РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.602 EUR: 42.441
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.602
EUR 40.000 41.000 42.441
USD 39.480 39.830 39.602
EUR 42.300 42.850 42.441
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Як знизити вартість цементобетонних доріг за рахунок підвищення їх якості (ІНФОГРАФІКА, ВІДЕО)

23 березня 2023 року представники Penetron Ukraine розповіли про сучасні технології будівництва цементобетонних доріг
4496 29.03.2023 в 07:54


23 березня 2023 року відбувся Форум «Відновлення інфраструктури. Дороги. Мости», в ході якого ТОП-менеджмент компанії розповів про те, як знизити вартість цементобетонних доріг за рахунок підвищення їх якості.

Технологія будівництва доріг із застосуванням цементобетонних покриттів використовується у світі вже понад 50 років, вона знайшла застосування в країнах з різними кліматичними умовами.

Обʼєкти інфраструктури є складними і вартісними в будівництві. Їх спорудження потребує наявності великого досвіду, в тому числі в підборі правильних матеріалів.


Дивіться відео виступу експертів Penetron Ukraine,
дізнайтесь більше, про сучасні технології будівництва цементобетонних доріг

Penetron – працюючи в більш, ніж 120 країнах світу, має великий досвід участі у різноманітних проектах, в тому числі і інфраструктурних: зведенні доріг, мостів, тунелів, естакад.

«Стан доріг в Україні завжди був незадовільним, що значно знижувало наш транзитний та туристичний потенціал. За період війни ситуація погіршилася в рази. Проте ми рухаємося до Перемоги, а отже і до комплексної відбудови держави в цілому і транспортної інфраструктури зокрема. Наразі відновленню підлягають 25 тис км доріг та 340 мостів» - Олександр Капилов, співзасновник та комерційний директор ТОВ «Пенетрон Україна»

Комерційний директор ТОВ «Пенетрон Україна» повідомив, що низька популярність цементобетонних доріг в Україні була обумовлена в першу чергу корупційними складовими, які “ прикривали” рядом аргументів:

  • «ЦБД значно дорожчі від асфальтових» - вартість будівництва ЦБД менша на початковому етапі на 20% і знижується до 61% в період експлуатації 20 років.
  • «ЦБД неможливо ремонтувати» - ремонт відбувається  так, як і асфальтобетонних доріг, а термін «ямковий ремонт» відсутній з 2020 року.
  • «В Україні недостатньо цементу для будівництва доріг» - цемент є, за 2021 рік – ріст виробництва цементу склав понад 17%. Потужності заводів дозволяють, за потреби, й надалі нарощувати  виробничі обʼєми.
  • «ЦБД немає кому проектувати і будувати» - є проектні установи та будівельні компанії.
  • «В Україні немає техніки для будівництва ЦБД» - техніка є, можна брати в оренду, для місцевих доріг достатньо віброрейки.

Також Олександр розповів про технічні та економічні переваги бетонних доріг.

 

«Бетон за своєю структурою є високопористим матеріалом, що має високі показники водопоглинання. Саме зниження водопоглинання робить конструкцію із бетону, в тому числі і дорожнє полотно, довговічним. Для цього у багатьох країнах світу використовують різноманітні домішки, в тому числі одна із домішок називається Penetron Admix» - Ольга Ворона, співзасновниця та  директорка ТОВ «Пенетрон Україна».

Penetron Admix передбачає комплексний захист бетону від таких руйнівних факторів, як: температурні коливання (замерзання), корозія арматури, хімікати, карбонізація, ASR (лужно-кремнеземна реакція).

Всі ці фактори повʼязує між собою вода, що присутня в кожному із процесів.


Підсумовуючи сказане, Ольга повідомила, що цементобетонні дороги стають втричі біль привабливими в порівнянні з асфальтобетонними дорогами, якщо проаналізувати всі переваги.




Penetron Admix широко застосовується для будівництва важливих інфраструктуриних об'єктів в усьому світі. Його застосування при будівництві мостів, тунелів та аеропортів підтвердило свою ефективність. 

«Ми домовились безпосередньо з американським заводом, з власником цього бренду Penetron, про те, що ми будемо напряму постачати матеріали з США. Вже з липня минулого року ми возимо матеріали з США, матеріали постійно є на складах в Києві.

Є в нас плани, можливо вони дуже грандіозні, але з власником були проведені переговори і була досягнута початкова домовленість про будівництво заводу Penetron в Україні після закінчення війни. Тому я сподіваюсь, що ми перейдемо до будівництва цементобетонних доріг і будемо додавати туди домішку українського виробництва», - повідомила Ольга Ворона, співзасновниця та директорка ТОВ «Пенетрон Україна».














Джерело: Build Portal
Інформацію опубліковано на правах реклами

 
 
Интересные новости:
21.03.2023
4964
Американсько-українська компанія «Пенетрон-Україна» стала повноправним членом найбільшог...
21.03.2023
3758
У грудні 2022 року компанії SSAB та її дочірнє підприємство Ruukki Construction, за допомогою шведсь...
08.03.2023
3520
Новий дизайн надає більше можливостей для навігації по сайту та зручного зчитування контенту...
25.04.2024
1140
«Бетон від Контур» використовує тільки високоякісні компоненти та контролює кожен етап в...
01.04.2024
3291
Співпраця Рууккі Україна з компаніями, які долучилися до програми “єВідновлення”, с...
20.03.2024
4067
Український підрозділ Ruukki оголосив про відкриття власного тренінг-центру для співпраці з партнера...