РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.637 EUR: 42.299
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.637
EUR 40.000 41.000 42.299
USD 39.450 39.830 39.637
EUR 42.250 42.730 42.299
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

VENTS FORUM 2023: новий час потребує нових рішень

12 жовтня в Києві вперше пройшов VENTS FORUM 2023, на якому учасники будівельного ринку України обговорили сучасні тенденції в галузі будівництва та ознайомилися з новими актуальними рішеннями у сфері вентиляції. Ініціатором і організатором зустрічі стала українська компанія «Вентиляційні системи», яка також відома під брендом VENTS
2593 24.10.2023 в 07:21


Форум зібрав майже 200 учасників, які представляли понад 120 компаній з усієї України. Діловий захід об’єднав під одним дахом представників компаній-забудовників, девелоперних компаній, проєктних та монтажних організацій та інших професіоналів галузі для обговорення в широкому колі поточної ситуації на будівельному ринку, координації спільних зусиль, генерації нових ідей та ознайомлення з сучасними технологічними рішеннями у вентиляційній сфері, які представила компанія .



Директор компанії Валерій Коломійченко розпочав захід вітальним словом та вшануванням памʼяті загиблих захисників і захисниць України хвилиною мовчання.

У своїх виступах спікери форуму намагалися донести думку, що для успішного розвитку будівельної галузі України в сучасних умовах усім учасникам ринку потрібно об’єднуватися, ретельно відстежувати нові тенденції й тримати курс на інноваційність та найвищі світові стандарти. VENTS має власний багаторічний досвід успішної діяльності, яким вирішив поділитися з гостями ділового заходу. Саме тому виступи спікерів були присвячені новим розробкам VENTS, які максимально відповідають вимогам часу і будуть затребувані на українському та світовому ринках у найближчому майбутньому.

Що таке сучасна ефективна вентиляція? Насамперед – це поєднання енергозаощадження, дизайну та розумних технологій. Саме таким був лейтмотив виступів експертів з вентиляції Віктора Мілюка і Костянтина Кузнєцова. На прикладі нових рішень VENTS для централізованої та децентралізованої вентиляції спікери продемонстрували гостям форуму, що основними вимогами до вентиляційного обладнання сьогодні є:

  • наявність високоефективних теплообмінників-рекуператорів, які дозволяють утримувати тепло й прохолоду в приміщенні і в такий спосіб заощаджувати витрати на опалення взимку та кондиціювання повітря влітку;
  • наявність зручних систем автоматизації з використанням хмарних сервісів, що дозволяє розширити можливості вентиляційного обладнання – наприклад, керувати ним за допомогою смартфонів та інших мобільних гаджетів з будь-якої точки світу, а також інтегрувати до BMS – автоматизованих систем керування будівлею;
  • дизайн, який відповідає сучасним тенденціям.

Велике навантаження в нинішній війні лягло на так звані захисні споруди цивільного захисту. Проте досвід використання цих споруд продемонстрував слабкі місця в їх роботі. Зокрема, головною проблемою є недостатня вентиляція цих приміщень, яка призводить до низки негативних наслідків. Цій проблематиці був присвячений виступ Дмитра Тихоненка, який озвучив основні вимоги до організації вентиляції в укритті згідно з новою редакцією Державних будівельних норм і ознайомив присутніх із рішеннями VENTS, які призначені для використання в укриттях.

Не обійшлося на форумі й без обговорення глобальних проблем. Зокрема, спікер Андрій Григоренко у своєму виступі порушив питання глобального потепління. Чи може людство якимось чином протистояти цій загрозі? Спікер вважає, що так, якщо воно відмовиться від використання викопних джерел енергії, зменшуватиме викиди парникових газів і переходитиме на альтернативні джерела, які нам дарує сама природа. VENTS пропонує власні рішення в цьому напрямку. Вони охоплюють випуск енергоефективних вентиляційних систем, які споживають набагато менше електроенергії, в такий спосіб зменшуючи тиск на енергогенерувальні потужності, а також використання в кліматичному обладнанні холодагентів, які мають найвищі показники екологічної безпеки і не впливають на руйнацію озонового шару.

Родзинкою форуму стала зустріч із Петром Чернишовим, відомим українським топменеджером, президентом компанії «Київстар» (з 2015 по 2018 роки). Запрошений аналітик розкрив присутнім своє бачення багатьох сучасних проблем, які турбують громадськість, і відповів на численні запитання гостей форуму.





Джерело: «Вентиляційні системи»

Фото: Build Portal

Інформацію опубліковано на правах реклами

 
 
Интересные новости:
03.10.2023
1935
Дізнайтесь більше про інноваційну водостічну систему Siba Tech від Ruukki. Новинка має ряд пере...
20.09.2023
1896
Лауреат загальнонаціональної програми «Людина року-2021» в номінації «Житловий ком...
19.09.2023
1371
Представляємо вам новинку на ринку покрівельних матеріалів - гнучку черепицю SWEETONDALE. Цей продук...
25.04.2024
1343
«Бетон від Контур» використовує тільки високоякісні компоненти та контролює кожен етап в...
01.04.2024
3346
Співпраця Рууккі Україна з компаніями, які долучилися до програми “єВідновлення”, с...
20.03.2024
4076
Український підрозділ Ruukki оголосив про відкриття власного тренінг-центру для співпраці з партнера...