РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.602 EUR: 42.441
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.602
EUR 40.000 41.000 42.441
USD 39.450 39.830 39.602
EUR 42.280 42.850 42.441
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Працюємо далі. Інтерв'ю з співвласником будівельної компанії «Платинумбуд»

Руслан Лещишин, співвласник будівельної компанії «Платинумбуд» розповів про нові ЖК, перспективи розвитку ринку нерухомості і зміну цін на житло
4502 14.02.2022 в 13:00



2021 рік. Який він був для компанії, вдалий чи не вдалий. Що зроблено, що не вдалось зробити?

2021 рік для компанії був однозначно вдалий. Як і всі минулі роки. Для нас результат - це не є випадковість чи удача. Для нас результат - це  системна  запланована робота, яка призводить до планових показників. Якщо багато, самовіддано і наполегливо працювати - результат прийде гарантовано. Нічого просто так не приходить і нічого просто так не зникає.

В 2021 році наша компанія побудувала і здала в експлуатацію приблизно 40 тисяч квадратних метрів житлових та нежитлових приміщень, ставимо задачу в наступному році збільшення показників на 20%.

Що Вас особисто найбільше мотивує рухатись у Вашій діяльності?

Насправді ми є девелоперами.  Девелопери - це ті, що створюють, покращують та розвивають. Ми дійсно створюємо нові образи мікрорайонів міст на найближчі 100 років.

Ми створюємо середовище, де люди будуть жити, знайомитись, закохуватись, народжувати дітей, проводити вільний час, працювати. Це неймовірна мотивація і відповідальність.

Для мене особисто є величезна радість, коли в будинку, що ми здали, народжується перша дитина!!! Зараз, наприклад, в нашому першому проекті ЖК «Одеська Чайка» проживає  приблизно 200 дітей. Ми щороку влаштовуємо в наших комплексах новорічні свята для мешканців і дітей. І я відчуваю щире щастя, коли бачу, що з кожним роком дітей все більше і більше.

Також ми проектуємо та робимо зони відпочинку для людей, висаджуємо дерева, квіти. Будуємо спортивні і дитячі майданчики. Забезпечуємо енергоефективність та надійність будинків.

Звичайно, ми обмежені в бюджеті. І хотілось би зробити набагато більше. Щоразу ми намагаємось винайти можливість втілити в новому об’єкті додаткові опції, які притаманні вимогам сучасності, та ретельно переглядаємо бюджет проекту. Адже в сучасної людині дійсно зростають потреби до естетичного вигляду та функціоналу будинків та квартир. І ці потреби зростатимуть надалі ще більше. І їх потрібно передбачати вже зараз. Це надзвичайно мотивує ставати кращими, наслідувати передовий досвіт світових девелоперів та розвиватись щодня.

У кожному новому комплексі ми щось змінюємо та додаємо нові архітектурні тенденції. Важливо, щоб наші міста були гарні і стильні. Цьому ми надаємо великого значення.

Який Ваш прогноз на розвиток сфери будівництва житла в Україні?

Я прогнозую, що житла буде будуватись більше. Адже ті об’єми, які здаються в експлуатацію в Україні в рік, не покривають зношеності існуючого житлового фонду. До цього ж в нашій державі на одного громадянина кількість квадратних метрів житла вдвоє менше ніж в Європі. Але, разом з тим, значного зросту не буде. По-перше: заробітна плата і доходи українців дуже низькі, по-друге, є глобальна проблема - це зменшення кількості населення. На це мало хто звертає увагу, але я вважаю, що це проблема на рівні національної безпеки.

Насправді будівництво - це величезний рушій економіки.  Орієнтоване воно в першу чергу на внутрішній ринок. Адже ми не тільки забезпечуємо потреби українців в нерухомості. Ми використовуємо матеріали 90% українського виробництва, наші працівники - це українці. І податки ми сплачуємо в Україні. Тим самим підвищуємо долю національного ВВП та зайнятості населення.

Чи збільшиться вартість житла?

Вартість житла буде збільшуватись. Вартість будівельних матеріалів росте з кожним днем. Особливо цей зріст був відчутний в 2021 році.

Ми порахували, що за останніх 5 років вартість основних матеріалів, що ми використовуємо - це цегла, залізобетонні вироби, метал та інші, еквіваленті збільшилась в 2,5 -3 рази. Сьогоднішня вартість житла ще не наздогнала здорожчення будівельних матеріалів. І це не тільки в Україні. Це загальносвітовий тренд.


Які плани компанії на 2022 рік?

Ми плануємо запустити будівництво ще декількох комплексів в Одесі, Хмельницькому, в Херсоні та інших містах. Це будуть ще кращі об’єкти, ніж ті, що у нас були. Плануємо втілювати нові архітектурні рішення, будувати більш розвинуті життєві простори для людей. Є цікаві ідеї і ми над ними вже працюємо.

У нас велика команда прекрасних фахівців, у яких горять очі і вони вмотивовані рухатись дальше. Ми покращуємось щодня, на радість і щастя існуючих та майбутніх жителів наших житлових комплексів.


Руслан Лещишин,
співвласник будівельної компанії «Платинумбуд»

 

Джерело: «Платинумбуд»
Інформацію опубліковано на правах реклами 
 
 
Интересные новости:
31.05.2021
3107
Интервью о рынке апарт-отелей Украины от главного редактора CommercialProperty Татьяна Антонюк и гла...
12.06.2019
5364
Слава Балбек рассказал, чем ему так нравится постмодернизм в архитектуре...
13.05.2019
4624
Владимир Омелян рассказал журналистам, что ждет от нового Президента, какими будут дороги и где нужн...
26.06.2023
99
Андрей Озейчук – строитель с 27-летним опытом, основатель компаний Rauta, Kovlar и Teza, предс...
11.03.2024
3202
Микита Гайдамаха, керівник проєкту Temsa, компанія “АВТО-РЕГІОН” розповів про важливість...
05.10.2023
5254
В листопаді на території Ірпінської громади відкриється Центр соціалізації для ВПО з комфортними сма...