РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.515 EUR: 42.364
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.515
EUR 40.000 41.000 42.364
USD 39.500 39.830 39.515
EUR 42.070 42.700 42.364
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Анна Лаєвська: Наразі ми відновили будівництво понад 700 тис. м2 нерухомості

Анна Лаєвська, комерційна директорка “Інтергал-Буд” розповіла про відновлення будівництва об'єктів компанії в умовах війни та поділилась прогнозами й очікуваннями на 2023 рік
10117 30.12.2022 в 19:41



Build Portal: Розкажіть про «Секрет незламності» і підсумки року для Вашої компанії

2022 рік став викликом для нашої держави в цілому та, зокрема, будівельної галузі. Знадобилося майже півроку для того, аби відновити більшу частину будівництв, вирішити питання логістики, постачання матеріалів та дефіциту кадрового ресурсу. Компанія Інтергал-Буд була одним із перших забудовників, які, попри складнощі, вийшли на будівельні майданчики та стала до роботи. Керівництво компанії чітко розуміло, що відновити всі об'єкти одночасно неможливо. Не вистачить ані матеріалів, ані людей. Тож першими ми почали добудовувати об'єкти високого ступеня готовності. Наша мета була проста — якнайшвидше завершити роботи та передати людям ключі від готових квартир. І це принесло бажаний результат. Вже у липні деякі будинки почали отримувати сертифікати готовності, зокрема, 7 та 8 будинки в ЖК «Озерний гай Гатне». Ще декілька об'єктів отримали поштові адреси. 

Ключовий секрет незламності компанії Інтергал-Буд — відповідальне ставлення до своєї роботи та наявність потужного фінансового резерву, що дозволяє будувати попри відсутність попиту та продажів на ринку. Також ми пишаємося тим, що попри війну компанії вдалося зберегти основну частину колективу. Попри ведення активних бойових дій весь персонал сумлінно виконував свою роботу.

Станом на кінець осені, будівництво 10 з 12 житлових проєктів у столичному портфелі компанії відновлено. Декілька сотень сімей отримали ключі від введених в експлуатацію нових помешкань.

Наразі ми відновили будівництво понад 700 тис. м2 нерухомості. Це неабиякий результат в умовах війни та економічних наслідків, нею спричинених. 


Build Portal: Ваші прогнози і очікування на 2023 рік

Наприкінці року у тестовому режимі запрацювала державна програма пільгового іпотечного кредитування «єОселя». Компанія одразу долучилась до цієї ініціативи. По-перше, «єОселя» може дати відчутний поштовх до зростання платоспроможного попиту на житлову нерухомість. По-друге, це реальний шанс для сотень тисяч українців втілити мрію про власну оселю. Мова йде про військовослужбовців, медиків, освітян, науковців. Категорії населення, які здебільшого не мали фінансової можливості, аби покращити житлові умови. Програма покликана вирішити це завдання. А заразом простимулювати будівельну галузь, як рушійну силу економіки країни. 

Тож ми очікуємо, що у 2023 році ця та інші урядові ініціативи забезпечать фінансовий ресурс для українських родин, аби ті могли відновити втрачене чи купити нове житло. Своєю чергою ми спільно з банками-партнерами розробляємо власні пільгові програми кредитування, пропонуємо гнучкі умови купівлі нерухомості на виплат та створюємо умови, аби кожен українець міг відчути тепло домашнього затишку. 

У наступному році ми плануємо завершити ряд наших об'єктів і продовжити працювати на розбудову України. Щиро сподіваємось, що зможемо це робити в умовах миру та спокою.  

Build Portal: Як держава може підтримати будівельний бізнес у військовий час?

Ми очікуємо, що програми з фінансування купівлі та відбудови житла для українців збільшуватимуть масштаб та набиратимуть оберти. Тестовий період «єОселя» продемонстрував чудовий потенціал програми. В умовах, коли її учасниками можуть бути лише певні категорії громадян, заявки на участь подали понад 20 тисяч людей. Наступного року пільгова іпотека стане доступною для більшої кількості українців. Це призведе до зростання охочих купити оселю, а відтак — збільшить попит на первинну нерухомість. Ми переконані, що у фокусі таких програм має бути саме первинка. Адже це більш якісне та сучасне житло, комфорт та енергоефективність якого значно вищі за аналогічні показники житлового фонду, збудованого ще за радянських часів. Окрім того, стимулювання первинки — це крок до відновлення економіки України. 

З нетерпінням очікуємо на реалізацію програм з відшкодування квадратних метрів, втрачених внаслідок війни. За одним з попередніх планів розвитку програми, вона має бути націлена на фінансування будівництва нового або купівлю вже готового помешкання. Держава надаватиме кошти, а громадяни самостійно вирішуватимуть, як краще їх використати. Зокрема, вони зможуть придбати квартиру у новобудові. Це також стимулюватиме платоспроможний попит.     







ЧИТАЙТЕ ІНШІ СТАТТІ ЦИКЛУ

«Незламні: підсумки року»:


Олена Шуляк, народний депутат, голова профільного комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Ми потребуємо європейських технологій, проектних рішень, архітектурних підходів


Семен Кривонос, Голова Державної інспекції архітектури та містобудування України

Кожен робить свій внесок для наближення нашої перемоги та відбудови і це надихає не зупинятись

Лев Парцхаладзе, президент Конфедерації будівельників України

Київ стане центром тяжіння – таким, яким раніше була москва

Андрій Івко, перший заступник Голови Державного агентства автомобільних доріг України

Вітчизняній дорожній галузі до снаги значно більше, ніж усі думали

Олексій Кулагін, керуючий власник девелоперської компанії "Омокс"

Сьогодні у кожного свій фронт! Наш фронт – будівельний та житлово-комунальний
Петро Куліков, Ректор Київського національного університету будівництва і архітектури, професор

Ми продовжуємо важливу для країни роботу – готуємо нові кадри для будівельної галузі України

Павло Качур, голова Асоціації виробників цементу України «Укрцемент»

Після завершення бойових дій країна буде з цементом і з цементом власного виробництва

Сергій Комнатний голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву

Пріоритетом Фонду є збереження іпотечних програм для ВПО

Анна Гонтаренко, ТВО виконавчого директора Асоціації Український Центр Сталевого Будівництва (УЦСБ)

Учасники УЦСБ приймають участь у відновленні зруйнованих об’єктів, пропонують нові послуги та продукти, забезпечують функціонування бізнесу


Костянтин Салій, президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів

Виробники вітчизняних будматеріалів чітко усвідомлюють свою визначальну роль у процесі існуючих ремонтів й майбутньої масштабної відбудови

 
 
Интересные новости:
30.12.2022
8992
Перший заступник Голови Державного агентства автомобільних доріг України Андрій Івко розповів про пе...
30.12.2022
9916
Лев Парцхаладзе, президент Конфедерації будівельників України поділився прогнозами на 2023 рік і роз...
30.12.2022
10302
Семен Кривонос, Голова Державної інспекції архітектури та містобудування України розповів про роботу...
21.03.2024
6563
Ольга Ворона, директор ТОВ «Пенетрон Україна» розповіла, як в умовах війни змінилас...
19.02.2024
3258
Дізнайтесь більше про новітнє рішення від "БІГ-СІТІ ЮА" у сфері водовідведення, його переваги та осо...
19.01.2024
22643
Анна Гонтаренко, ТВО виконавчого директора Асоціації Український Центр Сталевого Будівництва поділил...