РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.535 EUR: 42.310
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.535
EUR 40.000 41.000 42.310
USD 39.400 39.830 39.535
EUR 42.200 42.730 42.310
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Олена Шуляк розповіла про ключові чинники у відбудові України

Голова профільного комітету ВР розповіла, які чинники необхідно проаналізувати перед тим, як скласти безпосередній перелік об’єктів, які потрібно ремонтувати або відбудовувати
5501 29.06.2023 в 05:49



Ключові чинники
у відбудові України


Ресурси, демографія, екологія та залученість громад – всі ці чинники потребують детального аналізу перед тим, як скласти безпосередній перелік об’єктів, які потрібно ремонтувати або відбудовувати в Україні.

Про це в ефірі Українського радіо зазначила голова Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, очільниця політичної партії «Слуга Народу» Олена Шуляк, коментуючи результати Конференції Ukraine Recovery Conference у Лондоні.

«Тобто ми не будемо просто збирати статистику, фіксувати її та говорити, що в нас зруйновано 100 садочків і ми 100 садочків повинні відремонтувати чи збудувати нові. Зараз ми говоримо про нові принципи планування, коли потрібно проаналізувати економічний чинник, подивитися, що відбулося в тій чи іншій громаді з підприємствами, які з них переїхали, а які – залишилися, подивитися на ресурси цієї громади. Можливо, є певний інвестиційний потенціал, який можна запропонувати бізнесу, можливо, є майданчики, які варто використати під ті ж індустріальні парки, можливо, є природні ресурси, які потрібно розглянути як шанс для подальших інвестицій», – розповіла вона.

Збитки житлового фонду України перевищили $54 млрд: десятка найбільш постраждалих областей (ІНФОГРАФІКА)

Другий чинник, який потрібно аналізувати, зазначила народна депутатка, – це демографія.

«8,2 млн наших людей зараз за кордоном, понад 5 млн – внутрішньо переміщені особи. Тому потрібно прив’язуватися до розвитку економічного стану та аналізувати: скільки людей ми можемо повернути в ту чи іншу громаду», – пояснила Олена Шуляк.

Третій чинник – це екологія. Як зауважила очільниця партії, на сьогодні величезна кількість – 30 % України – заміновано і це слід враховувати при відбудові нашої країни після війни.

«Якими засобами і в які терміни буде відбуватися розмінування, які землі можна буде використовувати в який період. Плюс є величезна екологічна проблема, яка пов’язана з будівельним сміттям, яке дуже б не хотілося захоронювати, а переробляти та використовувати надалі або в дорожньому господарстві, або в цивільному будівництву», – поінформувала Олена Шуляк.

Вона додала, що всі ці чинники потрібно проаналізувати перед тим, як скласти безпосередній перелік об’єктів, які потрібно ремонтувати або відбудовувати.

«Тому на рівні законодавства ми закріпили можливість, принцип планування, який має назву «програма комплексного відновлення». Зараз області, громади активно працюють із фахівцями з відновлення, фахівцями, які залучаються нашими донорами для того, щоб ці програми, стратегічні документи були обов’язково розроблені», – зазначила народна депутатка.

Як долучитися до відбудови України: добірка корисних рекомендацій для громадськості

Олена Шуляк наголосила, що останнє слово – за мешканцями України. У планах відбудови нашої держави йдеться про їхнє максимальне залучення.

«Будь-яка програма комплексного відновлення, будь-яка містобудівна документація обов’язково повинні проходити обговорення місцевих мешканців, людей, які планують повертатися, місцевого бізнесу, який зараз є основним рушієм всіх економічних процесів в нашій державі. Тільки після того потрібно переходити до реалізації таких програм», – резюмувала голова партії.

Цікаво про будівництво: Рууккі Україна представила інструкцію з монтажу фасадів

Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal


Источник: sluga-narodu
 
 
Интересные новости:
29.06.2023
2682
У населених пунктах буде здійснено ремонт різних складових водопровідних мереж та/або систем теплопо...
29.06.2023
2854
Наразі рух мостом дозволено легковим автомобілям та громадському транспорту...
02.05.2024
2101
Школи зведуть «з нуля», тобто у місцях, де раніше не було навіть укриттів. Крім тог...
02.05.2024
1900
Визначені переможці конкурсного відбору за програмою «Енергоефективність громадських будівель ...
29.04.2024
2189
Партнери тиснуть на Швейцарію, щоб та більше допомагала Україні...