РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.515 EUR: 42.364
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.515
EUR 40.000 41.000 42.364
USD 39.500 39.830 39.515
EUR 42.070 42.700 42.364
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Створено Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України. Олександр Кубраков розповів про нове відомство

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про створення Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, яке буде займатися відбудовою пошкодженого житла
6854 16.01.2023 в 07:28



Створено Державне агентство відновлення
та розвитку інфраструктури України


Кабінет міністрів на засіданні у п'ятницю, 13 січня, реорганізував Державне агентство інфраструктурних проєктів (Укрінфрапроєкт), приєднавши його до Державного агентства автомобільних доріг (Укравтодор). Об'єднана установа отримала назву Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури.

Олександр Кубраков, Віце-прем'єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури:

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України буде відповідати за реалізацію проєктів відбудови країни.

Нова установа створюється на базі Держагентства інфраструктурних проєктів та Держагентства автомобільних доріг.

Надання компенсацій за зруйновне житло: Міністерство відновлення підтримало законопроєкт №7198. Що відомо (ІНФОГРАФІКА)

Чому на базі цих установ?

Державне агентство інфраструктурних проєктів протягом своєї історії виконувало аналогічні завдання для держави – масштабні проєкти із залученням як бюджетного, так і зовнішнього фінансування.

Укравтодор, хоч і мав до цього фокус переважно на дорожній інфраструктурі, показав рекордні результати успішно завершених проєктів за останні 3 роки.

Крім цього:

  • Укравтодор є найбільшим та найуспішнішим партнером міжнародних фінансових установ. Фінансування відбудови вже розпочалося, і як і очікувалося, основний інструмент – через процедури Світового банку, Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку. Саме тому нам потрібні спеціалісти, які мають досвід роботи з цими установами.
  • На базі Укравтодору вже втілюються дві ключові реформи –антикорупційна та реформа закупівель.
  • Ці реформи є частиною великого спільного проєкту з ЄБРР та ЄІБ. Спільно з Базельським інститутом державного управління ми розробили Антикорупційний план, який був погоджений Урядом та партнерами. В результаті Укравтодор стане першою публічною установою України, яка отримає міжнародну сертифікацію щодо попередження корупції, а спеціалісти із закупівель отримають міжнародну сертифікацію CIPS.
  • Укравтодор має потужні представництва у регіонах, які мають гідні заробітні плати та гнучку систему мотивації відповідно до успішно втілених проєктів.
  • Нагадаю також, що саме команда Укравтодору в 2021 році випустила перші інфраструктурні євробонди з рекордно низькою ставкою в доларі, а це, безумовно, питання довіри та інституційної спроможності.
  • Для того, щоб нове Агентство змогло успішно справитися з поставленими завданнями ми ініціюємо перемовини з нашими партнерами, щоб оновити на базі Агентства Команду підтримки реформ та запустити антикорупційний офіс у центрі та в регіонах.

Фінансування будівництва житла: що змінилось у законодавстві в 2023 році

Що ми отримаємо в результаті?

Відбудова зруйнованого та інфраструктурний розвиток є складним, комплексним процесом, який включатиме десятки тисяч проєктів у різних галузях та в усіх регіонах.

Для швидкої та якісної відбудови перш за все нам необхідно організувати команду професіоналів, які матимуть повне розуміння усіх масштабів руйнувань, потребу населення, бачення планів розвитку.

Найважливіше – у нас з’являється структура, яка є відповідальною за ефективність, прозорість та підзвітність інфраструктурної відбудови.

"НЕЗЛАМНІ": підсумки року, прогнози та інсайди від лідерів галузі і представників влади

Відбудова має бути підзвітною та прозорою, ґрунтуватися на потребах громад та регіонів. Для цього ми вже розробляємо та запускаємо різноманітні цифрові рішення, оновлюємо законодавство, консультуємося з партнерами. Нове агентство буде здатне втілювати амбітні плани у реальність.

Цікаво дізнатись: ефективне опалення великих площ

Читайте більше новин про війну росії проти України у спецтемі на Build Portal

Источник: mtu
 
 
Интересные новости:
03.01.2023
3490
Andrii Ozeychuk, Rauta director summarized the results of the year and talked about Rauta's innovati...
30.12.2022
108620
Підсумки року і прогнози від компанй і лідерів, які мають сміливість продовжувати працювати на благо...
30.12.2022
10820
Костянтин Салій, президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів розповів про відновлення в...
21.03.2024
6562
Ольга Ворона, директор ТОВ «Пенетрон Україна» розповіла, як в умовах війни змінилас...
19.02.2024
3254
Дізнайтесь більше про новітнє рішення від "БІГ-СІТІ ЮА" у сфері водовідведення, його переваги та осо...
19.01.2024
22643
Анна Гонтаренко, ТВО виконавчого директора Асоціації Український Центр Сталевого Будівництва поділил...