РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.535 EUR: 42.310
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.535
EUR 40.000 41.000 42.310
USD 39.400 39.830 39.535
EUR 42.200 42.730 42.310
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Головні новини тижня

Головні новини, аналітика, анонси та огляди будівельного ринку за 27 січня-2 лютого 2024
8505 02.02.2024 в 18:31




ПІДСУМКИ ТИЖНЯ




У ЄДЕССБ з’явився новий функціонал, який зменшить відсоток відмов для замовників будівництва




Нова опція дозволить фахівцям ЦНАПів вносити звернення замовників будівництва навіть тоді, коли виявили певні похибки на кшталт не наданих відомостей, які необхідні для заповнення документа, або коли за результатами перевірки е-система виявила помилки, що унеможливлюють внесення відомостей: неприпустимий клас наслідків, відсутнє затвердження проєктної документації тощо.





Новий етап єВідновлення: відтепер можна отримати компенсацію на відбудову будинку на своїй землі



Відтепер у рамках компенсації за зруйноване житло доступна не тільки можливість отримати кошти на придбання нового помешкання, але й на те, щоб повністю відбудуватися на своїй землі. При цьому вона може знаходитися будь-де на території України, окрім тимчасово окупованих територій чи зони бойових дій. Це необовʼязково має бути та сама земля, де знаходився знищений будинок.





Програму єОселя розширено: відтепер можна придбати будинок чи таунхаус



При купівлі житлових будинків виключенням будуть дачні та садові будинки, або будинки, збудовані на ділянках відмінних від земель житлової та громадської забудови. Також була збільшена гранична норма надання кредита за програмою єОселя при купівлі будинків.



 

Стало відомо, за яких умов забудовників долучать до участі у єОселі і єВідновлення



Для забудовників, які планують брати участь у державній програмі компенсацій єВідновлення та програмі пільгового кредитування єОселя, потрібно ввести правило обов‘язкової реєстрації спеціального майнового права у Державному Реєстрі речових прав.





Процес інвентаризації недобудів і довгобудів буде відновлено



У держави поки що немає актуальних даних щодо того, яким фондом недобудованого житла вона оперує і точної кількості громадян, які проінвестували в незавершене будівництво. Тому проведення разом з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури відповідної інвентаризації дозволить максимально чітко окреслити масштаби проблеми.





«Зроблено в Україні»: Україна оновлює політику на користь власних виробників



Платформа «Зроблено в Україні» має сприяти розробці нових програм підтримки виробників, реалізації плану розвитку переробної промисловості, удосконаленню і розширенню локалізації, а також забезпеченню доступу до дешевих кредитів і страхування воєнних ризиків.





Група «Dom Development» та фонд «Житло для ВПО» надали будинок для 19 сімей у Iрпені під Kиєвом



Фонд «Житло для ВПО» реалізував свій перший проєкт генеральної реконструкції покинутого будинку з адаптацією для проживання 53 внутрішньо переміщених осіб. Повну реконструкцію об'єкту та облаштування 19 квартир профінансувала Група «Dom Development», яка виділила на це 2,5 млн злотих.





Створена українсько-турецька робоча група з відбудови України



Вона визначила такі пріоритетні напрямки співпраці: відновлення дорожньої інфраструктури та будівництво тимчасових мостів та шляхопроводів на ключових маршрутах; проєкти з відновлення та розвитку інфраструктури водного транспорту; захист критичної інфраструктури та відновлення житла; авіація.  





Укрзалізниця запустила антикорупційний офіс



Основна мета його створення – побудова внутрішньої антикорупційної системи за прикладом кращих світових практик, а також над удосконаленням політик компанії у сфері доброчесності. Керівником офісу призначено Юлію Азаріну - уповноважену з антикорупційної діяльності АТ «Укрзалізниця».


ЩО НОВОГО У ЛІДЕРІВ РИНКУ




У 2024 році ТОВ «Орієнтир-Буделемент», яке виробляє газобетонні блоки ТМ Стоунлайт, відзначає своє 15-річчя з дня заснування




Потужність підприємства за 15 років зросла більше ніж у 4 рази і становить майже 1 500 000 м3. На сьогоднішній день це, без перебільшення, абсолютний європейський рекорд.


АНОНСИ ВАЖЛИВИХ ПОДІЙ



Круглий стіл “Ліцензування в будівництві: обговорення нововведень”, 7 лютого, Київ




Конфедерація будівельників України спільно з Державною інспекцією архітектури та містобудування України проведе круглий стіл “Ліцензування в будівництві: обговорення нововведень”.





Міжнародна будівельна та інтер'єрна виставка KyivBuild Ukraine 2024, 14-16 лютого, Київ



14-16 Лютого 2024, традиційно у МВЦ, будуть зібрані найвигідніші пропозиції на якісні будівельні рішення та насичена ділова програма.





Бізнес-зустріч «Бетон. Залізобетон – 2024», 15 лютого, Київ


15 лютого у рамках виставки KyivBuild 2024 відбудеться щорічна бізнес-зустріч експертів ринку бетону та залізобетону.

ЦІКАВО ДІЗНАТИСЬ




Квартал хмарочосів у Лондоні переживає пішохідну революцію




Вулиці, колись спроєктовані під автомобілі та вантажівки, розширюють та перетворюють на громадські простори.




У Китаї застосували смарт-роботів для будівництва семирівневого вокзального комплексу Байюнь



Зважаючи на конструктивну складність проекту будівельно-монтажні роботи велися з використанням смарт-роботів. Наприклад, з'єднання 104 сталевих вигнутих елементів, що утворюють дах складного профілю, виконували роботизовані зварювальні пристрої. Крім того, застосування роботів забезпечило укладання бетонного полотна з високою точністю та підвищення ефективності виконання робіт на 40%, при цьому кожен робот заміняв двох робітників.




Нова технологія швидкого 3D-друку рідким металом, щонайменше вдесятеро швидша за традиційні методи виробництва (ВІДЕО)



Дослідники з Массачусетського технологічного інституту (MTІ) розробили нову технологію швидкого 3D-друку, яка використовує рідкий метал для надзвичайно швидкого виготовлення великих алюмінієвих компонентів. Читати статтю 






У Сеулі збудують найбільше у світі колесо огляду (ВІЗУАЛІЗАЦІЇ)



Колесо огляду заввишки 180 метрів планують побудувати поруч із міським стадіоном Кубка світу вздовж річки Хан. Будівництво має розпочатися 2025 року, а відкриття атракціону заплановано на 2028 рік. Читати статтю 



 
 
Интересные новости:
26.01.2024
3980
Головні новини, аналітика, анонси та огляди будівельного ринку за 13-19 січня...
01.01.2000
32
Головні новини, аналітика, анонси та огляди будівельного ринку за 13-19 січня...
01.01.2000
32
Головні новини, аналітика, анонси та огляди будівельного ринку за 13-19 січня...
03.05.2024
4648
Головні новини, аналітика, анонси та огляди будівельного ринку за 27 квітня - 3 травня 2024...
26.04.2024
4372
Головні новини, аналітика, анонси та огляди будівельного ринку за 20 - 26 квітня 2024...
19.04.2024
4356
Головні новини, аналітика, анонси та огляди будівельного ринку за 13 - 19 квітня 2024...