РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.397 EUR: 42.336
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.397
EUR 40.000 41.000 42.336
USD 39.300 39.830 39.397
EUR 42.300 42.900 42.336
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Підсумки престуру «Будуємо майбутнє міста Славутича на принципах європейського зеленого курсу та гендерної рівності»

Учасники престуру оглянули заклади освіти Славутича, термомодернізація яких проводиться за програмами міжнародної допомоги
2518 12.07.2023 в 07:49



7 липня 2023 року, відбувся престур «Будуємо майбутнє міста Славутича на принципах європейського зеленого курсу та гендерної рівності», у рамках проєкту «Енергоефективність журналістам, університетам, муніципалітетам від професіоналів» (EE-JUMP), за підтримки проєкту «Просування енергоефективності та імплементація Директиви ЄС з енергоефективності», що виконується німецькою урядовою компанією GIZ GmbH за дорученням урядів Німеччини  та Швейцарії Energy Efficiency and Climate Projects GIZ Ukraine

Учасники престуру оглянули заклади освіти Славутича, термомодернізація яких проводиться за програмами міжнародної допомоги у рамках Пілотного проєкту з реалізації Плану дій сталого енергетичного розвитку м. Славутич до 2030 року:

Славутицька міська рада

  • ясла-садок №1 «Калинка» термомодернізується по програмі Європейського Союзу «Демонстраційні проєкти Угоди мерів»;
  • ліцей «Без Меж» є об’єктом кредитної програми Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО.

У другій частині престуру проведено круглий стіл за участю:

  • міського голови міста Славутича Юрія Фомічева Юрій Фомічев;
  • директорки проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні», GIZ GmbH Іми Хренової-Шимкіної;
  • керівника напрямку взаємодії з міжнародними партерами офісу відновлення Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Ігоря Корхового;
  • експертки з гендерної рівності та недискримінації, голови ГО "Еволюція успіху" - NGO "Evolution of success", кандидатки юридичних наук Катерини Ілікчієвої;
  • директорки комунального підприємства «Агентство регіонального розвитку» Славутицької міської ради Арини Старовойтової;
  • завідувачки сектору молодіжної політики відділу молоді та спорту виконавчого комітету Славутицької міської ради Оксани Шевчук.

Привітав учасників заходу, наголосивши на важливості для України впровадження енергоефективних технологій та забезпечення гендерної рівності, керівник напрямку взаємодії з міжнародними партнерами офісу відновлення  Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України Ігор Корховий.

«Перед Україною відкритий важкий шлях до Європейського союзу через проведення реформ, відновлення економіки та інфраструктури, вибудовування системи поваги до потреб людини», – заявив представник Міністерства відновлення.

Мер Славутича Юрій Фомічев презентував проєкти і заходи у сфері енергоефективності, що реалізуються у місті та заплановані до 2030 року.

«Ми маємо вести мову виключно про зелену економіку, тому що тільки за таких умов в Україну прийдуть інвестори», – наголосив Юрій Фомічев.

Арина Старовойтова розповіла про діяльність Агентства регіонального розвитку Славутича.

«Ми позиціонуємо себе як майданчик для співпраці комунальної влади, бізнесу та громади», – сказала вона.

Голова громадської організації «Еволюція успіху», юристка Катерина Ілікчієва наголосила на важливості створення умов для опанування будь-яких професій в Україні без врахування статі людини, яка бажає реалізувати себе на вибраному напрямку. Катерина Ілікчієва зауважила, що обмеження щодо праці жінок, які існують у теперішній час, поступово зникнуть в результаті технічного прогресу.

Підсумовуючи засідання круглого столу, міський голова Славутича Юрій Фомічев наголосив на життєвої важливості міжнародної допомоги у відновленні та розбудові України та подякував партнерам за підтримку.

Проєкт реалізується за підтримки: Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерства освіти і науки України, Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України.

При партнерстві: Національної спілки архітекторів України, Національна спілка журналістів України (НСЖУ), Асоціація міст України, Конфедерації будівельників України.

Цікаво про будівництво: чим небезпечна мікробіологічна корозія і як захистити від неї бетон

Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal


Источник: facebook
 
 
Интересные новости:
04.07.2023
7238
Команда Build Portal підготувала фотозвіт найцікавіших моментів з зустрічі будівельної спільнот...
15.06.2023
4287
Команда Build Portal підготувала фотозвіт з засідання Ради директорів КБУ, яке відбулось 0...
02.05.2024
1689
Законопроєкт дозволить розв’язати нагальні проблеми роботодавців у підготовці фахівців безпосе...
30.04.2024
1675
До предметної розмови на сесії долучилися Народні депутати України попередніх скликань, члени АНДУ, ...
24.04.2024
3003
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...