РУС УКР РУС ENG
НБУ: USD: 39.602 EUR: 42.441
Банк Покупка Продажа НБУ
USD 39.800 40.300 39.602
EUR 40.000 41.000 42.441
USD 39.450 39.830 39.602
EUR 42.280 42.850 42.441
Ми допрацьовуємо BuildPortal. Зовсім скоро він стане ще кращим!

Звукоізоляція: комфортне життя - це просто!

Чи можемо ми, живучи в умовах мегаполісу, стверджувати: «Мій дім – моя фортеця!»? Так, якщо почуваємося захищеними від шумів як зі сторони вулиці, так і прилеглих приміщень.
2049 05.12.2023 в 07:22


Щодня живучи в умовах шумового забруднення, ми можемо навіть не віддавати собі звіт у тому, як негативно на нас впливають зовнішні звуки, що проникають до нашого приміщення з усіх боків. Гупотіння і гуркіт меблів, музика, гучні розмови сусідів або нічний плач дитини за стіною, гул транспорта і автомобільні сирени за вікном... Вони постійно присутні в нашому житті і спричиняють безсоння, головний біль, дратівливість, погіршують слух і на дають зосередитися на важливих завданнях чи розслабитися і відпочити. Тож прийшов час подбати про !

 

Як досягти ефективної звукоізоляції приміщення?

Звичайна людська розмова має рівень шума від 40 до 60 дБ, а якщо це звук працюючого пилососа, то звукові хвилі досягають сили 80-85 дБ, домашній кінотеатр продукує до 100 дБ. Втім звичайна бетонна стіна 140 мм завтовшки може поглинути лише 40-60 дБ залежно від частоти звука. Отже, за підрахунками спеціалістів, індекс звукоізоляції (Rw) матеріалів, що використовуються для шумоізоляції квартирного приміщення має складати не менше 52 дБ.

Крім повітряного шуму, ми ще відчуваємо ударний і вібраційний шум, при цьому вібраційні хвилі розповсюджуються по всій будівельній конструкції. Отже, для ефективної звукоізоляції обов'язковою є ізоляція не лише стін, але й підлоги і бажано стелі.


Який матеріал слід використовувати для звукоізоляції приміщень

На сьогодні найкращим звукоізоляційним матеріалом визнано плити кам'яної вати, такі як ТЕХНОАКУСТИК від компанії SWEETONDALE.

Їх перевагами є:

- завдяки особливому розташуванні волокон кам'яної вати плити ефективно знижують рівень повітряного шуму

- не деформуються з часом при розташуванні у вертикальних конструкціях;

- не створюють значного навантаження на конструкцію підлоги;

- завдяки низькій теплопроводності зберігають тепло всередині приміщення;

- негорючі

- стійкі до вологи

- стійкі до плісняви та гризунів

Плити використовуються в каркасно-обшивних перегородках (системи SD-СТІНА Акустик або SD-СТІНА Стандарт), в облаштуванні підлог по лагах (система SD-ПІДЛОГА ПРОФ Акустик), та навесних стелях (SD-СТЕЛЯ Акустик). Зазначені системи є ефективними готовими рішеннями від компанії SWEETONDALE для звукоізоляції стелі, стін та підлоги приміщення.


Чи можливо самотужки виконати звукоізоляцію приміщення?

Плити ТЕХНОАКУСТИК від компанії SWEETONDALE є зручними для самостійного виконання монтажних робіт, а готові системи забезпечують оптимальне поєднання елементів звукоізоляційної конструктції. До того ж, спеціалісти нашої гарячої лінії завжди готові надати вам консультації з усіх технічних питань стосовно того, як забезпечити ідеальний звуковий комфорт, виходячи з умов саме вашого житла.

Телефон гарячої лінії - 0 800 50 07 05

 

Джерело: SWEETONDALE
Інформацію опубліковано на правах реклами 

Похожие статьи:
28.09.2023
2647
Подбати про утеплення підлоги у приватному будинку, приміщенні цокольного поверху чи квартирі &ndash...
0001