РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.637 EUR: 42.299
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.637
EUR 40.000 41.000 42.299
USD 39.450 39.830 39.637
EUR 42.250 42.730 42.299
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Світові тренди у сфері житлової нерухомості і дизайну

Від збереження екосистеми до «нових» темних нейтральних кольорів у фарбах для зовнішніх робіт - які тенденції пануватимуть на ринку нерухомості США в 2024 році.
5538 20.02.2024 в 08:55


Світові тренди житлової
нерухомості і дизайну

Бути в курсі всього нового та інноваційного в дизайні та нерухомості важливо не для того, щоб бути в тренді, а для того, щоб дізнатися про інноваційні матеріали, системи та продукти, щоб жити більш раціонально і приносити користь планеті. Крім того, нові способи використання приміщень дозволяють максимально ефективно використовувати квадратні метри і навколишнє середовище, щоб додати радості в наше життя. Варто розглянути наступні тенденції, оскільки вони можуть вплинути на те, чи мешкатимуть власники житла в одно- чи багатоквартирних будинках.


Домовласники більш схильні залишатися на місці

Лорел Вернацца, експерт з дизайну житла в The Plan Collection   компанії зі Скарсдейла, штат Нью-Йорк, окреслив список побажань щодо оновлення просторів для тих, хто не планує переїжджати:

  • Sustainable функції,
  • Корти та спортивні зони,
  • Перероблені підвали з саунами,
  • Mедіацентри та ігрові кімнати,
  • Домашні офіси, оскільки робота з дому продовжується,
  • Вуличний простір, не лише на рівні землі, але й вище,
  • AI технології, що роблять будинки простішими у використанні та енергоефективнішими.

Чому зараз? Домовласники хочуть бути активними, але при цьому зменшити витрати на обслуговування та енергоспоживання. Вони віддають перевагу екологічно чистим матеріалам місцевого виробництва, щоб зменшити вуглецевий слід і підтримати місцевий бізнес, що особливо актуально для міленіалів і покоління Z. Багато матеріалів забезпечують кращу гідроізоляцію, а в гаражах може бути місце для резервних батарей на випадок відключення електроенергії,- зазначає архітектор Джонатан Боряк, AIA, LEED AP, директор KTGY в Окленді, штат Каліфорнія, США.


Особливі потреби для старіючого населення

Архітектурні фірми, такі як The Architectural Team (TAT), проєктують об'єкти для спеціальних потреб, такі як The Cordwainer, який матиме приватні та двомісні кімнати і безліч зручностей, включаючи двоповерховий атріум, центр перформансу, ігрову кімнату для стимуляції мозку та сад для покращення пам'яті. За словами архітектора TAT Ентоні Вівіріто (Anthony Vivirito), спальні будуть розділені між двома районами, щоб мешканці могли безпечно гуляти. Також важливим є світло, яке допомагає регулювати циркадні ритми та настрій. «Біофільні елементи та зосередження на унікальних просторах для підбадьорливих занять і розваг вимагали відходу від традиційних практик», - говорить Тамілін Лізенфельд, президент і головний виконавчий директор компанії Anthemion Senior Lifestyles, яка володіє і управляє The Cordwainer в Норвеллі, штат Массачусетс.

Чому саме зараз? Оскільки кількість людей похилого віку становить 76,4 мільйона, все більше уваги приділяється їхнім житловим потребам, коли вони не можуть залишатися вдома, а це приблизно 6,7 мільйона людей, які мають хворобу Альцгеймера.


Менші односімейні будинки та більше таунхаусів

Різноманітність - це родзинка житлового будівництва. За даними NAHB, зараз будинки зменшуються в розмірах: середня площа односімейних будинків становить 2261 квадратний фут (близько 210 кв. м), а середня площа нових односімейних будинків знизилася до 2469 квадратних футів (229 кв. м). Одним з найпопулярніших стилів є ранчо. За словами Вернацци, цей стиль також пропонує гнучкість як всередині, так і назовні. Прибудовані таунхауси і багатоквартирні будинки набули популярності через потребу в меншій площі в умовах щільної забудови, каже Боряк.

Чому саме зараз? Основними причинами менших односімейних будинків є високі іпотечні ставки та зміни у способі життя, які сприяють зменшенню кількості спалень. Що стосується таунхаусів і багатоквартирних будинків, то економіка продажу нерухомості за нинішніх ринкових умов більше підходить для девелоперів, аніж для оренди. Дефіцит земельних ділянок робить прибудовані та зблоковані квартири розумним вибором.


Більші квартири

Односімейні будинки зменшуються, а квартири збільшуються з 870 квадратних футів (80 кв. м) до пандемії до майже 1000 квадратних футів (92 кв. м), говорить архітектор Шон М. Стадлер, FAIA, LEED AP, керуючий директор офісу WDG Architecture у Вашингтоні, округ Колумбія, Шон Стадлер (Sean M. Stadler).

Чому саме зараз? За словами Стадлера, багато орендарів хочуть мати більше простору для роботи з дому і віддають перевагу більшій кількості спалень, якщо вони можуть собі це дозволити.


Домовласники прагнуть сталого використання енергії

Сталий розвиток нікуди не дінеться. Насправді енергофективність стає дедалі популярнішою і отримала поштовх у січні 2023 року, коли Міністерство енергетики США оголосило про стимули на федеральному рівні, які допоможуть будівельникам зробити сертифіковані DOE будинки з нульовим споживанням енергії своїм стандартом. Прикладом забудовника, який зосередився на енергоефективності та зменшенні будівельних відходів, є компанія Netze Homes, що базується за межами Далласа і використовує сталь, яку переробляє з автомобілів. Компанія стверджує, що її будинки в 20 разів міцніші, ніж ті, що побудовані з дерева. Оскільки каркас будується на заводі за суворими специфікаціями, будинки є більш герметичними, і, як наслідок, менший повітрообмін робить їх більш ефективними.

Чому саме зараз? Екологічні будинки краще витримують екстремальні погодні умови, є вогнестійкими, а також запобігають ураженню термітами, гниттю деревини та плісняві. Енергоефективні будинки допомагають мешканцям заощаджувати до 35% на рахунках за електроенергію та скоротити 40% відходів, оскільки каркас формується на заводі. За словами прихильників, ці будинки знизили викиди вуглецю на 50% порівняно з середньогалузевим показником.


Попит на елітне житло зростає

За словами Джей Сі де Она, президента південно-східного відділення Centennial Bank, попит на елітні будинки і таунхауси продовжує зростати, особливо в Південній Флориді. Особливо бажаними є ділянки на набережній. «Можливо, попит дещо зменшився, і тепер на один будинок може припадати 10-20 покупців, а не 100, але він все ще високий, і ціни продовжують зростати», - каже він. За його словами, популярними характеристиками є сучасний дизайн з пласкими дахами, дерев'яними деталями, басейном, відкритим плануванням і гарними кухнями.

Чому саме зараз? Після сповільнення з 2012 по 2014 рік, будівництво спеціалізованого житла знову почало зростати через збільшення міграції. Хосе Р. Боскетті-молодший, керуючий партнер The Boschetti Group у Південному Маямі, штат Флорида, також бачить попит з боку покупців, які хочуть мінімалістичний дизайн і життя, що не потребує обслуговування, зі штучним покриттям, керамогранітною підлогою, розумними функціями і басейнами в безпосередній близькості від будинку, щоб максимізувати зв'язок між приміщенням і вулицею.


Велика кількість зручностей для багатосімейного проживання у невеликих будівлях

Люди все ще шукають функції в менших будівлях, каже архітектор Джошуа Зіндер з Joshua Zinder Architecture + Design в Прінстоні, штат Нью-Джерсі. Його чотириповерховий будинок Nelson Glass House на шість квартир зі змішаним доходом відображає тенденцію «розповзання зручностей», яка «просочилася в менші будівлі», - каже він. Квартири мають тераси, спільну парковку, приміщення для зберігання велосипедів, Zoom-кімнати для онлайн-зустрічей та кав'ярню на першому поверсі. «Просто гарного розташування вже не достатньо», - говорить експерт. Іншими популярними зручностями, за його словами, є продуктовий магазин, майданчик для вигулу домашніх тварин, пакувальний центр, а також лаунж і фойє для спілкування - іноді з класами - і зарядні станції для електромобілів.

За словами Swtch Energy, постачальника рішень для зарядки електромобілів, який працює з багатоквартирними будинками, деякі будівлі використовують такі зручності, як станції для електромобілів, щоб збільшити дохід. Багато будинків додають програми через компанії з управління нерухомістю, такі як FirstService Residential, каже Кеті Уорд, регіональний президент компанії в Техасі. За її словами, склалася тенденція, що девелопер не просто планує простір, а створює культуру, яка пристосовує зв'язки до потреб за допомогою різноманітних заходів.

Чому саме зараз? За словами Стадлер, зручності дозволяють меншим будівлям конкурувати з більшими, утримувати мешканців і приваблювати новоселів. Одна з проблем полягає в тому, щоб мати привабливі умови, коли будівля відкривається, оскільки термін здачі об'єкта може становити п'ять років.


Природне та відповідне регіону озеленення як пріоритет

Як у громадах, так і на приватних подвір'ях, власники будинків прагнуть зберегти екосистеми. У менших громадах, навіть у міських умовах, з'являються різні варіанти природоохоронних спільнот або агромістечок, як, наприклад, ферма Пендерграст в Атланті. 20 енергоефективних будинків з сонячними панелями, підключених до зарядних станцій для електромобілів, матимуть рейтинг 50 за системою Home Energy Rating System і споживатимуть на 50 відсотків менше енергії, ніж аналогічні нові будинки. Сімдесят відсотків землі буде збережено для лісів і діючої ферми.

На приватних подвір'ях "ревайлдинг" використовує місцеві рослини для створення середовища існування. Гілларі Пітерс з Mariani Landscape в Лейк-Блаффі, штат Іллінойс, каже, що ця тенденція популярна серед клієнтів, які зацікавлені у відновленні екосистем та біорізноманіття. Додаючи місцеві рослини до ландшафту, власники будинків можуть створити простір, який відповідає потребам і підтримує дику природу.

Чому саме зараз? Такі спільноти об'єднують риси, які відображають зацікавленість домовласників у збереженні природи, а дефіцит землі робить це життєздатним. Крім того, власники будинків усвідомлюють свій вплив на навколишнє середовище і необхідність захисту дикої природи. За словами Пітерс, будь-яка дрібниця допомагає - встановлення шпаківні чи водойми або використання місцевих рослин і трав має велике значення... Вона радить уникати культурних сортів, які не завжди слугують запилювачами.


«Нові» нейтральні кольори для екстер'єру

Нейтральні кольори користуються більшою популярністю, каже консультант з житлових і комерційних кольорів Емі Вакс з Монтклера, штат Нью-Джерсі. «Вони є безпечним вибором, дають можливість прикрасити будинок з більшим акцентом на ландшафтному дизайні, дають домовласникам шанс продати свій будинок без необхідності перефарбовувати і не є приглушеними відтінками минулого», - говорить вона. Багато нейтральних кольорів є навіть темнішими, наприклад, опівнічно-синій, вугільно-сірий і справжній чорний для більшої драматичності.

Чому саме зараз? Темні зовнішні акценти виражають впевненість у собі та сміливу вуличну присутність. Додавання барвінково-блакитних вхідних дверей, жовтого або яскраво-рожевого акценту таксі - це чесна гра. Слід зважити на довговічність, оскільки темні кольори можуть потьмяніти, тому краще наносити фарбу з ледь помітним блиском, щоб захистити поверхні.


Цікаво про будівництво:
 Лінійне водовідведення в Україні від "БІГ-СІТІ ЮА"


Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal



Источник: propertytimes
 
 
Интересные новости:
05.02.2024
3776
Узагальнення необхідних даних у єдиному джерелі та аналіз допомагає напрацювати конкретні плани щодо...
05.02.2024
4563
Будівельна амністія - це спрощена процедура прийняття в експлуатацію житлових будинків заг...
22.01.2024
2719
Відстані між садибними, садовими, дачними будинками, господарськими будівлями та спорудами; від...
05.04.2024
5502
Відновлення зруйнованих об’єктів в Україні потребуватиме будівельних матеріалів та обладнання ...
28.03.2024
4526
За одними даними, у нас по країні близько 200 недобудов, за іншими – тільки у Києві понад 100...
14.03.2024
4436
Після завершення війни в Україні бракуватиме людей для відновлення країни. Що для розв&rsq...