РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.669 EUR: 42.497
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.669
EUR 40.000 41.000 42.497
USD 39.430 39.830 39.669
EUR 42.200 42.801 42.497
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Скільки коштує сонячна електростанція? Як обрати систему?

Хоча станцій з кожним днем стає все більше, досі багато хто не орієнтується і не розуміє, чим вони відрізняються, як працюють і який повинні давати результат.
2010 21.06.2023 в 09:28

Станції є різні по типу, комплектації і ефективності. 

Типові пропозиції з переліком обладнання та цінами не мають змісту, тому не варто їх збирати і порівнювати. Бо це як порівнювати, наприклад, вартість модульного будинку з цегляним однакової площі, чи авто різних марок та комплектації з однаковим об’ємом двигуна.

Спочатку проконсультуйтеся з експертами, подумайте, оцініть можливості і зважте всі ризики, щоб отримати бажаний результат, а не розчаруватися в роботі своєї станції.

Наші кращі фахівці вам точно в цьому допоможуть. Наталія 0971600077 та Сергій 0971610077. Вони кращі в цій сфері. Звертайтесь!

Розраховуючи точну вартість сонячної станції, ми проектуємо її індивідуально під потреби і бюджет замовника. І це єдиний правильний підхід. Коли ви знаєте, яка це буде система, як вона буде працювати і який давати результат.


Ви отримуєте:

● рекомендації по розміщенню, типу та комплектації системи;

● точний розрахунок потужності, площі і ефективності станції;

● детальну візуалізацію, схему роботи, проект конструкції;

● прогноз генерації (об'єму виробітку) електроенергії; 

● розрахунок економії і доходу за 1-20 років, % заміщення споживання;

● точну вартість та окупність системи.



Приклад проєкту: розрахунок сонячної станції для мийки самообслуговування

Замовити такий проект можете на нашому сайті

На сторінці в Instagram ми показуємо онлайн моніторинг роботи і результат наших станцій: скільки вони виробляють електроенергії, компенсують витрат і який дають дохід. Порівнюємо роботу різного обладнання. За цим посиланням ви також можете отримати доступ до моніторингу станцій  і стежити за їх роботою в реальному часі.

Скриншот з мобільного додатку онлайн моніторингу діючої станції

То скільки ж коштує сонячна станція? 

Щоб детальніше розібратися, як формується ціна на сонячні станції однакової потужності - уявіть, що ви обираєте будинок, в якому хочете жити з комфортом, в безпеці і не мати проблем більше 30 років.

Звісно ви будете орієнтуватись по проекту, а не таблиці з найдешевшою пропозицією, бо це, умовно кажучи, може бути бюджетний “хлів”, а не житло вашої мрії.

Для прикладу, мережева станція потужністю 30 кВт зараз коштує з установкою 15 000-35 000$ Ціна залежить не лише від комплектації, але давайте почнемо саме з неї.


Інвертор

Це основний і найважливіший елемент системи, сердце станції.
Оберете німецький SMA, австрійський Fronius, чи бюджетний китай? По якості відрізняються, працюють теж по різному. Ознайомтесь з відгуками на іноземних ресурсах, де більший ринок, попит і асортимент, а не радьтеся з сусідом у якого вже є станція. 

Важливо, щоб обладнання було завезено в Україну офіційними дистриб'юторами, бо матимете проблеми з гарантією та сервісом.


Фотомодулі

Оберете TIER 1 (рейтинг світових виробників), які відповідають своєму ККД, чи дешевші мало відомого бренду, де результат ефективності не відповідає дійсності. Головне уникати браку, який теж завозять в Україну.

Більша потужність фотомодулів - це суто маркетинг. Їх розмір теж більший, це ніяк не впливає на ефективність. Технології за останні 5 років не змінились. 


Кріплення 

Потрібна система для конкретного вашого типу даху, чи окремі елементи з яких щось можна зліпити? Алюміній, чи сплав?


Конструкція

Має бути з алюмінієвого чи сталевого оцинкованого перфорованого профілю, який має високу міцність, малу вагу та антикорозійний захист, чи є зварна конструкція з чорного металу, яку потрібно фарбовувати і укріплювати? Товщина і якість металу теж має значення. 

Баластна, на геошурупах чи бетонована? Різниця в ціні тут суттєва. Розраховується після візиту інженера на об’єкт, тому часто її вартість інсталятори не включають в свої пропозиції.


АКБ (при необхідності)

Літієві LFP (більше 10 років експлуатації), чи свинцево-кислотні AGM, GEL (період експлуатації менше 2 років). Тут точно не варто економити бо нормально з інвертором працювати не буде і можете наробити лиха. Перепаковані батареї з електромобілів - теж дуже ризиковане і небезпечне рішення що часто призводить до пожежі.


Інші комплектуючі

Кабель, автомати, щитки, гофра, стяжки та інше. Тут все залежить від якості. В пропозиції їх не завжди рахують, бо без візиту на об’єкт це зробити нереально. Є ризик додаткових початкових і амортизаційних витрат в експлуатації.


Послуги

Хочете щоб вам встановили, підключили і налаштували станцію професійні інсталятори з досвідом, чи аматори, або стажери, які тільки вчаться?

Збільшенням потужності, чи підключенням зеленого тарифу буде ви займатись самостійно, чи потрібна допомога? Можливо у вас проблемна мережа і потрібен енергоаудит? Все індивідуально.

Якість обладнання, комплектуючих та монтажу напряму впливає на результат генерації та термін ефективної експлуатації вашої системи. Результат може бути різним. 

Сонячна станція бюджетної комплектації може коштувати на 20% дешевше, але і виробляти така буде на 20% менше електроенергії і за 10 років ви втратите 200% її річного результату (не отриманий дохід чи економію)

Тоді як, хороша станція, швидше окупиться, даватиме кращий результат по генерації і працюватиме без проблем, потреб в обслуговуванні та амортизаційних витрат.


Фото: станція на 20 кВт компанії Sunwest (ліворуч) і бюджетна станція аналогічної потужності іншого інсталятора (праворуч)

Якщо ви в Instagram чи Facebook щодня бачите рекламу сонячних станцій чи обладнання з різними пропозиціями по комплектації та вартості систем, то не варто шукати акційні пропозиції, чи обирати найдешевше. В першу чергу цікавтесь результатом моніторингу, рекомендаціями і рахуйте вигоду.

Щоб отримати проект хорошої ефективної станції під ваш бюджет і потреби з точним розрахунком її вартості та окупності - переходьте за цим посиланням.

 
Джерело: sunwest.com.ua
Інформацію опубліковано на правах реклами

Похожие статьи:
28.07.2016
3251
Правильное использование данных, которые предоставляются оборудованием, позволит избежать незапланир...
0001