РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.431 EUR: 42.845
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.431
EUR 40.000 41.000 42.845
USD 39.300 39.799 39.431
EUR 42.600 43.239 42.845
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

ПРООН надасть експертну підтримку Агентству відновлення у підвищенні прозорості проєктів відбудови

Агентство зможе інтегрувати найкращі практики ПРООН у механізм контролю за використанням коштів і підвищити таким чином довіру міжнародних партнерів та донорів відновлення України
1954 19.04.2023 в 08:56



Підвищення прозорості
проєктів відбудови


Програма розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) в Україні надасть експертну підтримку Державному агентству відновлення та розвитку інфраструктури України у підвищенні прозорості проєктів відбудови.

Про це йшлося під час зустрічі заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергія Деркача, голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафи Найєма з постійним представником ПРООН Яко Сільє.

Створення Територіальних команд підтримки реформ сприятиме залученню міжнародної підтримки та успішному розвитоку регіонів

Під час зустрічі обговорили поточні результати спільних з Міністерством проєктів та визначили потенційні сфери для подальшої співпраці.

«Для успішної роботи над відновленням України нам потрібні не лише інвестиції. Зараз ми вибудовуємо інфраструктуру довіри з міжнародними партнерами, бізнесом, експертною спільнотою та громадянами. Для укріплення цієї довіри важливо розвивати антикорупційну систему в організації, яка здатна бачити всередині корупційні ризики, запобігти їх реалізації завдяки дотриманню підзвітності та прозорості всіх процесів», – наголосив Сергій Деркач.

Голова Агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм привітав початок співпраці з ПРООН в цьому напрямку та наголосив на важливості розробки механізму контролю прозорості усіх проєктів з відновлення України.

«Команда Агентства відновлення отримала сьогодні потужного партнера, експертна підтримка якого допоможе нам удосконалити систему підзвітності та прозорості процесу відбудови. Ми зможемо інтегрувати найкращі практики ПРООН у механізм контролю за використанням кожної гривні чи долара і підвищити таким чином довіру міжнародних партнерів та донорів відновлення України», – сказав Мустафа Найєм.

Комплексна реконструкція застарілого житла: містобудівну документацію має розробляти місцева влада, а не інвестор - Олена Шуляк

За словами постійного представника Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй в Україні Яко Сільє, підвищення прозорості всіх проєктів з відновлення та розвитку інфраструктури є ключовим фактором ефективного державного управління та гарантією належного використання не лише державних, а й міжнародних фінансових ресурсів.

«Співпраця між ПРООН, Мінвідновлення і Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури є важливим кроком у забезпеченні належного рівня контролю та підзвітності в процесі відновлення», – сказав він.

Нагадаємо, ПРООН також підтримує роботу Міністерства з кількох напрямків, зокрема, щодо:

  • проведення оцінки корупційних ризиків існуючих процесів відбудови;
  • проведення серії тренінгів щодо використання прозорих інструментів та механізмів при відбудові для працівників Міністерства, підприємств зі сфери управління, а також для органів місцевого самоврядування;
  • підвищення прозорості та підзвітності протягом процесу відновлення на місцевому рівні;
  • дослідження впливу корупції на досягнення Цілей сталого розвитку.

Підтримка Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, а також Агентства відновлення та розвитку інфраструктури здійснюватиметься в рамках проєктів ПРООН «Зміцнення потенціалу кризового управління та реагування на надзвичайні ситуації на всіх рівнях органів державної влади» та «Сприяння безпеці людей в Україні шляхом реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною», що впроваджуються ПРООН в Україні за фінансової підтримки Урядів Німеччини та Японії.

В Україні повернули у відкритий доступ інформацію про наявні будівництва

Проєкти передбачають допомогу Україні за низкою напрямків, зокрема, відновлення критичної інфраструктури, закупівля рятувального обладнання, в також посилення державної системи врегулювання кризових ситуацій. 

Цікаво дізнатись: «РУУККІ УКРАЇНА» ввела нанесення знаку відповідності

Читайте більше новин про війну росії проти України у спецтемі на Build Portal


Источник: mtu
 
 
Интересные новости:
19.04.2023
6097
За словами Олени Шуляк, аби зруйнувати монополію, надається можливість працювати і ор...
19.04.2023
2146
Уряд підтримав рішення для реалізації проєктів відновлення на Київщині та Миколаївщині. Вони по...
19.04.2023
4319
Нова прогонова будова повністю металева. Вона замінила стале-залізобетонну, яка не витримувала факти...
17.05.2024
1764
Технологія може дозволити виробникам досягти необхідних температур для роботи зі сталлю, склом ...
17.05.2024
2973
У Китаї вже було кілька пілотних програм з ліквідації надлишкового житлового фонду за допомогою бюдж...
17.05.2024
4104
У парламенті зараз активно обговорюють можливість розповсюдження програми компенсацій єВідновлення н...