РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.431 EUR: 42.845
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.431
EUR 40.000 41.000 42.845
USD 39.300 39.799 39.431
EUR 42.600 43.239 42.845
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Реформування та розвиток енергетичної і муніципальної інфраструктури громад: Мінвідновлення і USAID підписали меморандум

Міністерство відновлення разом з USAID реформуватимуть сектор центрального теплопостачання
1722 29.11.2023 в 08:52



Реформування сектор
центрального теплопостачання


Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України разом з Проєктом енергетичної безпеки USAID (ПЕБ) підписали Меморандум про взаєморозуміння, який має на меті відновлення, реформування та розвитку енергетичної і муніципальної інфраструктури громад, забезпечення енергетичної стійкості, включаючи, зокрема, розвиток розподіленої генерації енергії з інтегрованою когенерацією, використання відновлюваної енергії та біопалив, та модернізацію централізованого теплопостачання.

«Реформування енергетичного сектору відповідно до кращих практик Європейського Союзу, оптимізація муніципальної системи теплопостачання України, популяризації широкомасштабного впровадження децентралізованого енергопостачання, інтеграція різноманітних джерел відновлюваної енергії, підвищення енергоефективності, сприятимуть декарбонізації енергетичної системи та підвищенню енергетичної безпеки України. Я вдячний американським партнерам за готовність допомагати Україні на шляху до трансформації та модернізації нашої енергосистеми», – зазначив заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Бутенко.

Мінвідновлення оголосило конкурс для громад на втілення проєктів з відновлюваної енергетики

USAID через Проєкт енергетичної безпеки надаватиме підтримку Міністерству у реформуванні сектору централізованого теплопостачання та енергетичного сектору. Він сприятиме підвищенню енергетичної стійкості, шляхом пріоритезації концепцій проєктів енергетичної інфраструктури на муніципальному рівні, спрямованих на економічно обґрунтовану та фінансово стійку розподілену генерацію енергії з інтегрованою когенерацією, сприяння впровадженню різноманітних джерел енергії. Важливим елементом є сприяння розвитку когенерації, що забезпечить зниження кількості потенційних відключень енергії в аварійних ситуаціях. Також це забезпечить постійне постачання енергії об’єктам критичної інфраструктури у громадах.

«Для посилення стійкості інфраструктури теплопостачання та забезпечення постачання енергії об’єктам критичної інфраструктури в місцевих громадах, ми зосередимось на підтримці низки інвестиційних проєктів для розподіленої генерації з використанням різноманітних джерел енергії і розбудові технічної спроможності органів місцевої влади і зацікавлених сторін сектору, на додачу до особливої уваги, яку ми приділятимемо розробці нормативних документів щодо розподіленої генерації у системах централізованого теплопостачання» - наголосив Майкл Трейнор, керівник Проєкту енергетичної безпеки USAID.

Україні потрібно створити Національний фонд відновлення - нардеп

Меморандум передбачає як співпрацю по задоволенню пріоритетних потреб, так і допомогу у стратегічному плануванні відновлення та реформування енергетики та теплопостачання. Передбачається також підвищення обізнаності громадськості про відповідні реформи та законодавство, що будуть розроблятися та впроваджуватися в рамках співпраці. 


Цікаво про будівництво і ремонти: 
вогнезахист конструкцій – безпека і економія!


Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal



Источник: mtu
 
 
Интересные новости:
28.11.2023
4044
Наразі це найдовший в Україні модульний металевий міст...
27.11.2023
2787
За результатами конкурсу буде відібрано 16 громад, які отримають фінансування у розмірі 30-50 тис. є...
27.11.2023
2036
Пропозиції по проєктах можуть подаватися органами місцевого самоврядування, місцевими органами викон...
16.05.2024
3680
Впровадження підходів кругової економіки, стимулювання бізнесу, перероблення та використання у відбу...
15.05.2024
2461
Верховна Рада ратифікувала п’ять міждержавних угод Interreg, які присвячені європейському фіна...