РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.602 EUR: 42.441
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.602
EUR 40.000 41.000 42.441
USD 39.480 39.830 39.602
EUR 42.300 42.850 42.441
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Надійна гідроізоляція – як це зроблено?

Сьогоднішній будівельний ринок гідроізоляції пропонує широкий асортимент рулонних бітумно-полімерних матеріалів. Як зробити правильний вибір?
1675 08.09.2023 в 07:35


З яких матеріалів зроблено покрівлю вашого будинку? Навряд чи хтось одразу відповість на це запитання. А ось питання — тече вона чи не тече, відразу передбачає однозначну відповідь. Дійсно, коли ми думаємо про покрівлю над нашою головою, головне — її надійність! є одним із важливіших заходів  захисту будинку від проникнення вологи і утворення конденсату. Від якості матеріалів і професійності виконання робіт з їх укладання залежить термін експлуатації даху, комфортне перебування в приміщенні, а також захищеність майна і здоров’я мешканців будівлі.

Слід зауважити, що гідроізоляційна мембрана захищає не тільки внутрішні приміщення від води, яка може проникати всередину споруди, але використовується на фундаментах для захисту конструкції від руйнування. Тому від правильного вибору матеріалу гідроізоляційної мембрани залежить довговічність і надійність споруди в цілому.


Як обрати якісний матеріал для гідроізоляційних робіт? 

В Україні для виконання гідроізоляції найбільш популярними і надійними сьогодні вважають рулонні бітумно-полімерні матеріали. Вони складаються з трьох компонентів: міцної основи з скловолкнистого або поліефірного полотна, в’яжучої речовини з вдосконаленого бітуму і мінеральної посипки. Від кожної з цих складових та їх грамотного поєднання залежать характеристики гідроізоляції в цілому.
   

Що в основі?

 

Це може бути архаїчний картон, склополотно (хаотично розміщені скляні волокна), склотканина (переплетені скляні волокна) та поліестер (поліефірне неткане полотно). Найбільш міцними, стійкими до перепадів температури та механічного ушкодження є склотканина та поліестер.  Зазначимо , що поліестер водночас вважається найбільш  надійною каркасною основою, оскільки має високі характеристики стосовно зусилля та подовження на розрив, а також є стійким до впливу агресивного середовища (кислот, лугів, хлоридів та сульфатів). Саме поліестеру і склотканині віддають перевагу сучасні провідні виробники, що виготовляють гідроізоляційні матеріали.

Серце матеріалу – бітумне в’яжуче

Бітумно-полімерна речовина наноситься зверху і знизу на основу гідроізоляційного матерілу. На відміну від звичайного бітуму, який є нестійким до високих і низьких температур, механічних ушкоджень, має низьку пружність і схильність до висихання, бітумно-полімерні матеріали збагачені модифікаторами, що дозволяють покрівельній композиції зберегти гнучкість, еластичність, запобігають її деформації і старінню.

Залежно від модифікаторів, що додаються під час виробництва в’яжучего, вирізняють два класи бітумно-полімерних матеріалів: АПП (атактичний поліпропілен, тобто пластик) та СБС (стирол-бутадієн-стирол, тобто штучний каучук).

СБС є більш стійким до низьких температур (крихкість - до -40°C) і еластичним. Зазвичай такі матеріали використовують під час будівництва в умовах холодного клімату чи на вузлах і ділянках, що підлягають деформаціям. Більша еластичність дозволяє збільшити потенційний термін служби матеріалу в умовах клімату України.

У той час як АПП матеріали є більш жорсткими та теплостійкими і мають температуру розм'ягчення до +140°C.

Бітумно-полімерні матеріали є доволі довговічними. Досвід їх застосування у світі показує, що термін експлуатації такої кровлі складає не менше ніж 15-30 років. 


Надійний захист – мінеральна посипка

 

Мінеральна посипка захищає бітумно-полімерне в’яжуче від руйнівної дії ультрафіолетового випромінювання, перепадів температури, перегріву, атмосферних опадів та механічних ушкоджень, а також надає естетично привабливий вигляд даху. Вона виготовляється з різноманітних мінеральних пород, з яких ідеальною для утворення захисного шару є сланець.

Дрібна луска сланцю, немов черепиця, щільно покриває бітумно-полімерну поверхню, завдяки чому утворюється надійний захисний шар. Крім того, пласка форма сланцевої луски дозволяє скручувати рулон без ушкоджень поверхні і втрати зерен посипки. Сланцева посипка зручна у виробництві, зберіганні, транспортуванні і використанні. Для забезпечення її водонепроникності достатньо лише одного шару гідрофобізатора. Така покрівля не буди збирати бруд, пил і не має висолів.

Окрім основних компонентів матеріалу гідроізоляції – основи, в'яжучого та посипки, слід звертати увагу ще на два важливих критерія вибору матеріалу – досвідчений виробник і ціна.


Чому ми радимо обирати гідроізоляційні матеріали SWEETONDALE?

Компанія SWEETONDALE є провідним вітчизняним виробником гідроізоляційних бітумно-полімерних рулонних матеріалів та мінеральної і полімерної теплоізоляції. Завод з виробництва рулонних гідроізоляційних матеріалів знаходиться в м. Кам’янське, звідки поставляє продукцію по всій території України.

Лабораторії підприємства, завдяки першокласному обладнанню, здійснюють безперервний багатоступінчастий контроль якості, а комп’ютеризоване керування процесом виробництва і сучасне промислове устаткування, таке як лінії виробництва італійської  компанії Boato International, забезпечують високу продуктивність. Для модифікації бітуму у якості полімерної добавки використовується стирол-бутадієн-стирол каучук (СБС), або атактичний поліпропілен (АПП) і їх поєднання. Отже, водночас досягаються як висока якість, гнучкість, теплостійкість, так і доступні ціни готової продукції.

Гідроізоляційні рулонні бітумно-полімерні матеріали для плоского даху SWEETONDALE PROF та SWEETONDALE PRIME виготовлені на основі поліестеру або склотканини, із застосуванням полімерно-бітумного в’яжучого класу АПП, що додає підвищену теплостійкість, та сланцевої посипки, що робить їх оптимальними для використання у будівництві в кліматичних умовах України. В рамках цих продуктових лінійок розроблені окремі марки для влаштування як верхнього, так і нижніх шарів покрівельного килима, і гідроізоляції будівельних конструкцій.

Підвищена теплостійкість матеріалу дозволяє якісно проводити монтаж покрівлі в умовах жаркого клімату, а також застосовувати матеріал на конструкціях з великими ухилами, а підвищена гнучкість суттєво збільшує морозостійкість гідроізоляційного матеріалу.

Рулонні гідроізоляційні матеріали SWEETONDALE є надійним, довговічним і зручним у застосуванні матеріалом, які надійно захистять ваш дах від проникнення вологи і утворення конденсату.

Кваліфіковані інженери компанії готові надати професійні консультації з питань вибору і монтажу гідроізоляції за телефоном гарячої лінії 0 800 50 07 05.

Ознайомитись з повним переліком матеріалів запрошуємо на корпоративному сайті https://sweetondale.cz

 

Джерело: SWEETONDALE
Інформацію опубліковано на правах реклами
Похожие статьи:
05.11.2021
2347
Корисні поради по догляду та чищенню дерев’яних поверхонь в приміщенні...
28.12.2023
2240
Узнайте, как изготовить лавку своими руками, а также какие материалы и инструменты для этого понадоб...
0001