РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.227 EUR: 42.442
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.227
EUR 40.000 41.000 42.442
USD 39.180 39.515 39.227
EUR 42.320 42.839 42.442
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Боротьба із корупцією в ДАБК спільними зусиллями: ЗМІ, ГО та підприємців запрошують приєднатися

ЗМІ, ГО та підприємців запрошено до спільної боротьби з корупцією в ДАБК
5171 09.10.2020 в 08:20


Депутати Верховної Ради закликають
спільно боротися з корупцією в ДАБК 

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування можливих фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю закликала до співпраці ЗМІ, громадські організації та підприємців, які володіють будь-якою інформацією, що може допомогти слідству.

Про це члени ТСК заявили під час чергового засідання 8 жовтня.

На думку народного депутата, голови тимчасової комісії Андрія Пузійчука, для ефективної роботи ТСК, важливо отримувати інформацію про факти корупції з різних джерел. Стосуватися вона може не лише центрального апарату та територіальних підрозділів ДАБК, а й уповноважених органів місцевого самоврядування, яким делеговані функції архітектурно-будівельного контролю.

Верховна Рада утворила Тимчасову слідчу комісію із розслідування корупції в органах ДАБІ

Як зауважила народний депутат Олена Шуляк, нині у складі ТСК не лише народні обранці, а й представники правоохоронних органів. Тому члени слідчої комісії зацікавлені у тому, щоб якнайшвидше зібрати більше інформації про можливі факти корупції у ДАБІ для подальшого розслідування. Звернення стосується не лише журналістів-розслідувачів, а й усіх, хто раніше висвітлював, чи був свідком випадків хабарництва та порушень в інспекції. Інформацію можна надсилати на офіційну е-скриньку ТСК (tsc_dabi@rada.gov.ua), або повідомленням на сторінку комісії у Facebook (на цій сторінці щочетверга відбуваються онлайн-трансляції засідань).

«Ефективна боротьба з корупцією можлива виключно за умов гласності та прозорості. Якщо ми хочемо, щоб наша робота була результативною - слід тісно співпрацювати зі ЗМІ. Тим паче, багато журналістських проектів стосуються розслідувань корупції в держустановах», - наголосила Олена Шуляк.

Народний депутат Іван Юнаков, звернув увагу на те, щоб у своїх зверненнях представники ЗМІ, ГО та підприємці не забували залишати свої контактні дані для зворотнього зв’язку, а також максимально детально описували кожен випадок.

«Якщо ви вказуєте, що в ДАБІ не реагують на ваші звернення - додавайте копії таких звернень (і відповіді на них). Якщо підозрюєте, що дозвільний документ видали неправомірно - вказуйте його номер та видавника, або додайте його копію. Якщо йдеться про досудове розслідування – надавайте інформацію про орган, що проводить досудове розслідування, та, за можливості, номер за яким внесено відомості до ЄРДР», - сказав депутат, зауваживши, що дотримання цих рекомендацій дозволить членам ТСК швидше та ефективніше аналізувати та реагувати на звернення.

Контроль за строительством отдают частникам: что известно

Додамо, за неповний місяць роботи ТСК, на електронну адресу комісії та особисто депутатам надійшло вже понад 20-ти звернень. Разом з тим, члени комісії проводять моніторинг ЗМІ та відкритих джерел на наявність повідомлень, пов’язаних з корупцією в ДАБІ.

Что изменилось в расчете субсидии и как ее правильно оформить (ИНФОГРАФИКА) 

Интересно о строительстве: ранее мы писали о разнообразии выбора и особенностях грузоподъемного оборудования и такелажа

 
 
Интересные новости:
01.10.2020
2827
Приватні особи зможуть здійснюваи функції контролю в будівельній галузі...
30.09.2020
2141
Запевняють, що вже розроблений законопроєкт...
18.09.2020
1572
У окружному суді Києва відклали розгляд справи про незаконну реформу ДАБІ...
30.11.2022
11307
Найпоширеніші міфи про законопроєкт, який запроваджує нові правила у сфері містобудування, та їх спр...
30.11.2022
3308
Заступниця Міністра зазначила, що законопроєкт передбачає максимальну діджиталізацію будівельни...