РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.397 EUR: 42.336
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.397
EUR 40.000 41.000 42.336
USD 39.280 39.830 39.397
EUR 42.300 42.900 42.336
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Допоможе зберегти тепло вдома: як перевести пластикові вікна у зимовий режим (ІНСТРУКЦІЯ, ВІДЕО)

Переведення вікон у зимовий режим допоможе зберегти більше тепла вдома і запобігти запотіванню
3996 14.12.2022 в 08:01



Як перевести пластикові
вікна у зимовий режим


Пластикові вікна можуть чудово утримувати тепло вдома та не дають сторонньому шуму з вулиці проникати в помешкання. Однак вікна після монтажу потребують періодичного обслуговування. Багато хто не знає, що пластикові вікна можна перевести у зимовий, а потім і в літній режим. Це допоможе отримувати максимум функціоналу від сучасних віконних конструкцій. Дізнайтесь, як правильно перевести пластикові вікна в зимовий режим і не зіпсувати їх при цьому.

"Пункти незламності", відділення банків, працюючі бювети та магазини - важливі мапи на випадок тривалого відключення світла

Режими вікон

На пластикових вікнах є три режими, за допомогою яких регулюється сила притиску стулок. Серед них:

  • Літній - стулка притискається слабо. Такий стан сприяє циркуляції повітря в кімнаті. Ущільнювальна гума мінімально схильна до зносу.
  • Зимовий - забезпечує досить щільний притиск. Рух повітряних мас відсутній, через це тепло зберігається в приміщенні. У цьому випадку здійснюється максимальне навантаження на ущільнювач.
  • Стандарт - середнє положення. Найчастіше монтажники залишають конструкції саме в такому вигляді. Такий режим призначений для міжсезоння.

Як власноруч утеплити вхідні двері: способи та матеріали для утеплення

Підготовчі роботи до переведення вікон у зимовий режим

Перш ніж провести налаштування фурнітури пластикових вікон на зимовий режим, необхідно виконати ряд додаткових маніпуляцій. Спочатку слід за допомогою ганчірки видалити мастило з запірних механізмів. Це потрібно для того, щоб в процесі регулювання всередину не потрапив бруд і пил. Після процедури потрібно відновити шар мастила.

Поради, які рятують життя: у МВС розповіли, як правильно використовувати електрогенератор вдома

Потім треба знайти всі ексцентрики, кількість яких залежить від розміру вікна. Якщо є антимоскітна сітка, потрібно демонтувати її, промити і відкласти до приходу тепла. Перед настанням холодів слід обробити ущільнювач силіконовим або гліцериновим мастилом. Фахівці рекомендують віддавати перевагу спреям на основі силікону, які можна придбати в автомобільних або господарських торгових точках.

Деякі фахівці вважають, що перемикнути фурнітуру з «літа» на «зиму» слід тоді, коли відчуваються протяги. Але такий варіант оптимальний для тих зон країни, де переважає теплий клімат. Найбільш вдалий час для України - початок опалювального сезону. Крім того, на необхідність проведення регулювання вказує запотіле скло або намерзлий лід з внутрішньої сторони вікон.

НКРЕКП дозволила встановлення сонячних панелей для власного споживання без обмежень щодо потужності без видачі в мережу

Переведення вікон у зимовий режим: покрокова інструкція

Пластикові вікна в зимовий режим переключити нескладно. Важливо пам’ятати про те, що неправильне регулювання може негативно позначитися на вікнах. Схематично процес виглядає так:

  • Спочатку, щоб переключити режим пластикових вікон, для підтягування віконної стулки необхідно взяти шестигранник або викрутку.
  • Коли ви відкриєте вікно, то з торця дверей буде видно округлу цапфу. Розташований на цапфі візерунок в більшості випадків спрямований догори. Це говорить про те, що встановлений проміжний режим вікна між зимою і літом.



  • Шестигранник потрібно вставити в центрально розташований отвір цапфи і провернути його під прямим кутом в напрямку ущільнювача. Тепер регулювання насічки на цапфі повинне дивитися на ущільнювач.
  • Потрібно відзначити, що в основної маси вікон є більше однієї цапфи, розташованих по площі віконної стулки. Щоб уникнути продування, всі цапфи потрібно переключити в зимовий режим.
  • Щоб оцінити роботу, вставте шматочок паперу між рамою і віконною стулкою. Далі подивіться, наскільки легко чи важко вам вдасться витягти папір з вікна. Таким чином можна зрозуміти якість притискання і точно перевести вікно в зимовий режим.

При настанні літа переведіть вікна в літній режим. Використання невідповідного режиму незабаром зіпсує і постарить ущільнювач.

У цьому відео наочно показано, як перевести вікна у зимовий режим:



Цікаво дізнатись: необхідність та види спецодягу

Читайте більше новин про війну росії проти України у спецтемі на Build Portal

Источник: zaxid
 
 
Интересные новости:
14.12.2022
3019
Субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будин...
09.12.2022
6670
Також комісія запровадила процедуру контролю роботи сонячних генерацій та установок зберігання енерг...
08.12.2022
1724
Крім того, НБУ звернувся до банків з ініціативою щодо запровадження "банкоматного національного роум...
01.05.2024
2543
ДІАМ видала дозвіл на реконструкцію прилеглих до пам’ятки нежитлових будівель, які стануть час...
30.04.2024
1631
Пільги надаються, якщо середньомісячний сукупний дохід сім'ї пільговика в розрахунку на&nb...
06.03.2024
2492
Відповідне рішення вже ухвалила Київська обласна рада...