РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.602 EUR: 42.441
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.602
EUR 40.000 41.000 42.441
USD 39.450 39.830 39.602
EUR 42.280 42.850 42.441
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Про що говорили на розширеному зібранні КБУ напередодні Дня будівельника (ФОТО)

09 серпня 2023 року відбулось розширене зібрання КБУ. Головний меседж зустрічі - консолідація спільних зусиль бізнесу щодо подолання наслідків російської воєнної агресії в Україні та реалізації майбутньої відбудови країни за принципом Build Back Better
4533 16.08.2023 в 12:52



Розширене
зібрання КБУ


Напередодні Дня будівельника 09 серпня 2023 року, Конфедерація будівельників України провела розширене зібрання КБУ.

Захід об'єднав представників влади та лідерів галузі. Зокрема, були присутні:

  • Олена Шуляк, Голова партії «Слуга народу», Голова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування
  • Мустафа-Масі Найєм, Голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України
  • Наталія Козловська, Заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України
  • Наталія Дюжилова, Заступниця Голови Державної інспекції архітектури та містобудування України
  • Єгор Фаренюк, Директор Фонду енергоефективності
  • Євген Мецгер, Голова правління Укрфінжитла
  • Сергій Комнатний, Голова правління Держмолодьжитла та інші.

Зі словами привітання розпочав зібрання Президент КБУ Лев Парцхаладзе: “Ситуація на будівельному фронті важка, але контрольована! Віримо в Перемогу та готуємося до масштабної відбудови!”.

Якщо аналізувати комерційну нерухомість, то інвестиції дуже малі зараз. У житловій нерухомості схожий стан, але є залежність від ситуації на фронті. Був помітний сплеск зацікавленості інвесторів, але із загостренням ракетних обстрілів, підривом Каховської ГЕС - інвестиції зупинились.

Але позитив є!  Наразі вже починається помітне відновлення зруйнованої інфраструктури, житлового сектору, за останній місяць активно оголошуються тендери на закупівлі робіт та послуг, пов'язаних з відбудовою.

Нещодавно Конфедерація будівельників України разом з Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України провели Круглий стіл щодо обговорення процедури тендерів, пов'язаних з відбудовою об'єктів цивільної інфраструктури.

“Сьогодні ми маємо гарний приклад - Державна інспекція архітектури та містобудування України. Ніхто зараз не скаже, що в інспекції хабарі або перепони, всі знають про прозорість та відкритість. Впевнений, що і Агентство відновлення налаштоване і готове на комунікацію за прикладом ДІАМ”, - зазначив Лев Парцхаладзе.

Мустафа-Масі Найєм, Голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України наголосив, що в Агентстві докладатимуть максимум зусиль, аби налаштувати комунікацію з бізнесом: “Маю, надію, щоб в подальшому Агентство стане тим місцем, де буде накопичуватись експертиза в будівництві великих інфраструктурних проєктів національного масштабу. Водночас ми б хотіли, щоб стосунки з ринком були максимально гігієнічні та плідні стосунки”.

Олена Шуляк акцентувала увагу на реформі містобудування,  її ключовому законопроєкті №5655 та важливу роль кожного будівельника: “Хотілося б, щоб ми цього року працювали над тим, аби репутація всієї будівельної галузі сприймалася суспільством вже за іншими стандартами та розумінням. Впевнена, що після нашої Перемоги ми разом перетворимо Україну на великий будівельний майданчик з новими правилами”.

Окремо Олена Шуляк висловила вдячність всім будівельним компаніям, які з перших днів повномасштабного вторгнення підтримують військових, волонтерять, надають матеріали та техніку, допомагають матеріально тощо. 

Наталія Козловська, заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України поділилась з присутніми напрацюваннями й діями, які наразі робляться Міністерством, аби бізнес і влада рухались в одному напрямку: “Відбудова триває. Плани досить амбіційні на цей рік”.

Наразі затверджено план робіт по науковій діяльності на поточний рік. Наталія Козловська висловила вдячність всім тим, хто приєднується практично до такої роботи: “Такий вклад говорить про те, що ринок працює більш зрозуміло. Не зупиняймося!”.

Також завершено роботу по ДБН щодо цивільного захисту, який цікавить кожного будівельника у нашій країні. За словами пані Наталії, це складний продукт, адже його розрахунки повинні передбачити безпеку, а також бути реалізованими будівельниками. 

Заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України звернула увагу, що зазначений ДБН не регулює питання, які не стосуються будівництва. Зокрема, йдеться про модульні об'єкти, які не є об'єктами будівництва. Тобто все, що є будівельним виробом НЕ стосується даного ДБН. Все, що стосується модульних об'єктів - це питання стандартизації. Вже незабаром документ буде опублікований. 

Наталія Дюжилова, заступниця Голови Державної інспекції архітектури та містобудування України наголосила, що будівельна галузь, яка продовжує працювати попри все - робить це всупереч всім ризикам: “Треба мати неабияку сміливість, аби починати будівництво, будувати, виготовляти продукцію в умовах війни, постійних обстрілів, падіння попиту. Сьогодні приємно усвідомлювати, що нашому ворогу не вдалося зламати ні українців, ні бізнес. Дякуючи будівельникам Україна матиме всі необхідні артерії життя”.

Єгор Фаренюк, директор Фонду енергоефективності висловив вдячність всім дотичним до будівельної сфери за неймовірну стійкість і витримку: “Вистояти в умовах війни і продовжувати будувати, відновлювати зруйноване, дбати про розвиток галузі — це прояв сили та незламності. Діяльність Фонду енергоефективності була б неможлива без професійної роботи будівельних компаній. Саме будівельники на високому рівні втілюють у життя проєкти наших бенефіціарів”.

Наразі понад 75 тисяч домогосподарств з різних куточків України стали учасниками програм Фонду. Завдяки спільним зусиллям тисячі родин мають можливість повернутись у своє відновлене житло, а десятки тисяч родин відчули переваги термомодернізованих будинків.

Нині будівельники мають велику надію на іпотечне кредитування, зокрема програму “єОселя”. Євген Мецгер, Голова правління Укрфінжитла зазначив, що новий етап програми безумовно надасть потрібний поштовх будівельному ринку: “Ми спрямовуємо всі зусилля, аби позитивний економічний ефект був відчутний”.

Сергій Комнатний, Голова правління Держмолодьжитло переконаний, що слід уже зараз, коли тривають важкі бої з російським агресором, планувати повоєнну відбудову України. Для нашої країни забезпечення житлом - серед найбільш важливих і водночас складних питань. 

“Як інституція, на яку покладено місію реалізації державної житлової політики, вивчаємо досвід Європи у сфері вирішення житлових проблем громадян саме в процесі повоєнної відбудови. Готові долучатися до підготовки українських житлових програм разом з органами влади, місцевого самоврядування, будівельниками, науковцями, громадськістю, європейськими колегами”, - акцентував Сергій Комнатний.

Щодо планів, то КБУ попри постійні нові виклики та перепони не зупиняється, а консолідує зусилля влади, бізнесу, донорів та фондів. 

Під час розширеного зібрання КБУ Олександр Червак, виконавчий директор КБУ разом з Ігорем Парубським, генеральним директором Медіагрупи DMNTR |“Дім та інтер'єр” презентували BUSINESS FORUM “Відбудова України. Трансформація та модернізація”, який відбудеться 05-06 жовтня у КВЦ “Парковий”. 

Також Олександр Червак разом з Оленою Кононенко, директором виставки ReBuild Ukraine ознайомили про майбутній RECOVERY CONSTRUCTION FORUM 2.0, що відбудеться 14 листопада 2023 року у Варшаві в рамках міжнародної виставки ReBuild Ukraine

Зазначимо, що за результатами проведених форумів щодо відбудови України КБУ разом з партнерами перерахували понад 1 млн грн на Фонд United24.

На зібранні були присутні представники асоціацій-партнерів Конфедерації, які доєднались до привітань, висловили готовність об'єднувати сили та разом працювати задля якісної відбудови України. З нагоди Дня будівельника орденами, медалями та грамотами були відзначені представники будівельної галузі за сумлінну працю, високу професійну майстерність та вагомий внесок у відновлення нашої країни.  

Вдячні всім, хто приєднався до зібрання та будуємо плани на майбутнє!

































































Дивіться більше фото фото у Facebook:



Фото: Build Portal

 

Источник: kbu
 
 
Интересные новости:
01.08.2023
5001
28 липня за участі представників Агентства відновлення, членів КБУ та будівельного бізнесу відб...
13.07.2023
6939
Бліц-підсумки довгоочікуваного заходу - "Технології будівництва та автономні рішення для відновлення...
12.07.2023
2509
Учасники престуру оглянули заклади освіти Славутича, термомодернізація яких проводиться за програмам...
24.04.2024
2800
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...
19.04.2024
6446
Команда Build Portal підготувала фотозвіт з Recovery Construction Forum Ukraine, який відбувся ...
17.04.2024
3928
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...