РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.602 EUR: 42.441
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.602
EUR 40.000 41.000 42.441
USD 39.480 39.830 39.602
EUR 42.300 42.850 42.441
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Рада Будівельної палати України підвела підсумки року

Учасникам заходу була надана можливість ознайомитися з новим виробництвом корпорації «ДБК-Житлобуд», були оглянуті готові квартири та обговорені питання щодо ситуації в будівельному комплексі України

2642 01.03.2024 в 09:05


На розширеному засіданні керівного органу Будівельної палати України обговорені питання щодо ситуації в будівельному комплексі України в умовах військової агресії Росії проти України та пропозиції будівельних організацій – членів БПУ щодо відбудови зруйнованих міст.

Також розглянуті важливі питання фінансування житлового будівництва за Програмами «єОселя» і «єВідновлення».

В заході взяли участь члени Ради БПУ, представники будівельних компаній, науково-дослідних і проєктних інститутів-членів БПУ, експерти будівельної галузі.

До роботи долучилися представники Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Мінінфраструктури, ПрАТ «Укрфінжитло», Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», а також керівники ряду всеукраїнських і міжнародних громадських організацій – партнерів Будівельної палати України.

Учасникам заходу була надана можливість ознайомитися з новим виробництвом корпорації «ДБК-Житлобуд» – однією з кращих в Україні ліній по виробництву комплектів житлових будинків, спроможній випускати до 50 тис. кв. метрів на рік сучасного, екологічного, енеогозберігаючого і доступного житла. Були оглянуті і готові квартири, які користуються великим попитом киян.

Як зазначив відкриваючи засідання Президент Будівельної палати України, Герой України Петро Шилюк, саме таке масове  індустріальне домобудування має бути в основі відновлення зруйнованого і пошкодженого рашистами житлового фонду, прискорення  переселення людей. 

«В корпорації «ДБК-Житлобуд» до якої я маю  безпосередне відношення, ми вже кільки років як модернізували виробництво, встановили одну  із кращих  німецьких технологічних ліній для виробництва комплектів виробів. Це немалі затрати, але ми пішли на це, розуміючи необхідність переходити на нові стандарти будівництва», – сказав П. Шилюк.

За його словами модернізацію виробництва, яку в корпорації виконали 5 років тому за власні кошти, може дозволити собі далеко не кожне підприємство.

Будівельна палата виступає за програму модернізації домобудівних підприємств, а їх кількість у нас зменшилась за останні десятиліття у кілька разів. А ті що залишилися і досі  працюють на старому обладнанні.

Без переоснащення виробничої бази, на діючих підходах, ми країну не відбудуємо. А відбудувати нам потрібно дуже багато.

Президент БПУ зазначив: «Потрібні чіткі і прозорі програми відбудови, в яких будуть визначені завдання і зобов’язання держави, місцевого самоврядування, бізнесу і самих громадян. Мають бути передбачені джерела фінансування, відновлення виробничої бази будівництва та будматеріалів, інші організаційно-технічні питання. Потрібні державні стимули, допомога міжнародних партнерів».



Фахівці галузі разом з представниками влади та громадських організацій предметно говорили про проблеми роботи будівельного комплексу в році що минув, а також вносили пропозиції щодо стабілізації галузі, підготовці до відбудови зруйнованих міст.

З корисною інформацією і цікавими пропозиціями поділилися Народний депутат України Андрій Клочко, представники Мінрегіону Євген Плащенко, ПрАТ «Укрфінжитло» Андрій Тарасенко, Президент УСПП Анатолій Кінах.



 

Актуальними були виступи представників регіонів: керівників Миколаївського і Луцького домобудівельних комбінатів – Олександра Шанайци, Руслана Ваймана, директора Дніпровського ПП «Металомонтаж» Марини Величко, а також представників будівельної науки – президента Академії будівництва України Івана Назаренка, директора НДІБК Геннадія Фаренюка, відомого ветерана галузі, Заслуженого економіста України Анатолія Беркути, лідера будівельної профспілки України Василя Андреєва, керівника МГО «Рада з екологічної безпеки» Валерія Цибуха, Президента Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів Констянтина Салія, інших учасників розширеного засідання.

Думки і предметні пропозиції учасників зібрання щодо ситуації, яка склалася в будівельному комплексі в умовах війни, а також щодо шляхів підготовки будівельників до повоєнного відновлення країни будуть узагальнені і ляжуть в основу подальшої роботи.













Фото: Будівельна палата України 

Источник: budpalata
 
 
Интересные новости:
23.02.2024
6714
20 лютого 2024 року відбулось засідання Ради директорів КБУ, яке об'єднало представників влади та лі...
14.02.2024
5666
Дивіться фотозвіт з круглого столу  “Ліцензування в будівництві: обговорення нововве...
08.02.2024
6397
07 лютого 2024 року Голова ДІАМ та представники бізнесу обговорили ключові нововведення ліцензування...
24.04.2024
2909
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...
19.04.2024
6471
Команда Build Portal підготувала фотозвіт з Recovery Construction Forum Ukraine, який відбувся ...
17.04.2024
3954
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...