РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.602 EUR: 42.441
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.602
EUR 40.000 41.000 42.441
USD 39.450 39.830 39.602
EUR 42.280 42.850 42.441
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Вогнезахист конструкцій – безпека і економія!

У останні роки до повномасштабного вторгнення спостерігався стрімкий розвиток української будівельної галузі який призвів до посилення вимог до способів забезпечення пожежної безпеки будівель і споруд, в той же час зросла потреба в зниженні витрат на протипожежні заходи
2682 27.11.2023 в 07:14


Чому важливо забезпечити вогнезахист конструкцій  об’єктів будівництва?

Стійкість конструкцій:

Системи вогнезахисту допомагає забезпечити додаткову стійкість будівельних конструкцій та зменшити наслідки при впливові високих температур, які можуть виникнути в разі пожежі.


Зменшення ризику поширення пожежі:

Системи вогнезахисту допомагають обмежити поширення пожежі в будівлі, оскільки запобігають швидкому псуванню та руйнуванню структурних елементів.


Захист життя та майна:

Забезпечення вогнезахисту сприяє захисту життя та майна, оскільки дозволяє ефективно управляти можливою пожежею та уникнути серйозних руйнувань будівлі вцілому.


Відповідність будівельним нормам і стандартам:

Нормативні документи  встановлюють вимоги щодо пожежної безпеки об’єктів будівництва. Забезпечення вогнезахисту є ключовим елементом для дотримання цих норм.


Збільшення часу на евакуацію:

Система вогнезахисту може сприяти подовженню часу, протягом якого будівля може залишатися стійкою в умовах пожежі, що дозволяє покращити умови для евакуації людей та здійснення рятувальних операцій.

Беручи до уваги ці фактори, та враховуючи загрози військового часу з кожним днем більшої актуальності набувають високоефективні та якісні системи вогнезахисту.

Надійна ізоляція означає ефективність, продуктивність та економічність технологічних процесів. Крім економії енерговитрат, а саме значного зменшення витрат на опалення та кондиціонування приміщення,  теплоізоляція будинків сприяє охороні навколишнього середовища.  За таких умов знижується сумарний викид в атмосферу продуктів згоряння різних видів палива. Ізоляція для інженерних систем будівель створює здорове середовище для житла і роботи, дозволяє уникнути пошкоджень конструкцій, які обумовлюються вологою та замерзанням. Ізоляція є конструктивною частиною обладнання та систем, практично не вимагає догляду та техобслуговування, але дає ефект на весь період експлуатації конструкцій.

Чому ми обираємо вогнезахисні матеріали з мінеральної ізоляції?

Основною причиною руйнування залізобетонних конструкцій під дією вогню є швидке прогрівання бетону та армуючих елементів плити, внаслідок чого виникає втрата цілісності конструкції. Мінеральна ізоляція - негорючий теплозвукоізоляційний матеріал, виготовлений з розплаву гірських порід базальтової групи. Матеріал випускається у вигляді плит. Завдяки неорганічному походженню основного сировинного компонента, мінеральна ізоляція є негорючим матеріалом і здатна ефективно захищати конструкції від впливу високих температур під час пожежі. Матеріали застосовуються для збільшення межі вогнестійкості різних будівельних конструкцій. Межі вогнестійкості деяких конструкцій із застосуванням кам’яної вати можуть досягати 180 хв.

Пориста структура кам’яної вати робить її ефективним теплоізоляційним і звукопоглинаючим багатофункціональним матеріалом, який захищає конструкцію від вогню, холоду і шуму, економлячи значні кошти.

Волокна кам’яної вати не вбирають воду завдяки спеціальним гідрофобізуючим добавкам, захищають матеріал від впливу вологи.

Для запобігання руйнівної дії вогню компанією SWEETONDALE були розроблені сучасні теплоізоляційні матеріали на основі кам'яної вати, призначені для використання в системах вогнезахисту, такі як:

ПЛИТА ВОГНЕЗАХИСТ МЕТАЛУ- призначена в якості теплоізоляції та вогнезахисту металевих конструкцій.

ПЛИТА ВОГНЕЗАХИСТ БЕТОНУ- призначена в якості теплоізоляції та вогнезахисту залізобетонних конструкцій.

ПЛИТА ВОГНЕЗАХИСТ БЕТОНУ ЛАМЕЛЬ- призначена в якості вогнезахисту та теплоізоляції залізобетонних конструкцій (залізобетонних колон і перекриття).

ПЛИТА ВОГНЕЗАХИСТ ДВЕРЕЙ- спеціально розроблені і призначені для вогнезахисної ізоляції протипожежних дверей і воріт.

SWEETONDALE – експерт з ізоляції

Продукти для вогнезахисту, які здатні надати необхідний час для порятунку людей, входять до складу технічних  рішень SWEETONDALE. За допомогою цілеспрямованої науково-дослідницької роботи компанія удосконалює свою продукцію та розробляє

У порівнянні з традиційними методами захисту конструкцій від вогню (обкладка цеглою, збільшення захисного шару бетону та ін.), сучасні високоефективні рішення із застосуванням кам’яної вати мають багатофункціональну сферу застосування і дають менше навантаження на несучі конструкції. Монтаж таких систем менш трудомісткий і може виконуватись за будь яких температур.

Компанія SWEETONDALE є лідером на українському ринку теплоізоляційних матеріалів з мінеральної вати і екструзійного пінополістиролу. На заводах підприємства встановлено найсучасніше обладнання, яке дозволяє дотримуватися високих стандартів виробництва і контроля якості продукції.  А висококваліфіковані інженери завжди готові відповісти на питання споживачів, допомагаючи обрати найкраще конструктивне рішення та надаючи рекомендації по монтажу технічної ізоляції для вашої споруди. Отримати консультацію можливо за телефоном гарячої лінії - 0 800 50 07 05

Ознайомитись з повним переліком матеріалів запрошуємо на корпоративному сайті https://sweetondale.cz

 

Джерело: SWEETONDALE
Інформацію опубліковано на правах реклами 
Похожие статьи:
26.10.2023
2053
Розкриваємо секрети популярності продукції "Сніжка" завдяки її високому стандарту якості та унікальн...
27.02.2024
1610
Узнайте больше о разновидностях и главных характеристиках строительного песка...
26.12.2023
2453
PENETRON представив інноваційні матеріали, що проникають глибоко в бетон, увʼязуючи елементарні...
0001