РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.602 EUR: 42.441
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.602
EUR 40.000 41.000 42.441
USD 39.450 39.830 39.602
EUR 42.280 42.850 42.441
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

На E-construction talks презентовано оновлення ЄДЕССБ (ФОТО)

Відбулася перша робоча зустріч з серії E-construction talks – відкритого діалогу між розробниками Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ) з представниками будівельної галузі
6914 31.08.2023 в 11:58



E-construction talks:
архітектори та проєктувальники


Стартувала серія зустрічей E-construction talks із користувачами Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ). Під час першого заходу розглянули проблемні питання від архітекторів і проєктувальників, що виникають у роботі з системою, а також обговорили майбутні важливі оновлення в ЄДЕССБ.



Заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Наталія Козловська зазначила, що важливим питанням зустрічі є інформування користувачів щодо майбутніх кроків та впроваджень у роботі системи, які важливі для всього циклу будівництва.

“Наразі ми працюємо, над новими компонентами ЄДЕССБ, що зроблять її зручнішою для користувачів. Це видача автоматичних ліцензій, створення мобільного додатку ЄДЕССБ і запуск будівельних послуг в мобільному додатку Дія, оприлюднення результатів перевірок та оглядів об'єктів перед прийняттям в експлуатацію на порталі, доступність діючої містобудівної документації всім користувачам ЄДЕССБ, комплексні послуги через атестованих осіб. Всі ці та інші компоненти ми реалізовуватиме та удосконалюватимемо спільно з представниками будівельного ринку. Адже наша головна мета - якість і мобільність в отриманні кожної послуги”, - наголосила Наталія Козловська.

У ЄДЕССБ на сьогодні вже наявні понад 2,6 млн електронних будівельних документів, доступні 14 електронних адмінпослуг в «Дії», 45 е-кабінетів, в яких працюють понад 72 тисячі підрядників.


Олена Шуляк, голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування зазначила, що сьогодні Електронна система у будівництві стала невід’ємною частиною роботи чесного будівельного ринку, який прагне працювати прозоро, швидко та діджиталізовано.

“Сподіваюся, ця тенденція охопить всіх. Бо якщо ми тримаємо курс на антикорупцію та цифровізацію — без ЄДЕССБ ніяк. А з усіма труднощами ми впораємося завдяки спільному діалогу та спільній роботі”, - підкреслила Олена Шуляк.

ЄДЕССБ – один з запобіжників корупції в будівництві. Завдання Міністерства відновлення – максимальне наповнення її функціоналом для зручності користування будівельними послугами, а також – автоматизація для забезпечення прозорості всіх процесів будівництва. У спільній роботі з представниками галузі Міністерство продовжує активно працювати для того, щоб зробити систему максимально ефективною.

Проєктний менеджер з розробки Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ) проєкту USAID/UK Aid "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS" Олександр Гончаренко розповів про роботу підтримки ЄДЕССБ: “Разом із командою ми детально вивчили всі надіслані питання від користувачів і учасників сьогоднішньої зустрічі. Одним із ключових є робота підтримки, таймінг отримання відповідей. Сьогодні маємо 3 діючі канали комунікацій із нашими користувачами - форма зворотнього зв'язку, електронна пошта та Telegram-спільноти. Наразі працюємо над їх розширенням та плануємо запустити персональні чат-боти та телефонну “гарячу” лінію”.

Він проанонсував три важливі оновлення для поліпшення роботи проєктувальників в системі

  • стандартизація обов'язкових технічно-економічних показників (ТЕПів), які прив'язані до кодів державного класифікатора будівлі та споруд;
  • модернізація функціоналу роботи з проектною документацією за чергами та пусковими комплексами;
  • налаштування стандартизованих наборів розділів проєктної документації.

У рамках E-construction talks відбувся діалог з архітекторами та проєктувальникам, під час якого всі учасники домовились спільно напрацьовувати важливі зміни та оновлення в системі.

Єдина державна електронна система у сфері будівництва створена у співпраці Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та Міністерства цифрової трансформації України за підтримки TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах USAID/UK aid.






















Фото: Build Portal
 

Джерело: facebook
 
 
Интересные новости:
16.08.2023
4535
09 серпня 2023 року відбулось розширене зібрання КБУ. Головний меседж зустрічі - консолідація спільн...
01.08.2023
5002
28 липня за участі представників Агентства відновлення, членів КБУ та будівельного бізнесу відб...
24.04.2024
2832
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...
19.04.2024
6450
Команда Build Portal підготувала фотозвіт з Recovery Construction Forum Ukraine, який відбувся ...
17.04.2024
3932
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...