РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.586 EUR: 42.262
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.586
EUR 40.000 41.000 42.262
USD 39.420 39.830 39.586
EUR 42.150 42.750 42.262
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

В яких випадках можуть арештувати нерухомість, як перевірити своє майно і як зняти арешт

Як перевірити, чи не перебуває власна нерухомість під арештом і як з майна знімають арешт 

1332 20.07.2021 в 23:45



Арешт нерухомості: що варто знати


Будинок, квартира, дача чи земельна ділянка – усе це нерухомість, якою ви можете користуватися або продати її у будь-який час. Однак під час укладання угоди купівлі-продажу власника можуть чекати неприємні сюрпризи.

Наприклад, на майно може бути накладено арешт. Приводи для цього є різними.

Законопроект об онлайн-прописке принят Радой. Изменить место проживания можно на портале "Дія": как это сделать


Коли можуть накласти арешт на майно

За словами адвокатки Наталії таке може трапитися, якщо об'єкт нерухомості є предметом спору. Наприклад, між деякими особами щодо права власності.

Ще один привід – нерухомість може виступати як забезпечення виконання зобов'язань власника. Причиною також може стати те, що нерухомість є об'єктом злочину чи на неї можуть накласти арешт для забезпечення конфіскації майна у кримінальному провадженні.


Де можна перевірити стан майна

Для того, щоб не потрапити у халепу, існує Єдиний державний реєстр нерухомого майна. Там кожен охочий може отримати витяг за кілька хвилин, заплативши лише 30 грн. Зокрема, можна дізнатися, хто є власником нерухомості, реєстраційний номер майна та найголовніше – чи не перебуває вона під арештом.

"Для того, щоб подивитися інформацію про будь-яке майно, наприклад, і не про своє майно, треба пройти ідентифікацію за допомогою електронного цифрового підпису або ж за допомогою BankID", – розповів адвокат Юрій.

Система автоматической оценки недвижимости завышает стоимость жилья: налогов придется платить больше

За його словами, у такий спосіб система ідентифікує особу, яка заходила й отримувала інформацію. Також коли людина отримує витяг з цього реєстру, то там вказують, кому саме та за яким запитом його надано.

Як може допомогти Opendatabot

Ще один спосіб самостійно в домашніх умовах перевірити, чи не перебуває під арештом нерухомість – скористатися чат-ботом Opendatabot. Знаючи ІПН власника або ж код ЄДРПОУ компанії-власника, можна з'ясувати, яким є стан нерухомості.

Далі ви побачите кількість об'єктів нерухомості у вашій власності, чи не перебуваєте ви у боржниках, а також чи не рахуються за вами порушення ПДР. Якщо у вашому арсеналі зібралась неабияка кількість штрафів, то виконавча служба, якщо ця особа не реагує на листи, може накласти арешт, зокрема і на нерухомість.

Якщо особа не проживає за місцем реєстрації, куди їй надсилають будь-яка офіційну кореспонденцію, вона може не знати про наявність судових спорів щодо цього майна, тому відповідно не може знати, що на нерухомість накладено арешт, – розповіла адвокатка Наталія.

Подорожчання квартир, падіння ринку, відтік інвестицій і скорочення робочих місць - негативні наслідки нових податків на житло (ВІДЕО)

Як з майна знімають арешт

Зняття арешту з майна відбувається виконавцем наступного дня на підставі рішення суду. Однак слід зазначити, що цей процес займає не один день.

Після того, як ви подали позов до суду, не сподівайтесь, що вашу нерухомість знімуть одразу з-під арешту. Досить часто на розгляд справи потрібно кілька місяців, а іноді навіть і років.

Саме тому при покупці нерухомості обов'язково проконтролюйте, щоб нотаріус перевірив, чи не перебуває майно під арештом, аби потім не стати заручником ситуації.

Смогут лишить субсидий и пособий: Минсоцполитики предлагает организовать рейды инспекторов по домам украинцев

Цікаво про будівництво: відомий український виробник повідомив про розширення асортименту покрівельних та фасадних матеріалів
Источник: 24tv
 
 
Интересные новости:
01.07.2021
1261
Правоохоронці викрили держреєстратора, який незаконно переоформив квартиру з власника на іншу особу...
25.06.2021
1050
У Міністерстві соціальної політики пояснили, які доходи для розрахунку субсидії будуть врахован...
23.01.2024
6246
Відтепер кожен може дізнатись вартість і періодичність техобслуговування будинкових газових мереж...
14.09.2023
4317
Читайте, що слід перевірити та які запаси радять зробити...