РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.670 EUR: 42.520
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.670
EUR 40.000 41.000 42.520
USD 39.450 39.830 39.670
EUR 42.280 42.850 42.520
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Садові меблі як нові – які рішення вибрати

Садові меблі – незамінний атрибут саду чи подвір’я, адже чим тепліше стає на вулиці, тим більше часу хочеться проводити на свіжому повітрі
1923 21.05.2021 в 06:14



Дуже часто їх виготовляють із деревини, бо це міцний і красивий матеріал, який чудово вписується у будь-який ландшафт та може набути будь-якої форми. Проте деревина теж має свої недоліки, а у будь-якого захисно-декоративного покриття є термін експлуатації.

Оскільки дерев’яні садові меблі весь час знаходяться надворі, то сонце, дощ, вітер та перепади температур ні на хвилину «не припиняють своєї роботи». Ці великі руйнівники спричинюють гниття деревини та ураження її пліснявою, зумовлюють деформацію та виникнення тріщин. УФ-випромінювання змінює колір деревини, робить її сухою і таким чином зменшує міцність. Комахи-шкідники псують структуру деревини. Як наслідок, меблі не лише втрачають привабливий зовнішній вигляд, а й згодом не можуть виконувати своє функціональне призначення.

Що ж робити, коли на садових меблях почалися такі зміни? Потрібно якомога швидше оновити їхнє покриття.

Першим і основним кроком відновлення покриття садових меблів є ґрунтування. Глибокопроникаючий засіб від заповнить всі тріщини та пори деревини і захистить їх від синяви, комах-шкідників та грибка, що викликають розкладання деревини. Він стане також грунтівкою під фінішний засіб, таким чином продовживши термін експлуатації покриття та зробивши сам процес опорядження простим та економним. Завдяки ТМ VIDARON ІМПРЕГНАТ-ҐРУНТ ДЛЯ ДЕРЕВИНИ поверхня деревини стане міцною та гладкою і не дуже проникною, тому фінішний засіб ляже рівно. Він краще зчепиться з поверхнею, відтак покриття садових меблів слугуватиме довше, не буде осипатися та відшаровуватися. Окрім того, фінішного засобу для опорядження знадобиться значно менше. Сам засіб безбарвний і лише підкреслює текстуру деревини, проте дає змогу використати при фінішному опорядженні як безбарвний, так і кольоровий засіб.

Перед початком відновлення садових меблів потрібно шпателем видалити із поверхні деревини те старе лакофарбове покриття, що вже відстало і погано тримається. Для видалення ще міцного покриття використаємо шліфувальний папір зернистістю від 60 до 100. Зернистість підбираємо таким чином, щоб завдавати мінімальної шкоди деревині, адже шліфувальний папір грубої зернистості легко та швидко зішліфує старе покриття, але залишить «борозни» на деревині, які буде важко зашліфувати. Коли старе покриття видалено, очищуємо поверхню від забруднень та висушуємо. Засмолені й жирні місця миємо очищеним бензином. За потреби зашпакльовуємо нерівності та шліфуємо поверхню садових меблів уздовж волокон деревини шліфувальним папером зернистістю 120–200, усуваємо пил і поліруємо.

Перед нанесенням ІМПРЕГНАТ-ҐРУНТ ДЛЯ ДЕРЕВИНИ ТМ VIDARON слід ретельно перемішати до однорідної консистенції. Зауважимо, що імпрегнування не може відбуватися за поганої погоди, тому наносимо засіб за температури основи й навколишнього середовища від +5°C до +30°C i за відносної вологості повітря до 65%. Ґрунт наносимо пензлем всього один шар, стараючись не залишати необробленої поверхні. Повірте: цього буде цілком достатньо для повного захисту садових меблів від біологічних загроз. Надлишок засобу слід розтерти сухим пензлем і залишити просочену поверхню сохнути упродовж 24 годин. Потім шліфуємо поверхню садових меблів шліфувальним папером зернистістю 320, щоб розгладити підняті волокна деревини та отримати гладку поверхню для ЗАХИСНО-ДЕКОРАТИВНОГО ІМПРЕГНАТУ ТМ VIDARON, який використаємо як фінішний засіб. Він захистить садові меблі від впливу опадів та несприятливого УФ-випромінювання, а також підкреслить природню текстуру деревини та утворить покриття, стійке до синяви, плісняви і лишайників.

За допомогою ЗАХИСНО-ДЕКОРАТИВНОГО ІМПРЕГНАТУ ТМ VIDARON можна також змінити відтінок деревини – вибрати необхідний із палітри 14 готових до використання кольорів.

Перед нанесенням засіб перемішуємо до отримання однорідної консистенції і кольору. Наносимо пензлем і старанно втираємо у деревину. Через 10 хвилин після нанесення розтираємо його сухим пензлем вздовж волокон деревини, починаючи з поверхонь, пофарбованих першими, та залишаємо сохнути упродовж 12 годин. Нам знадобиться нанести на поверхню садових меблів 2 шари ЗАХИСНО-ДЕКОРАТИВНОГО ІМПРЕГНАТУ ТМ VIDARON, щоразу виконуючи міжшарове шліфування та знепилення, але після висихання останнього шару засобу садовим меблям будуть не страшні ні біологічні, ні атмосферні фактори, а їх зовнішній вигляд буде як новий і захоплюватиме подих упродовж тривалого часу.

                                         

Джерело: www.sniezka.ua
Інформацію опубліковано на правах реклами

Похожие статьи:
03.09.2020
1975
Як відремонтувати раритетні стільці. Покрокова рекомендація від експертів...
28.12.2023
2235
Узнайте, как изготовить лавку своими руками, а также какие материалы и инструменты для этого понадоб...
08.09.2023
1672
Сьогоднішній будівельний ринок гідроізоляції пропонує широкий асортимент рулонних бітумно-полімерних...
0001