РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.602 EUR: 42.441
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.602
EUR 40.000 41.000 42.441
USD 39.480 39.830 39.602
EUR 42.300 42.850 42.441
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

П.С. Шилюка переобрано Президентом Української Ради інженерів-будівельників

На засіданні також були обговорені організаційні та фінансові питання діяльності
1648 25.05.2023 в 07:49



Переобрано
президента УкрРІБ


Відбулися збори засновників Української Ради інженерів-будівельників (УкрРІБ), які розглянули підсумки діяльності організації. Учасники, серед яких Президент Будівельної палати України, Герой України Петро Шилюк, Президент академії будівництва України Іван Назаренко, Президент спілки наукових і інженерних об’єднань Микола Кірюхін, ректор Київського національного університету будівництва і архітектури Петро Куліков зазначили, що за 5 років з моменту створення УкрРІБ вона була прийнята до складу впливових європейських структур – дійсним членом Європейської Ради цивільних інженерів (ЄССЄ) і асоційованим членом Європейської Ради будівельних палат. Президент УкрРІБ, інші представники Ради брали участь у заходах вказаних організацій, налагоджували контакти з зарубіжними колегами, проводили переговори з метою використання їх можливостей для просування інтересів будівельників України. Опрацьовувались питання навчання за європейськими стандартами і сертифікації українських фахівців.

На першому етапі діяльності УкрРІБ вдалося зробити певні кроки щодо впровадження новітніх цифрових технологій, запровадження нових програм підготовки інженерів-будівельників, залучення ресурсів партнерів для модернізації будівельного комплексу нашої держави.

Через публікації в спеціальному журналі ЄССЄ члени вказаних європейських структур були ознайомлені з досягненнями та проблемами галузі. Зокрема була опублікована грунтовна стаття «Аспекти будівельної галузі України» Почесного доктора КНУБА, професора Петра Шилюка і доктора технічних наук, професора Івана Назаренка.

Значний інтерес архітектурно-будівельної спільноти викликало видання «Нотатки з історії цивільного будівництва» видана ЄССЄ, яка була розповсюджена серед вищих навчальних закладів, проєктних і науково-дослідних установ будівельного профілю.

На жаль, повномасштабна російська агресія в нашій державі дещо звузила контакти українських і європейських будівельників, проте УкрРІБ намагається довести до європейських колег правду про масові руйнування рашистами житла, промислових і інфраструктурних об’єктів, потреби галузі у відновленні наших міст.

На засіданні були обговорені організаційні та фінансові питання діяльності, зокрема щодо розширення членської бази за рахунок залучення до УкрРІБ науково-проєктних установ, освітніх закладів, ухвалено рішення щодо посилення ролі виконавчого органу Ради.

Відповідно до Статуту організації проведені вибори Президента і віце-президента.

Керівником організації на черговий термін обрано Президента Будівельної палати України, Героя України П.С. Шилюка.

В засіданні взяли участь Перший віце-президент БПУ Станіслав Сташевський, виконавчий директор і працівники апарату Палати. 

Цікаво про будівництво: gредставилено унікальні комплексні рішення для захисту та гідроізоляції бетону

Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal


Источник: budpalata
 
 
Интересные новости:
11.05.2023
3621
Комерційний директор ПЕНЕТРОН УКРАЇНА Олександр Капилов розповів про особливості, переваги...
08.05.2023
1758
8 травня весь цивілізований світ відзначає День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій...
24.04.2023
3672
Комплексе рішення з повітронепроникності дозволяє створювати енергоефективні будівлі та додатково за...
25.04.2024
1150
«Бетон від Контур» використовує тільки високоякісні компоненти та контролює кожен етап в...
01.04.2024
3292
Співпраця Рууккі Україна з компаніями, які долучилися до програми “єВідновлення”, с...
20.03.2024
4069
Український підрозділ Ruukki оголосив про відкриття власного тренінг-центру для співпраці з партнера...