РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.427 EUR: 42.755
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.427
EUR 40.000 41.000 42.755
USD 39.330 39.830 39.427
EUR 42.630 43.251 42.755
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Відбудова України: Асоціація європейських міст Euroсities планує згуртувати понад 200 великих міст Європи

Документ передбачає створення спільної робочої групи, до складу якої увійдуть представники Eurocities і Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України
1617 22.08.2022 в 08:28



Відбудова зруйнованих
міст


Асоціація європейських міст Euroсities планує згуртувати понад 200 великих міст Європи, солідарних з українськими містами-побратимами, для реалізації проєктів реконструкції зруйнованих або пошкоджених внаслідок російської військової агресії об‘єктів.

Як повідомляє пресслужба Офісу Президента України, про це йдеться в Меморандумі про взаєморозуміння для підтримки сталої відбудови українських міст.

Перша зупинка-укриття встановлена у Харкові. Як вона виглядає (ФОТО, ВІДЕО)

Інформується, що Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із представниками Асоціації європейських міст Euroсities на чолі з міським головою італійської Флоренції Даріо Нарделлою. 

"Коли ми говоримо про допомогу та підтримку – гуманітарну, військову, політичну, – також важливо не забувати про допомогу у відбудові наших міст і громад. І важливо, що відбудова має починатися не після війни, а саме зараз. Потрібно забезпечити гуманітарні заходи, які дадуть змогу повернути нормальне життя людям в Україні", – зазначив глава держави.

«Велика перекличка до Дня будівельника»: інсайди від політиків та аналіз ринку від компаній, які продовжують працювати на благо України

Президент висловив подяку європейським містам за прихисток, який вони надали українським громадянам, змушеним тікати від війни. Водночас він зазначив, що прагне створити умови для повернення українців додому. Тому, на його переконання, дуже важливо відновити роботу шкіл, дитячих садків, університетів і просто допомогти людям відремонтувати їхні будинки, зруйновані внаслідок російської агресії.

"Зараз це дуже важко для нас, для нашого бюджету. Тому що майже всі наші кошти ми витрачаємо на зміцнення армії. Тож будемо вдячні вам за допомогу", – сказав Зеленський.

Туреччина допоможе Україні відновити інфраструктуру після війни

У присутності глави Української держави голова президії Конгресу місцевих та регіональних влад, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак і президент Eurocities, мер Флоренції Даріо Нарделла підписали Меморандум про взаєморозуміння для підтримки сталої відбудови українських міст.

Президент Асоціації наголосив, що підписаний Меморандум стане дієвим інструментом для підтримки українських міст.

"Ми хочемо розпочати цю співпрацю якомога швидше, створити найбільшу програму взаємодії між містами, яку ми коли-небудь бачили в історії Європи", – заявив він.

Нарделла підкреслив, що Euroсities готова поділитися своїм експертним досвідом задля відбудови українських міст.

Згідно з підписаним документом, мери та лідери європейських і українських міст засуджують російську війну в Україні та закликають до негайного виведення військ рф і відновлення миру.

До відбудови Чернігівщини долучиться Фінляндія

У Меморандумі зазначається, що підписанти прагнуть об’єднати зусилля для підготовки та забезпечення швидкої й сталої відбудови українських міст, зруйнованих внаслідок російського вторгнення, яке розпочалося 24 лютого 2022 року.

"Наша рівноправна підтримка прискорить відбудову міських територій відповідно до цілей Європейської зеленої угоди та цінностей Нового європейського Баугаузу", – йдеться в документі.

Відповідно до Меморандуму, Eurocities планує згуртувати понад 200 великих міст Європи, які солідарні з українськими містами-побратимами, для реалізації проєктів реконструкції; об’єднати ресурси, включно з технічними знаннями та досвідом, найкращі практики відповідно до запитів про підтримку від українських колег; надати допомогу в пошуку фінансування ЄС для реалізації проєктів реконструкції тощо.

Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України, відповідно до Меморандуму, планує надати перелік відповідних критичних проєктів відбудови українських міст, зруйнованих під час російської війни; забезпечити зручний і прозорий механізм фінансування проєктів реконструкції; сприяти просуванню законодавчих ініціатив, необхідних для відбудови українських міст, тощо.

Документ передбачає створення спільної робочої групи, до складу якої увійдуть представники Eurocities і Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Група контролюватиме розробку та реалізацію цієї ініціативи й забезпечуватиме координацію, зокрема, з Європейським альянсом міст і регіонів для України.

Меморандум починає діяти цьогоріч з 20 серпня. Його оцінюватимуть та оновлюватимуть щороку.

Цікаво про ремонти: для чого потрібна, як вибрати та користуватися шпаклівкою для стін

Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal

Источник: ukrinform
 
 
Интересные новости:
19.08.2022
3915
Туреччина візьме участь у повоєнній відбудові України. Відповідний меморандум підписали у Львові за ...
19.08.2022
2118
Уряд країни допоможе бізнесу, який готовий брати участь у відновленні України...
18.08.2022
1177
Адміністрація державних матеріальних резервів Чеської Республіки допомагає Укравтодору у відбудові м...
16.05.2024
3813
Впровадження підходів кругової економіки, стимулювання бізнесу, перероблення та використання у відбу...
15.05.2024
2588
Верховна Рада ратифікувала п’ять міждержавних угод Interreg, які присвячені європейському фіна...