РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.602 EUR: 42.441
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.602
EUR 40.000 41.000 42.441
USD 39.450 39.830 39.602
EUR 42.280 42.850 42.441
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Про що говорили на BUSINESS CLUB КБУ. Аналітика. Технології. Майбутня відбудова (ФОТОЗВІТ)

27 квітня Business Club КБУ об'єднав лідерів галузі для обговорення пропозицій, ініціатив, що сприятимуть майбутній відбудові України
5433 01.05.2023 в 10:23



BUSINESS CLUB КБУ. АНАЛІТИКА.

ТЕХНОЛОГІЇ. МАЙБУТНЯ ВІДБУДОВА


27 квітня 2023 року відбувся BUSINESS CLUB КБУ. АНАЛІТИКА. ТЕХНОЛОГІЇ. МАЙБУТНЯ ВІДБУДОВА.

В теплій атмосфері дружньої, але експертної дискусії обговорили питання:

  • актуальну статистику ринку нерухомості;
  • кредитування у 2023 році;
  • кооперативи як схеми фінансування нового будівництва;
  • пропозиції та напрацювання бізнесу під час воєнного періоду;
  • застосування нових технологій як шлях до швидкого та якісного будівництва.

Спікерами Business Club КБУ виступили:

  • Тарас Шаправський - Секретар Бучанської міської ради
  • Олена Унаньян - директорка з розвитку бізнесу ЛУН;
  • Наталія Сокирко - керівник департаменту складської та логістичної нерухомості CBRE Ukraine;
  • Єгор Фаренюк - директор ДУ "Фонд енергоефективності”;
  • Сергій Мамедов - Голова Правління АТ “КБ “ГЛОБУС”;
  • Олексій Білоконь - Комерційний директор Роял Хауз;
  • Юрій Хапко - Керуючий партнер TOTUM LF;
  • Сергій Захарчишин - Директор ТЕРВІКНОПЛАСТ (компанія Viknar'off™);
  • Олександр Капилов - Комерційний директор ТОВ "ПЕНЕТРОН УКРАЇНА"

Модератором Business Club КБУ виступив Виконавчий директор КБУ Олександр Червак.

З вступним словом звернувся Президент КБУ Лев Парцхаладзе. Він розказав про діяльність КБУ щодо відбудови України. Згадав про заходи КБУ: RECOVERY CONSTRUCTION FORUM, який Конфедерація будівельників України провела спільно з виставковим партнером Premier Expo Ukraine у лютому 2023 року у Варшаві, регулярні засідання цільової (робочої) групи FIEC-EIC “Україна”, за участі представників FIEC та КБУ ті інші. Завдяки таким заходам вже було підписано ряд домовленостей КБУ з міжнародними партнерами щодо співпраці та спільної відбудови України.

Президент КБУ також анонсував майбутні заходи:

Архітектурно-будівельний BUSINESS FORUM «Відбудова країни. Стратегія змін для архітекторів, девелоперів та забудовників», який об'єднає ТОПових спікерів, серед яких представники влади, органів місцевого самоврядування, в тому числі й голови постраждалих громад, керівники та топ-менеджери провідних девелоперських компаній, архітектори, дизайнери, лідери будівельної спільноти.

BUSINESS FORUM відбудеться вже незабаром 11 травня 2023 року в КВЦ “Парковий”. Детальніше за посиланням: https://www.business-forum.info/

Продаж квитків за посиланням: https://business-forum.event.net.ua/ або за телефоном 044 200 04 52.

А також Лев Парцхаладзе повідомив присутнім про засідання Ради директорів КБУ у червні 2023 року та RECOVERY CONSTRUCTION FORUM 2.0, який відбудеться у Варшаві, в листопаді 2023 року.



Олександр Ротов, Голова Ради директорів КБУ, відзначив високу роль Конфедерації у налагоджені співпраці України з міжнародними організаціями. Він наголосив на важливості даної співпраці в процесі відбудови України.



Комерційний директор ПЕНЕТРОН УКРАЇНА, члена Ради директорів КБУ, Олександр Капилов розповів про унікальну гідроізоляційну продукцію компанії ПЕНЕТРОН, про особливості її застосування та використання при масовому будівництві.



Комерційний директор Роял Хауз, члена Ради директорів КБУ, Олексій Білоконь презентував новий проєкт компанії з виготовлення швидких приватних будинків, які можна інсталювати та вмеблювати за 14 днів. А вартість такого житла виходить нижчою за квартири без ремонту такої ж площі в новобудовах.

До Business Club КБУ доєднався Секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський, який розповів про поточну ситуацію, плани і проєкти відбудови та розвитку зруйнованих територій.

Пан Тарас поділився досвідом співпраці Бучі з міжнародними інституціями у процесі відновлення зруйнованих та/або пошкоджених житлових об'єктів та інфраструктури. Розповів про вже реалізовані проєкти, зокрема про відновлення вулиці Вокзальної у м. Бучі, яке було профінансоване благодійним фондом The Howard G. Buffett Foundation.

Він повідомив про створення спеціального підрозділу міжнародного співробітництва заради налагодження процесів отримання допомоги від іноземних спонсорів. А також про перестороги та сумніви, які мають інвестори у відновлення українських міст та як їх нівелювати.

В рамках Business Club КБУ учасники отримали виняткові аналітичні матеріали щодо ринку нерухомості України. Chief Business Development Officer ЛУН, члена Ради директорів КБУ, Олена Унаньян представила найбільш актуальну статистику щодо стану нерухомості в Україні. Вона розказала про динаміку ринку нерухомості у Києві, Київській області, Львові, Одесі та Дніпрі. Проаналізувавши причини та спрогнозувавши майбутні вектори зміни попиту на ринку первинної нерухомості.

Наталія Сокирко - керівник департаменту складської та логістичної нерухомості CBRE Ukraine, члена КБУ, надала унікальну інформацію щодо стану та перспектив ринку складської нерухомості України.

Пані Наталія розповіла про кризу сектору складської нерухомості та можливості виходу на міжнародні ринки. Вона окреслила нагальні потреби, інтереси українських та іноземних інвесторів, а також фактори, що впливатимуть на розвиток цього нішевого ринку найближчим часом.

Як керівник департаменту складської та логістичної нерухомості CBRE Ukraine Наталія Сокирко дала експертну оцінку сучасному стану ринку складської нерухомості України та роботу за оновленими ДБН 2022 року.

Єгор Фаренюк - директор Фонду енергоефективності детальніше ознайомив присутніх з новим маркетплейсом, запущеним Фондом.

Детальніше про новий інструмент директор Фонду розповів на вебінарі спеціально для учасників КБУ. Запис вебінару можна подивитися за посиланням: https://bit.ly/40NpumP

Він також проінформував про стан реалізації про програми “Енергодім” та “Віднови дім”, які мають сприяти поверненню людей до України у свої оселі.

В рамках блоку ПРОПОЗИЦІЇ ДЛЯ БІЗНЕСУ, експерт фінансово-економічної сфери, Голова Правління АТ “КБ “ГЛОБУС”, заступник Голови Ради директорів КБУ, Голова Комітету з питань фінансової, банківської та інвестиційної діяльності Сергій Мамедов ознайомив присутніх з поточною ситуацією щодо кредитування і прогнозами економічної галузі, новими програмами фінансування для бізнесу і приватних осіб у сфері нерухомості.

Як повідомив Сергій Мамедов: “На сьогодні ситуація в економіці стабілізувалась і поступово зростає”, але також зауважив про негативні наслідки та тенденції в роботі банків сьогодні. Зокрема, про те, що українські банки все частіше вкладаються в облігації та депозитні сертифікати НБУ та все менше надають кредитування. Він розповів про те, які ризики це несе для забудовників, девелоперів та простих громадян.

Пан Сергій проаналізував дані за минулий рік та дав свої прогнози і рекомендації та прогнози щодо кредитування.

Юрій Хапко, Керуючий партнер TOTUM LF, з юридичної точки зору окреслив основні моменти функціонування кооперативів як схем фінансування нового будівництва.

Він також розповів про ризики нового формату спеціальних майнових прав та про те, як функціонують девелопери після нещодавніх змін у законодавстві.

Сергій Захарчишин - Директор ТЕРВІКНОПЛАСТ (компанія Viknar’off™), члена Ради директорів КБУ, розказав про стан віконної промисловості і наголосив, що саме ця галузь вже повністю готова до масштабної відбудови України.

Він розповів про труднощі з постачанням скла з початком повномасштабного вторгення, адже більшість імпорту такої продукції надходила з білорусії, зараз ринок переформатувався і скло постачається з європейських країн та переважно з Туреччини.



































Більше фото дивіться за посиланням



Джерело: КБУ
Фото: Build Portal
 
 
Интересные новости:
06.04.2023
4622
Метою форума був відкритий діалог між представниками бізнес-спільноти, міжнародними донорами щодо сп...
31.03.2023
2002
Відбулась конференція на тему «Перспективи захисту прав українських підприємців та підприємств...
24.04.2024
2847
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...
19.04.2024
6452
Команда Build Portal підготувала фотозвіт з Recovery Construction Forum Ukraine, який відбувся ...
17.04.2024
3934
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...