РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.574 EUR: 42.122
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.574
EUR 40.000 41.000 42.122
USD 39.370 39.830 39.574
EUR 41.840 42.459 42.122
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Результати засідання ТСК: в.о. голови ДАБі може виявитися нелегітимним, роботі ДАБІ завадив коронавірус і несправедливі суди

У Верховній Раді розпочала роботу Тимчасова слідча комісія з розслідування корупції в органах ДАБІ
3654 22.10.2020 в 09:14



Засідання ТСК, щодо розслідування
корупції і ДАБІ


20 жовтня відбулося засідання Тимчасової слідчої комісії з рослідування корупції в органах ДАБІ, яку Верховна Рада створила усередині вересня.

Як відомо, Президент України Володимир Зеленський наприкінці минулого року дав доручення реформувати ДАБІ через звинувачення в корупції. ДАБІ критикували за те, що інспекція сама видає дозволи, сама контролює процес видачі і сама перевіряє себе на факт дотримання законності при видачі дозволів.


В.о. голови ДАБі може виявитися нелігітимним, а підписані ним дозвільні документи – недійсними

У ході засідання обговорювали можливу незаконність перебування на посаді в.о. голови ДАБІ Федоренка Богдана Олександровича, яку він займає з шостого травня 2020 року. Справа в тому, що за законом для держслужбовця термін перебування на посаді виконуючого обов’язки не може перевищувати три місяці. Як наслідок, легітимність рішення, які Богдан Федоренко підписує після шостого серпня 2020 року, під сумнівом.

Правоохоронці викрили ДАБІ на масштабній незаконній видачі дозвільних документів

Сам в.о. голови ДАБІ до профільного міністра з приводу закінчення свої повноважень письмово не звертався. За його словами, «термін виконання обов’язків становить три місяці на вакантній посаді», але посада зараз не вакантна, оскільки інспекція перебуває в стадії ліквідації.

ТСК вирішила звернутися до прем’єр-міністра України та Державного бюро розслідувань, аби розслідувати виявлені порушення і оголосити конкурс на посаду голови ДАБІ.


Як працює ДАБІ: неробочий реєстр, несплачені судові збори і зміна дозвільної документації в ході будівництва

Журналісти розповіли про факти порушень роботи ДАБІ, зокрема, про неякісну роботу реєстру, корупцію під час видачі дозвільної документації, зокрема, про занижений клас наслідків об’єкта і несвоєчасний розгляд запитів громадян.

«Реєстр був покликаний зменшити випадки корупції, а зараз навпаки через нього більше зловживань», – зазначив Антон, журналіст.

Боротьба із корупцією в ДАБК спільними зусиллями: ЗМІ, ГО та підприємців запрошують приєднатися

Журналістка Ірина,  розповіла про численні кричущі випадки незаконної забудови в Києві, зокрема про «будинок Білозір», будинок на проспекті Перемоги, 50, об’єкт на вулиці Васильківській, 100а та багато інших. За словами журналістки, забудовникам часто вдається ввести будинок в експлуатацію через суд, оскільки неодноразово на етапі апеляції ДАБІ не сплачує судовий збір, і засідання не відбувається.

«Часто ДАБІ видає дозвіл на будівництво, який відповідає вихідним даним, однак, далі через зміни він перетворюється на асолютно невпізнаваний. При цьому ДАБІ не отримує повної документації і не проводиться перевірка», – заявила Ірина.

Як підмітила представниця ТСК депутатка Наталя Приходько, Богдан Федоренко, пояснюючи проблеми в роботі інспекції, покликався здебільшого на три проблеми: коронавірус, оскільки через хворобу працівників не вистачає рук для виконання роботи, стан ліквідації ДАБІ, які обмежує можливості інспекції, і несправедливі суди.

Карантин ужесточат но полного локдауна не будет. Что изменится после выборов

Интересно о строительстве: ранее мы писали об особенностях лакокрасочных материалов украинского производства

Источник: hmarochos
 
 
Интересные новости:
22.10.2020
2544
Участь у цьому брали колишній і діючі чиновники ДАБІ й інших держорганів...
01.10.2020
2829
Приватні особи зможуть здійснюваи функції контролю в будівельній галузі...
30.11.2022
11316
Найпоширеніші міфи про законопроєкт, який запроваджує нові правила у сфері містобудування, та їх спр...
30.11.2022
3317
Заступниця Міністра зазначила, що законопроєкт передбачає максимальну діджиталізацію будівельни...