РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.602 EUR: 42.441
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.602
EUR 40.000 41.000 42.441
USD 39.480 39.830 39.602
EUR 42.300 42.850 42.441
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Дискусія щодо процедур закупівель робіт та послуг, пов'язаних з відбудовою об'єктів цивільної інфраструктури (ФОТО)

28 липня за участі представників Агентства відновлення, членів КБУ та будівельного бізнесу відбулось обговорення процедур закупівель у відбудові об'єктів цивільної інфраструктури
5003 01.08.2023 в 13:12



Круглий стіл
Обговорення процедури закупівель робіт та послуг,
пов'язаних з відбудовою об'єктів цивільної інфраструктури

28 липня 2023 року відбувся Круглий стіл: "Обговорення процедури закупівель робіт та послуг, пов'язаних з відбудовою об'єктів цивільної інфраструктури"

Організатори: Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України (Агентства відновлення)та Конфедерація будівельників України.

Відкрили Круглий стіл Голова Агентства відновлення Мустафа-Масі Найєм та Президент КБУ Лев Парцхаладзе.

Обговорення відбулось за участі представників Агентства відновлення, членів КБУ та будівельного бізнесу: виробників будівельних матеріалів, підрядних, девелоперських, експертних, проєктних, консалтингових компаній тощо, з різних регіонів України (Київ та Київська область, Харків, Суми, Чернігів, Запоріжжя, Одеса, Львів, Волинь, Рівно, Житомир).

Мустафа-Масі Найєм зауважив, що мета зустрічі в першу чергу продемонструвати максимальну відкритість Агентства відновлення, для якого вкрай нагальним питанням є комунікація з ринком. Тому важливо обговорювати проблемні питання процедур тендерів з представниками ринку, які мають досвід та можуть взяти участь в практичних змінах публічних закупівель від Агентства відновлення і залучити до них більше учасників.

Вже найближчим часом очікується збільшення кількості тендерів на проєкти відновлення, 15-20% з яких оголошуватимуть регіональні Служби відновлення.

Голова Агентства відновлення наголосив: “В нових процедурах тендерів немає місця домовленостям... Якщо є проблеми, і всі про них мовчать – не будуть розв'язані!”. Він також додав: “Для мене особисто важливо змінити бренд державного замовника”.

Учасники Круглого столу акцентували увагу на таких питаннях:

  • Критичний брак кваліфікованих кадрів, як на майданчиках, так і в торгах.
  • Оформлення проєктної документації.
  • Недосконалість законодавства, та необхідність адаптації до швидкої відбудови.
  • Ціноутворення.
  • Відсутність досвіду комплексного відновлення міст.

Нагальним залишається також питання щодо підрядників, які готові безпосередньо працювати з державним замовником. Адже їх кількість зараз критична мала і не покриває потреб відновлення нашої держави. Тому вкрай актуальним є проведення публічних, відкритих консультацій для бізнесу, аби залучити якомога більше компаній до проєктів відбудови.

На думку Голови Агентства відновлення, змінити ситуацію, налагодити зв'язки між державним замовником та ринком можна лише завдяки прямому обговоренню та консультаціям.

Серед цілей Агентства відновлення:

  • Чесні підрядники.
  • Рівні умови.
  • Відсутність монополій.
  • Відсутність регіонального розподілу (коли одна компанія, яка працює в регіоні давно “автоматично” виграє всі тендери в області).



В майбутньому планується також створення уніфікованих критеріїв для участі у певних категоріях тендерів, які б разом з тим були гнучкими відповідно до потреб регіонів. Про це повідомила Валерія Іванова, заступниця Голови Агентства відновлення.

“Ми відкриті для ринку. Готові чути і змінюватись. Якщо в цьому є обґрунтована потреба ми змінимо терміни або певні умови тендерів, аби підрядники могли ефективно до них підготуватись” - наголосив Голова Агентства відновлення Мустафа-Масі Найєм.

Поставити свої питання та надати пропозиції можна безпосередньо в коментарях до тендерів, звернувшись до Агентства відновлення або передати їх через КБУ.

Під час Круглого столу представники Агентства відновлення ознайомили присутніх з поточними процедурами та умовами тендерів. 

Всі презентаційні матеріали Круглого столу будуть розіслані учасникам.

Інформаційні партнери: Build Portal, StroyObzor, ProfBuild, Address Group, ICC Ukraine, ProfiDOM, Marketer, Портал нерухомості Budynok, Margosha











































Більше з даного заходу дивіться фото у Facebook:


Джерело: КБУ
Фото: Build Portal
 
 
Интересные новости:
13.07.2023
6941
Бліц-підсумки довгоочікуваного заходу - "Технології будівництва та автономні рішення для відновлення...
12.07.2023
2512
Учасники престуру оглянули заклади освіти Славутича, термомодернізація яких проводиться за програмам...
04.07.2023
7233
Команда Build Portal підготувала фотозвіт найцікавіших моментів з зустрічі будівельної спільнот...
24.04.2024
2902
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...
19.04.2024
6465
Команда Build Portal підготувала фотозвіт з Recovery Construction Forum Ukraine, який відбувся ...
17.04.2024
3948
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...