РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.637 EUR: 42.299
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.637
EUR 40.000 41.000 42.299
USD 39.450 39.830 39.637
EUR 42.250 42.730 42.299
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Спільне засідання Президій Будівельної палати України та Академії будівництва України

На обговорення учасників засідання було винесене питання «Про завдання Будівельної палати України та Академії будівництва України у підвищенні ролі науки та інноваційних технологій у будівельному комплексі країни»

3336 20.12.2017 в 14:05




12 грудня 2017 року відбулося спільне засідання Президій Будівельної палати України та Академії будівництва України, в якому взяли участь також представники профільних міністерств і відомств, Національної академії наук України, керівники провідних наукових і проектних установ, великих будівельних структур, громадських організацій.



Були широко представлені регіональні відділення Будівельної палати, зокрема, Вінницьке – концерн «Поділля», Харківське – компанія «Житлобуд-2», Волинське – Луцький домобудівельний комбінат, будівельні структури Київської області, також керівництво територіальних відділень Академії будівництва: Тернопільського, Черкаського, Сумського, Придніпровської та Одеської державних академій будівництва та архітектури, Полтавського національного технічного університету.


Засідання пройшло у залі Вченої ради Київського національного університету будівництва і архітектури, представники науково-викладацького складу та аспіранти якого були серед присутніх.


На обговорення учасників засідання було винесене питання «Про завдання Будівельної палати України та Академії будівництва України у підвищенні ролі науки та інноваційних технологій у будівельному комплексі країни».

 
Станіслав Сташевський, перший віце-президент Будівельної палати, Петро Шилюк, президент Будівельної палати України, Герой України; Іван Назаренко, Президент Академії будівництва України доктор технічних наук, заслужений діяч науки і техніки, лауреат Державної премії України (зліва направо)


У своєму вступному слові Президент Будівельної палати, Герой України, заслужений будівельник, лауреат Державної премії України П. С. Шилюк відзначив, що в економіці країни помітне зростання обсягів виконаних будівельних робіт, водночас поліпшується якість нових споруд, особливо це стосується житла, яке будується з урахуванням сучасних вимог щодо енергоефективності, екологічності.  

У будівельному комплексі дедалі активніше запроваджуються новітні  технології, здійснюється модернізація виробничих потужностей з урахуванням сучасних світових досягнень, сказав далі П. С. Шилюк.

Водночас він наголосив на необхідності ефективнішого використання потенціалу науково-дослідних і проектних організацій галузі. «Всі ми разом з огляду на європейські прагнення України, маємо активніше враховувати і європейські вимоги, нормативи і стандарти у галузі будівництва», – сказав П. С. Шилюк.



Президент Будівельної палати також загострив увагу на проблемах підготовки будівельних кадрів, передовсім, робітничих, закріплення їх на виробництві шляхом створення конкурентних умов в оплаті праці, надання соціальних гарантій тощо.

З вступним словом виступив Президент Академії будівництва України доктор технічних наук, заслужений діяч науки і техніки, лауреат Державної премії України І. І. Назаренко. Він відзначив важливість поєднання інноваційного творчого пошуку науковців та досвіду практиків будівництва, проінформував про доробок Академії, закликав до активнішого впровадження кращих проектів, які відповідають сучасним вимогам урбаністики.

 Геннадій Фаренюк, Фаренюк Геннадій 

 Віце-президент Будівельної палати, ректор Київського національного університету будівництва і архітектури П. М. Куліков Директор Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій, голова комітету БПУ Г. Г. Фаренюк

З грунтовними доповідями виступили віце-президент Будівельної палати, ректор Київського національного університету будівництва і архітектури П. М. Куліков та директор Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій, голова комітету БПУ Г. Г. Фаренюк.


Іван Назаренко, Президент Академії будівництва України доктор технічних наук, заслужений діяч науки і техніки, лауреат Державної премії України; перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Дмитро Андрієвський; голова Фонду Держмолодьжитло  Сергій Комнатний



Виступаючи в обговоренні, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Д. Й. Андрієвський наголосив на важливості прийнятого Верховною Радою Державного бюджету на 2018 рік, в якому передбачені видатки на будівництво, зокрема житла для громадян, які потребують соціальної підтримки.

«Передбачено 100 млн грн на програми доступного житло для учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб. Збережено фінансування будівництва житла для військовослужбовців (приблизно 900 млн грн). На ремонт доріг передбачено 46,7 млрд грн (4000 км нових доріг, 50 нових мостів)», – сказав народний депутат. Він зазначив, що ці бюджетні видатки дозволять не лише продовжити дію соціально значущих житлових програм, але й залучити у будівництво додаткові інвестиції, нові технології.

  


Далі в обговоренні доповідей взяли участь: Т.М. Гіренко – повноважний представник Будівельної палати у Вінницькій області, генеральний директор концерну «Поділля», Ю.К.Пелих – голова ради директорів компанії «Укрбуд»,  А.В.Беркута – заслужений економіст України; В.Д. Хандогій – президент Української Асоціації зовнішньої політики, Надзвичайний і Повноважний Посол України; І.І.Перегінець – директор Науково-технічного центру АБУ, В.С.Кропивницький – начальник Українського НДІ цивільного захисту. Предметними були виступи керівників організацій-партнерів Будівельної палати: С.О. Комнатного – голови Фонду Держмолодьжитло, С.М. Прохорова – першого віце-президента УСПП; М.М. Кірюхіна - президента Спілки наукових та інженерних об’єднань України.

З обговореного питання прийняте розгорнуте рішення, текст якого буде оприлюднено додатково.

На засіданні також відбулося підписання меморандумів про співробітництво між Будівельної палатою України та Академією будівництва України; Українською асоціацією зовнішньої політики; Громадською організацією «WorldSkills Ukraine».   

Ці організації додалися до восьми організацій-партнерів, з якими Будівельна палати уклала угоди про співробітництво раніше і здійснює широку програму спільних заходів, спрямованих на забезпечення об єднання зусиль та координацію дій для подальшого розвитку будівельної галузі, зокрема, при підготовці проектів нормативних актів, на впровадження сучасних технологій у будівельному комплексі, підготовку кадрів робітничих професій, підвищення їх престижності, популяризацію кращого досвіду українських будівельників шляхом проведення спеціалізованих виставок, бізнес-форумів, круглих столів тощо.



 
На засіданні відбулося прийняття нових членів до складу Будівельної палати. Президент П.С. Шилюк вручив  відповідні сертифікати керівникам ТОВ «Інститут «Київдормістпроект», ТОВ  «Мост-Україна», ТОВ «Артіль ДС», ГО «Київський прес-клуб».

Також було розглянуто питання про зміни у складі Президії Будівельної палати. Членом Президії обрано директора Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій, доктора технічних наук, голову Української ради з зеленого (екологічного) будівництва Г.Г. Фаренюка.

На завершення спільного засідання Президій керівник Будівельної палати П.С. Шилюк висловив упевненість у тому, що думки та ідеї, озвучені на цьому форумі будівельної еліти, будуть реалізовані у нових спорудах, які прикрашатимуть архітектурне обличчя міст України. Він подякував колегам за плідну роботу та побажав їм успіхів у Новому 2018 році.



Президент Будівельної палати подякував ректору П.М. Кулікову за особисту участь у створенні належних умов для проведення спільного засідання двох президій як важливого заходу у діяльності обох організацій і будівельного комплексу в цілому.

Було відзначено також велику організаторську роботу, проведену Першим віце-президентом Будівельної палати, заслуженим будівельником С.Т. Сташевським і Секретаріатом Будівельної палати.


































































Источник: Главный строительный портал Украины Build Portal
Текст: Прес-служба Будівельної палати України
Фото: Пресс-служба Главного строительного портала Укарины Build Portal

 
 
Интересные новости:
30.01.2018
4287
В рамках VI Национальной конференции участников рынка стального строительства эксперты отрасли расск...
12.12.2017
2989
Екскурсія на виноробню «Колоніст» в село Криничне – завершальний акорд туру виробн...
08.12.2017
5383
30 ноября 2017 года в Киеве состоялся «II Украинский форум по возобновляемой энергет...
02.05.2024
1378
Законопроєкт дозволить розв’язати нагальні проблеми роботодавців у підготовці фахівців безпосе...
30.04.2024
1409
До предметної розмови на сесії долучилися Народні депутати України попередніх скликань, члени АНДУ, ...
24.04.2024
2948
Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроєкті «П...