РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.535 EUR: 42.310
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.535
EUR 40.000 41.000 42.310
USD 39.400 39.830 39.535
EUR 42.200 42.730 42.310
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

За яким принципом і на які кошти буде відбудовуватись Україна

Програма відновлення не просто буде містити те, що потрібно відбудувати, а перш за все буде містити інформацію стосовно майбутньої економічної ситуації в регіоні
5285 13.12.2022 в 08:57



Відбудова України


Україна розраховує залучити до відбудови зруйнованих внаслідок російської агресії територій фінансову допомогу міжнародних партнерів та організацій, а також частину заблокованих російських активів.

Про це голова партії «Слуга Народу» Олена Шуляк розповіла в інтерв’ю виданню РБК-Україна.

«Гроші будуть нам давати партнери. Але, звичайно, під прозорі механізми з чітким розумінням, як і на що вони будуть витрачатися. Це можуть бути різні кошти – і кредитні, і кошти у вигляді безповоротної фінансової допомоги, це можуть бути будь-які кошти фінансових інституцій і міжнародних донорів. Але головне – те, як ці кошти будуть витрачатися», – зазначила вона.

Кубракову призначено двох заступників

На сьогодні, повідомила народна депутатка, в Україні понад 30 громадських організацій створили коаліцію, вона називається RISE, яка активно долучається до всіх процесів, які пов’язані саме з відбудовою.

Також Міністерство інфраструктури запускає пілотний проєкт, який стосується створення модуля управління проєктами, які пов’язані з відбудовою. Це цифровий модуль, він спирається і на реєстр пошкодженого і зруйнованого майна, який нещодавно був створений, і на єдину державну електронну систему в сфері будівництва.
«Коли громадськість залучена до процесів відбудови з самого початку, до речі, частина цих громадських організацій фінансується за кошти міжнародних донорів; коли у уряду є абсолютно відкрита позиція до конструктивних пропозицій, то я впевнена, що такими спільними діями вибудується довіра західних партнерів до процесів відновлення України», – переконана Олена Шуляк.

Олену Шуляк обрано головою робочої групи з відновлення постраждалих територій

Водночас політик зауважила, що відновлення треба починати саме з аналізу та розроблення стратегічних документів. Адже є області, які деокуповані, і здається, що саме ці області повинні бути у фокусі уваги відбудови. Але й ті області, які на сьогодні прийняли людей та бізнес, їх території також потрібно перепланувати, враховуючи особливості економічні та демографічні.

«Сьогодні є громади, в яких кількість населення збільшилася на 25%. Такий приріст населення – це і інше навантаження на інфраструктуру, і навантаження на доступ до послуг, які надає держава. Мені особисто дуже страшно, коли ми відбудуємо дитячий садочок, пофарбуємо його в яскраві кольори, а цей садочок буде порожній, тому що дітей, які повинні туди йти, просто банально не буде, тому що їхнім батькам немає де працювати чи проживати», – пояснила Олена Шуляк.

Реформа містобудування: ТОП-8 міфів про законопроєкт №5655

Саме тому парламент ухвалив закон, згідно з яким в кожній області має бути розроблений стратегічний документ, який потім стане основою і нової містобудівної документації. Цей документ має назву “Програма комплексного відновлення” і може розроблятися для області, для громади або навіть для її частини.

«Програма відновлення не просто буде містити те, що потрібно відбудувати, а перш за все буде містити інформацію стосовно майбутньої економічної ситуації в регіоні: які підприємства виїхали, які заїхали, які планують залишатися, яким треба створити умови для розвитку в цьому регіону, враховуючи природні чи логістичні особливості», – підсумувала голова партії.

Цікаво дізнатись: необхідність та види спецодягу

Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal

Источник: sluga-narodu
 
 
Интересные новости:
13.12.2022
1733
Українським компаніям уже передали майже 73 тонни енергетичного обладнання...
13.12.2022
4270
При відновленні у фокусі уваги мають бути деокуповані міста...
13.12.2022
4207
Мости вже доставлені до місць виконання робіт на дорогах державного значення...
02.05.2024
2067
Школи зведуть «з нуля», тобто у місцях, де раніше не було навіть укриттів. Крім тог...
02.05.2024
1862
Визначені переможці конкурсного відбору за програмою «Енергоефективність громадських будівель ...
29.04.2024
2176
Партнери тиснуть на Швейцарію, щоб та більше допомагала Україні...