РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.602 EUR: 42.441
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.602
EUR 40.000 41.000 42.441
USD 39.450 39.830 39.602
EUR 42.280 42.850 42.441
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

На них чекає світ: 9 хмарочосів від всесвітньовідомої Zaha Hadid (ФОТО)

Бюро Zaha Hadid Architects відоме своїми футуристичними хмарочосами. Розповідаємо про найочікуваніші
10118 22.01.2024 в 06:20


9 найочікуваніших
хмарочосів від Zaha Hadid

Архітектурне бюро Zaha Hadid Architects - одне з найдорожчих у світі. Лондонська студія, заснована у 1980 році архітекторкою іракського походження Захою Хадід, створила більш ніж 900 проєктів у 40 країнах світу. Життя видатної архітекторки обірвалось у 2016 році, однак її ідеї параметричної архітектури досі живуть завдяки діяльності бюро, що має її ім’я. 

Zaha Hadid Architects також відоме своїми ексцентричними проєктами хмарочосів - наприклад, One Thousand Museum у Маямі у формі екзоскелета або готель Morpheus у китайському Макао з "діркою" всередині. Зараз у мережі вже "нашуміли" фото хмарочоса The Henderson у діловому центрі Гонконгу, який планують завершити у 2024 році. Видання Dezeen зібрало 9 найочікуваніших хмарочосів від Zaha Hadid Architects - а ми коротко розповідаємо про кожен з них. 


The Henderson у Гонконзі 

The Henderson - 36-поверховий хмарочос, який невдовзі відкриють у Гонконгу. Він уже збудований, зараз тільки завершуються оздоблювальні роботи всередині. Будівля з вигнутим скляним фасадом, що нагадує бутони орхідеї, розташована у самому серці ділового Гонконгу - ділянка за адресою 2 Murray Road була визнана найдорожчою у світі, коли її у 2017 році придбали для будівництва проєкту.


Штаб-квартира OPPO, Шеньчжень, Китай

На рендері - штаб-квартира китайського виробника смартфонів OPPO в Шеньчжені, яку планують збудувати до 2025 року. Хмарочос складатиметься з чотирьох скляних веж, з'єднаних між собою. У двох вежах будуть офіси відкритого планування, інші дві - міститимуть усі основні циркуляційні шляхи будівлі. Ці чотири хмарочоси об’єднаються 20-поверховим вестибюлем і будуть "прорізані" кількома великими атріумами.


Хмарочос C, Шеньчжень, Китай

Це ще один хмарочос від Zaha Hadid Architects, який планують побудувати у Шеньчжені. Будівля об’єднує дві супервисокі вежі, що з'єднані багатоповерховим подіумом із зеленими терасами та аквапонічними садами. Багатофункціональний комплекс, будівництво якого планують завершити до 2027 року, сягатиме майже 400 метрів заввишки й стане однією з найвищих споруд у Шеньчжені.


Mercury Tower, Пачевіль, Мальта

Цей хмарочос будується з 2018 року, його фасад та монолітна частина вже завершені, однак будівельні роботи ще тривають. Ця споруда сьогодні є найвищою на Мальті - висота хмарочоса сягає 122 метрів. Будівля міститиме апартаменти та готель. Посередині хмарочосу можна помітити характерний вигин - саме він й розділяє квартири та готельні номери. Хмарочос почали будувати не на пустій ділянці - його інтегрують у пам'ятку 20 століття Mercury House.


Discovery Tower, Саудівська Аравія

Discovery Tower - це хмарочос у формі кристала, який планують побудувати на гірськолижному курорті Троєна у Саудівській Аравії. На рендерах, які нещодавно представив проєкт, бачимо надвисоку вежу, яка складається з багатьох тонких колон. На вершині кожної з них планують розмістити оглядові майданчики і ресторани. Проєкт виглядає дещо утопічним, адже його хочуть побудувати буквально на схилі гори.


Vauxhall Cross Island, Лондон

Проєкт дуету хмарочосів Zaha Hadid Architects підготувало ще у 2018 році, однак будівництво почалось тільки зараз - висотність будівлі довго не могли погодити через протест мешканців Лондона. Після цього поверховість хмарочоса дещо скоротили - дві вежі матимуть 53 і 42 поверхи відповідно. Один будинок буде житловим і налічуватиме 257 квартир, інший планують віддати під готель на 618 номерів. 


Bora, Мехіко, Мексика

Bora будується у Санта-Фе - одному з найпрестижніших районів Мехіко, де розташовані офіси Microsoft, Apple, Sony, Amazon. Будинок тільки почали зводити, дату завершення будівництва поки не називають. 50-поверхова будівля налічуватиме 200 квартир і стане "найвищим житловим хмарочосом" у Мехіко.


Daxia Tower, Сіань, Китай

Daxia Tower буде заввишки 210 метрів - хмарочос планують побудувати у китайському діловому центрі Сіань. Фасад будівлі з кожного боку буде вигнутим - центр кожної грані оздоблюватимуть велетенські заглиблення з біотерасами. Вежа зводиться у високотехнологічному діловому районі Сіань, де працюють понад 100 передових компаній.


CECEP Shanghai Campus, Шанхай, Китай

Zaha Hadid Architects спроєктувала цю будівлю для китайської компанії з відновлюваної енергетики CECEP. Інноваційний проєкт передбачатиме використання новітніх технологій відновлюваної енергії та вторинних матеріалів. Хмарочос складається з трьох взаємопов’язаних веж у формі кілець - це так званий "пасивний дизайн", покликаний зменшити візуальний вплив фасаду на місто. 


Цікаво про будівництво:
 Rauta ColdStore – швидкомонтовані холодильні склади з сендвіч-панелей


Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal


Джерело: life.liga. net

Похожие статьи:
26.12.2023
5528
Залучення елементів місцевого культурного ландшафту, апелювання до локальних пейзажів робить офіс не...
22.04.2024
5517
Американська Асоціація цегляної індустрії обрала найкращі об'єкти цього року....
16.04.2024
3381
В одній частині будівлі, що була занедбана, планують зробити студію, а в іншій - житлові приміщення....
0001