явищ у галузі.  Зокрема, за словами А.А.Клочка, слід опрацювати «чіткі, єдині правила, які буде просто неможливо обійти»,  за якими мають діяти всі учасники будівельного ринку, і добиватися неухильного виконання їх. Також має бути створено сприятливий інвестиційний клімат, система захисту інвестицій у житло. Йдеться і про прямі державні замовлення, програму «Велике будівництво», водночас і про збільшення повноважень та ресурсів місцевого самоврядування.  Об’єднані територіальні громади – це ваші замовники, сказав він.

Голова парламентського комітету запевнив будівельників у підтримці їхніх ініціатив та прагнень з боку органів центральної влади.

З вітальним словом виступив перший заступник міністра розвитку регіонів та територій України В.М.Лозинський. Він окреслив основні напрями діяльності міністерства щодо створення сприятливих умов діяльності галузі. Була висловлена упевненість у тому, що нинішні кризові явища у розвитку будівництва  будуть подолані досвідом та майстерністю будівельників. 

Під час урочистої частини зібрання відбулася церемонія вручення  нагород кращим представникам будівельної галузі.

А.А.Клочко повідомив про нагородження групи будівельників Грамотою Верховної Ради України за високі трудові показники.



Будівельників також вітали заступники голови КМДА О.О. Густєлєв та П. О.Пантелеєв, які  вручили Подяки Київського міського голови.

Президент Будівельної палати, Герой України П.С.Шилюк вручив великій групі будівельників почесні відзнаки БПУ  – медаль «Золота кельма», грамоти та подяки.

Частина нагород була передана в будівельні організації інших міст для вручення у трудових колективах.

Свої нагороди вручили керівники партнерських організацій.

Очільник Будівельної палати подякував ректору Київського національного університету будівництва та архітектури, віце-президенту БПУ П.М.Кулікову за гостинно надану можливість провести урочистості на базі цього вузу – одного з флагманів вищої освіти України, і відзначив відмінну організацію заходів.

П.С.Шилюк тепло привітав нагороджених і всіх працівників галузі з професійним святом, побажав їм міцного здоров’я, оптимізму та наснаги на нові успіхи.

На завершення за традицією відбулося спілкування з келихом шампанського, фотографування на добру згадку про дружні зустрічі.









 





 

Источник:
 
 
Интересные новости:
17.08.2020
4173
6 августа состоялось празднование Дня Строителя и награждение выдающихся представителей отрасли...
23.07.2020
6678
Експерти представили декілька варіантів законопроектів по подальшій реформі ДАБІ, які наразі розробл...
26.05.2020
13428
Главные новости и мнения о влиянии на бизнес пандемии и кризиса с прогнозами и советами экспертов...
15.04.2024
5113
11 квітня 2024 року відбувся RECOVERY CONSTRUCTION FORUM UKRAINE, який об’єднав представників ...
05.04.2024
6319
Команда Build Portal підготувала фотозвіт з професійної бізнес-зустрічі ProfVentFasad 2024, яка...
28.03.2024
5737
25 березня 2024 року відбулося засідання Комітету КБУ з питань будівельної продукції під головування...