РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.602 EUR: 42.441
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.602
EUR 40.000 41.000 42.441
USD 39.480 39.830 39.602
EUR 42.300 42.850 42.441
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

"Кристалічну технологію" для захисту та гідроізоляції бетону представили на бізнес-зустрічі, присвяченій відбудові України (ВІДЕО, ІНФОГРАФІКА)

В ході бізнес-зустрічі були представлені комплексні рішення із застосуванням кристалічних технологій, які знижують вартість будівництва та технічного обслуговування бетонних споруд
5805 29.05.2023 в 06:30


17 травня відбулась щорічна професійна зустріч ProfTechBuild «Швидкість будівництва як основний фактор відбудови». В ході якої співзасновниця та директорка ТОВ «» Ольга Ворона розповіла про унікальні рішення з гідроізоляції, а також про товари виробництва США для ремонту та відновлення бетону.

«Всі матеріали сертифіковані, як в Європейских та Американських інституціях, так і на базі вітчизняного Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій. Матеріали є абсолютно екологічно безпечними і можуть використовуватися на об’єктах, які претендують на отримання lEED-сертифікатів. Матеріали відповідають європейським та українським вимогам якості та показникам безпеки. Наразі матеріали сертифіковані для використання, навіть, на об'єктах водопостачання питної води», - повідомила Ольга Ворона.

Матеріали компанії представлені двома напрямками – для нового будівництва та для ремонту і відновлення пошкоджених споруд, серед яких:

  • Penetron Admix - кристалічна гідроізоляційна домішка - надійний захист бетону при зведенні як наземних, так і підземних частин та споруд в цілому, таких як: палі, фундаменти, підпірі стіни, плити фундаментні та перекриття. Використання Penetron Admix значно полегшує, прискорює та здешевлює будівельний процес - більше немає потреби використовувати рулонні та мембранні матеріали, адже Penetron Admix гідроізолює всю товщу бетону вже на етапі будівництва.
  • Penebar - бетонітовий шнур, що монтується навколо всіх труб та інших металевих чи пластикових елементів конструкції, забетонованої із додаванням Penetron Admix, крім того його слід використовувати для гідроізоляції всіх статично навантажених та вертикальних швів бетонування. Penebar є ефективним, навіть, при високому гідростатичному тиску
  • Penecrete - гідроізоляційний матеріал, який дозволяє усувати будь-які недоліки бетонування, такі як: пори, усадкові тріщини та зони вимивання цементного молочка. До того ж Penecrete застосовується для гідроізоляції сталонавантажених швів і тріщин, навіть, при високому гідростатичному тиску.


Дивіться відео
 про комплексні рішення ПЕНЕТРОН для захисту та гідроізоляції бетону



ПЕНЕТРОН стає невід'ємною частиною бетону за рахунок створення вододнерозчинних кристалів в порах та мікротріщинах бетону, тим самим ущільнюючи його та зміцнюючи. ПЕНЕТРОН збільшує термін експлуатації бетону в складних умовах до 60 років.
 
Директорка «ПЕНЕТРОН УКРАЇНА» розповіла про особливості кристалічної гідроізоляції, яка змінює структуру бетону, та дозволяє йому самовідновлюватись:

"Кристалічна гідроізоляція, це матеріали, які мають у совєму складі спеціальні хімічно-активні інгредієнти, які пов'язуючись із водою та продуктами гідратації цементу, в середині бетонної структури створюють водонерозчнні кристали. Ці кристали закупорюють всі мікротріщини, капіляри і пори з шириною розкриття до 0,5 мм. Таким чином бетонна структура ущільнюється, забезпечуючи тим самим водонепроникність бетону.

Тобто ми не створюємо якихось поверхневих захисних шарів, ми ущільнюємо, змінюємо структуру бетону таким чином, що вода просто фізично не може протиснутись. Завдяки цьому матеріал не має терміну експлуатації. Ефективність гідроізоляції триватиме стільки часу, скільки Ваша конструкція буде стояти цілою. Саме цей процес створення кристалів в мікротріщинах і порах бетону називається «ефектом самозаліковування». 


Дивіться, як зарощуються тріщини в бетоні завдяки ПЕНЕТРОН:



Технологія «самозаліковування» бетону дозволяє значно економити ресурси експлуатуючих компаній і компаній на баланці яких знаходяться ті чи інші конструкції, які піддаються постійному гідростатичному навантаженню.

«Як тільки конструкція дає з якоїсь причини мікротріщини, тут же туди заходить вода, активується Адмікс, вирощуються всередині все нові і нові кристали, конструкція самовідновлюється, не потрібно ніяких додаткових витрат і додаткового технічного обслуговування», - акцентувала увагу Ольга Ворона.   



Ольга детально розповіла про технічні та економічні фактори доцільності використання продукції ПЕНЕТРОН.



Директорка ПЕНЕТРОН УКРАЇНА підкреслила, що сферою застосування продукції компанії є будь-які конструкції із бетону:

"Неважливо які, господарського призначення, цивільного, промислового, харчового, сільського господарства, будь-якої навантаженості. Це можуть бути залізобетонні труби, це можуть бути і басейни, і тунелі метро, і об'єкти ядерної інфраструктури і греблі, не кажучи вже просто про житлові будинки та промислові споруди".




Матеріали, які застосовуються на етапі будівництва

Домішка Penetron Admix сумісна абсолютно з усіма пластифікаторами, з усіма існуючими домішками до бетону, в тому числі ця домішка сумісна із повітровтягувальними домішками. Може використовуватися при будівництві цементобетонних доріг. Крім того, ця домішка підвищує міцність на стиск, тобто конструкція стає більш витривалою до динамічних і статичних навантажень. 



Дивіться відео про домішку Penetron Admix



Ольга повідомила, що для 100%-ї ефективності дана домішка має застосовуватися із гідропрокладкою з бетонітовими шнурами. Оскільки майже не має конструкцій, які б заливалися одномоментно без холодних швів бетонування, холодні шви бетонування слід захищати окремо.



Для захисту статично навантажених швів бетонування існує бетонітова гідропрокладка Penebar, яка в замкнутому просторі здатна розширюватися на 300 %, тим самим запобігаючи проникненню води через холодні шви бетонування.

Дивіться відео про розширювальну гідропрокладку Penebar



Матеріали, які застосовуються на вже збудованих об'єктах

Penetron - кристалічний матеріал, який наноситься вже на готову конструкцію, поверхневого нанесення. проникає вглиб конструкції, так само кристалізується, самозарощується.


 
Penecrete - шовний матеріал для статичних холодних швів бетонування.

"Якщо конструкція побудована, гідропрокладку вже туди не покладеш, тому використовують цей безусадковий, високоагдезійемй матеріал для герметизації холодних швів. Крім того, його можна використовувати для відновлення структурної цілісності бетону", - пояснила директорка ПЕНЕТРОН УКРАЇНА.  



Якщо є активні напірні протікання, коли вода з тіла бетону тече під тиском, то використовується Peneplug - це гідропломба швидкого реагування. За 30 секунд вона зупиняє будь-яке активне протікання. 

Дивіться, як використовується унікальна гідропломба Peneplug



Альбоми типових рішень

Для полегшення роботи проектантів та будівельних компаній, ПЕНЕТРОН, в співпраці з Національним Інститутом будівельних Конструкцій, розробив альбоми типових рішень для різних типів конструкцій, для різних галузей економіки та будівельного сектору.

"Вже розроблені всі вузли, всі типові схеми використання, є всі технологічні карти на всі матеріали, всі сертифікати; все додано до альбому, щоб проектатнти, або представники будівельних компаній могли одразу побачити з чим вони працюють, на що воно випробувано і як воно сертифіковано. І не витрачали даремно час на розробку якихось вузлів, просто скопіювали, вставили", - повідомила Ольга Ворона. 



Підводячи підсумок, засновниця ПЕНЕТРОН УКРАЇНА сказала, що матеріали компанії дійсно дозволяють зекономити час та гроші просто за рахунок оптимізації будівельних процесів, процесів проектування, а також оптимізації ресурсів, які у Вас є для виконання ремонтних робіт.

 

З повним відеозаписом виступу Ольги Ворони, співзасновниці та директорки ТОВ «ПЕНЕТРОН УКРАЇНА» можна ознайомитись тут: 

 


Фото: Build Portal
 

 
 
Интересные новости:
25.05.2023
1648
На засіданні також були обговорені організаційні та фінансові питання діяльності...
11.05.2023
3621
Комерційний директор ПЕНЕТРОН УКРАЇНА Олександр Капилов розповів про особливості, переваги...
08.05.2023
1758
8 травня весь цивілізований світ відзначає День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій...
25.04.2024
1140
«Бетон від Контур» використовує тільки високоякісні компоненти та контролює кожен етап в...
01.04.2024
3291
Співпраця Рууккі Україна з компаніями, які долучилися до програми “єВідновлення”, с...
20.03.2024
4067
Український підрозділ Ruukki оголосив про відкриття власного тренінг-центру для співпраці з партнера...