РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.397 EUR: 42.336
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.397
EUR 40.000 41.000 42.336
USD 39.300 39.830 39.397
EUR 42.300 42.900 42.336
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Як змінилася структура споживання металопрокату під час війни розповіли у компанії “Гудвіл” (ІНФОГРАФІКА)

Перерозподіл структури споживання металопрокату на Київщині і Львівщини у військовий час
4635 09.08.2023 в 06:42

успішно працює на ринку металопрокату з 2003 року, обслуговуючи місто Київ та Київську область. До війни компанія спеціалізувалася здебільшого на арматурному прокаті. Проте, для забезпечення стабільності та конкурентоспроможності на ринку, розширила асортимент металопрокату, включаючи листи, труби, профільні балки та швелери. Це дало змогу залучити нових клієнтів.  

Завдяки прямим договорам з заводами-виробниками, сьогодні компанія здатна задовольнити потреби замовників по всій Україні. У 2022 році “Гудвіл” розширив свою географію роботи та відкрив оптовий склад у місті Львів. 

Незважаючи на відсутність споживання металопрокату у воєнний час, керівництво компанії прийняло експериментальне та сміливе рішення відкрити новий оптовий склад. Це рішення було обумовлено релокацією багатьох бізнесів та клієнтів на Західну Україну.


Перерозподіл структури споживання металопрокату

Як зазначають в компанії, зараз спостерігається зниження споживання металопрокату в житловому секторі, але у той же час збільшилася кількість покупців, які спеціалізуються на виготовленні металоконструкцій. Це свідчить про зростання споживання для промислових та інфраструктурних об'єктів.

Найбільш популярними товарами є лист, кутик, балка, швелер. Їх використовують для створення металоконструкцій та відновлення пошкоджених інфраструктурних об'єктів. 

Інфографіка перерозподілу товарів у відсотках 

Реалізація арматурного прокату скоротилася, але в порівнянні з довоєнним періодом збільшилося споживання листового сортового прокату. У Львівському філіалі більший попит на арматурний прокат, профільну трубу, електрозварну трубу, швелера і листи. 

На Київщині переважає реалізація профільної труби над листовим прокатом, тому що підприємства не зупинялися, нарощували свої об'єми, для цього їм був потрібен саме цей вид прокату. Зокрема -  це виготовлення металоконструкцій великого і малого сегменту, як для приватного так і промислового використання. 

Труби використовуються для виготовлення парканів, альтанок, побутових приміщень, а труби більш крупного калібру використовують для великогабаритних металоконструкцій, цехів, складів, несучих металоконструкцій, ферм, перекриттів цехів, виготовлення опорних пунктів, підпірних стін та інше.

Компанія "Гудвіл" успішно адаптується до цих змін, розширюючи асортимент та надаючи якісний металопрокат для клієнтів.


Металопрокат у воєнний час

Збільшення попиту на металопрокат на оборонні потреби свідчить про те, що метал став важливим ресурсом для ефективного ведення воєнних дій. Від виготовлення гнутих елементів для облаштування бліндажів до ремонту легкових автомобілів та важкої техніки. Металопрокат знаходить широке застосування у військовому секторі.

Важливо зазначити, що метал є сировиною для виготовлення ручного та більш серйозного обладнання, яке використовується для побуту військових та для ведення бойових дій. Також металопрокат використовується для облаштування житлових умов військових, створення модульних блокпостів та перешкод для ворожої техніки.

Під час бойових дій на Київщині, компанія "Гудвіл" надавала у безкоштовне користування метал, з якого наші партнери разом з ТРО та військовими виготовляли класичні їжаки для ймовірного стримання ворога на підступах до столиці.

“Ми не можемо достеменно знати куди йде той чи інший товар через зрозумілі причини. Для прикладу, до нас надходять запити від військових щодо листового прокату, специфічної для нас на той момент марки сталі. Також купують балки, швелери, арматуру, проте сфера застосування наразі нам невідома. Можемо з впевненістю сказати, що “Гудвіл” готовий виконати чимало замовлень в умовах воєнного стану та сприяти забезпеченню потреб оборони країни”, - заявляють у компанії.


Виклики металопрокатного бізнесу

Виклики металопрокатного бізнесу постійно залежать від нестабільності ринку. Найбільші виклики цієї галузі пов'язані з коливаннями цін, які можна певним чином передбачити, аналізуючи зарубіжний та внутрішній ринки, але такі коливання значно впливають на постачальників. 

“В довоєнний час в Україні був достатньо великий промисловий комплекс, наприклад заводи в Маріуполі забезпечували нас листовим прокатом, балками. Сьогодні ці позиції ми імпортуємо, відповідно строк поставок цього товару збільшується. За рахунок розтягнутої логістики сьогодні також металотрейдери відчувають складність”, - зазначають у компанії. 

Компанія "Гудвіл" доводить свою готовність адаптуватися до сучасних умов. Сьогодні компанія налагодила стабільну роботу, де безпека працівників має першочергове значення. В період повітряних тривог, реалізація металопродукції тимчасово призупиняється, а працівники залишаються вдома і працюють віддалено, щоб мінімізувати ризики.

Прогнози щодо споживання металопрокату 

Компанія очікує підвищення споживання металопрокату на 20-25% до кінця 2023 року, зокрема у зв'язку з відновленням житлового фонду та інфраструктури. Партнери та колеги підтверджують цей прогноз.

Зазначається, що сезонні коливання можуть вплинути на роздрібний сегмент споживання.

Металопрокатний бізнес успішно подолав виклики, що виникали протягом півтора року, завдяки адаптації, удосконаленому логістичному підходу та пошуку надійних постачальників. 

Сьогодні “Гудвіл” розробляє нові плани розвитку та оптимізує процеси, щоб покращити якість та результативність своєї роботи, і впевнено працює задля досягнення перемоги.



Джерело: “Гудвіл”
Інформацію опубліковано на правах реклами

 
 
Интересные новости:
28.07.2023
2204
Обсягів українського металопрокату достатньо для внутрішнього ринку. Проте через знищення ММК імені ...
29.05.2023
3190
Загалом це 24905 квартир, із них 4922 в одноквартирних будинках, 19983 - у ...
26.05.2023
2087
У порівнянні з лютим 2023-го показник скоротився на 1,9%...
08.04.2024
3549
Драйвером росту будівництва за цей період стали інженерні споруди, збільшивши показник на 32,9%...
29.03.2024
1763
У порівнянні з січнем 2023-го показник збільшився на 0,1%...
28.02.2024
3965
В цілому обсяг введеного в експлуатацію житла в Україні у січні-грудні 2023 року становив ...