РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.397 EUR: 42.336
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.397
EUR 40.000 41.000 42.336
USD 39.300 39.830 39.397
EUR 42.300 42.900 42.336
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Будівельна палата і Академія Будівництва розширюють співробітництво

На робочій зустрічі були розглянуті актуальні питання розвитку модульного будівництва в Україні
2811 28.03.2023 в 06:38



Робоча зустріч
БПУ і АБУ


На робочій зустрічі керівників Будівельної палати України і Академії будівництва України, в якій взяли участь Перший віце-президент БПУ Станіслав Сташевський, віце-президент – виконавчий директор Анатолій Дронь та Президент АБУ Іван Назаренко, директор Науково-технічного центру Іван Перегінець були розглянуті актуальні питання розвитку модульного будівництва в Україні та вирішення проблем  підготовки будівельних кадрів, в першу чергу робітничих, яка загострилася в умовах війни.

Подібні зустрічі керівників цих найбільших в будівельному комплексі громадських організацій відбуваються на регулярній основі.

За інформацією І. Назаренка питання модульного будівництва, зокрема для прискореного забезпечення житлом людей, що постраждали внаслідок російської військової агресії в України, предметно обговорювалось на круглому столі в КНУБА за участі науковців, представників будівельного бізнесу, Урядових структур. Серед учасників були члени Академії і БПУ.

На зустрічі було відзначено, що рекомендації конференції необхідно зусиллями таких впливових структур, як БПУ і АБУ впроваджувати в життя.

Адже метод модульного індустріального житлового будівництва є вкрай важливим сьогодні для значного розширення житлового будівництва, вирішення житлової проблеми, яка загострилася в умовах війни.

Будівництво такого житла за європейськими стандартами комфорту, енергоефективності  та екологічності вже частково застосовується  при спорудженні в Україні багатоквартирних будинків.  Проте, зараз зростає попит на малоквартирні, індивідуальні садибні будинки в малих містах  і селищах, і слід розширити спорудження такого житла. Наводився приклад реалізації на Київщині проєкту «Байден» у збірному залізобетоні компанією Vollert (Німеччина), що  повністю відповідає принципам здорового,  економного і доступного житла.

Щодо проблеми підготовки робітничих кадрів, яка сьогодні також значно загострилася, в тому числі  через те, що значна частина  будівельників сьогодні воює на фронті. Знизилися також спроможності мережі навчальних закладів професійної освіти. А для відновлення зруйнованих ворогом об’єктів потрібно збільшувати і кількість і якість підготовки кадрів для галузі.

Вирішено найближчим часом  проаналізовати ситуацію, що склалася тут, розглянути ці питання на спеціальний конференції в травні під час Тижня  професійної освіти в Україні в рамках Року навичок, оголошеного в Європейському Союзі. Цей захід планується провести БПУ та АБУ за участі Міносвіти.

Передбачено, що про попередньо узгоджені сторонами заходи, щодо вирішення цих важливих для країни питань, буде проінформований Президент Будівельної палати України, Герой України П.С. Шилюк та Рада БПУ для прийняття офіційних рішень.

Цікаво дізнатись: як підібрати надійний блок безперебійного живлення

Читайте більше новин про війну росії проти України у спецтемі на Build Portal

Источник: budpalata
 
 
Интересные новости:
27.03.2023
2558
Обговорення цієї надзвичайно важливої для нашої країни теми відбулося під час слухань в Комітеті з п...
13.03.2023
4667
9-11 березня у Києві відбулась будівельна виставка Inter Build Expo. Команда Build Portal підготувал...
02.03.2023
2765
Президент будівельної палати України, Герой України П.С. Шилюк проінформував про ситуацію в будівель...
02.05.2024
1666
Законопроєкт дозволить розв’язати нагальні проблеми роботодавців у підготовці фахівців безпосе...
30.04.2024
1671
До предметної розмови на сесії долучилися Народні депутати України попередніх скликань, члени АНДУ, ...
24.04.2024
2999
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...